Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Kuny a jíní škůdci...

Příspěvekod slaveck » 03.10.2009 23:34

Tak nova lambda pry nestoji 4 tisice ale 7 :x Panove v servisu se vsak pochlapili, zkontrolovali ze nedoslo nikde k zadne ujme a draty odborne pospojovali nazpet aniz by museli sondu menit. Neplatil jsem za to ani nic navic (jen to co mi nauctovali v ramci garancky kterou mi take delali). Ufff, tohle cloveka docela hodne potesi :D
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 04.10.2009 00:28

Srikat pouze na studeny motor, to jsem zapomel a je jedno jesti po nebo pred, ja to teda delam, kdyz dojedu do prace a vychladne motor tak pote.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Axel » 04.10.2009 22:35

@ slaveck

je to divné, mě když to ty sv.ně překousali tak mi hned ta kontrolka začala svítit (což osobně velmi oceňuji třeba taková Fobka :) ta to nemá a bůh ví jak dlouho se s tím jezdilo než se na to přišlo...)

Nevim co máš za motor, ale já platil i s prací cca 4800Kč (viz. Moje Garage) a 7000 to je nějáké divné u fabie jsme taky platili podobnou částu cca 4800, ale to je oboje 1.4 asi záleží co máš za motor a od toho se odvíjí cena...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 06.10.2009 19:48

slaveck píše:Tak nova lambda pry nestoji 4 tisice ale 7 :x Panove v servisu se vsak pochlapili, zkontrolovali ze nedoslo nikde k zadne ujme a draty odborne pospojovali nazpet aniz by museli sondu menit. Neplatil jsem za to ani nic navic (jen to co mi nauctovali v ramci garancky kterou mi take delali). Ufff, tohle cloveka docela hodne potesi :D

To je opravdu potěšující, který servis v Praze navštěvuješ? To jen pro případ, že by si nějaká kuna na Jižním městě zvykla na můj akustický plašič a kousla si :x
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod karlik » 29.10.2009 09:28

mozno to tu niekto uz pisal ale mne doporucil predajca, psie chlpy alebo psa povytierat v motore a mam pokoj. tak som to tak spravil a mam klud, nebojte, psa som nevytieral ale iba chlpy.
karlik Muž
Uživatel fóra

Kia Niro (2019)
11111 km @ 4.7 l/100km

Příspěvekod Dajek » 08.11.2009 18:37

takže dneska opět důkladně zaťapáno, naštestí nic nesežráno, zítra nebo pozítří koupím asi nějakej sprej a plašičku, snad bude klid :-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zcivin » 09.11.2009 08:40

No tak jsme si zakoupili na mini srazu v Plzni nějakou chemii - zatím funguje. Ta elektronika od format 1 je taky docela super, mám na myši v domě, na harboše na ven a docela to funguje. Alespoň psychologicky - proč mám tady trpět zvuky, když u souseda je to v klídku :D :kia: :CZ:
Kia Cee´d 1,4 Comfort 6,8 l/36.000 km
Motto:"Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůř" http://www.civinz.cz
zcivin Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1)

Kia cee'd (2009)
60000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod ludek_f » 09.11.2009 09:24

I já si pochvaluji spray. První se neosvědčil, :thd:, navíc zanechal po nastříkání divnou, lepivou vrstvu, hned letěl :yes: . Druhý z Plzně chválím.
Od použití zatím ani jedna návštěva !!! :thu:
Cee'd nemá chybu ... (2007-ještě bez závad jezdí), Sportage III - prodáno, Sportage IV - prodáno :thu: Santa Fe (Sorenta nejsou :x )
ludek_f Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)
11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Nejvzdálenější účastník srazu (2) Organizátor srazu (2)

Hyundai Santa Fe IV (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.11.2009 22:42

takže už mi tam skoro všechno sežraly, motor pořád doťapkanej, ale to těm píp, píp, píp a 3x pííííííííííííp :angry: :angry: :angry: nestačí, teď už se mi tam dokonce něco s prominutím VYSRALO a samo se to přiškvařilo...no jsem zvědavej čím to sundám....
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.11.2009 09:35

Mám už dva roky chlupy z vlčáka uvnitř motorového prostoru..Měl jsem stopy na kapotě ,ale uvnitř motorového prostoru nic...Myslím,že moje auto už není pro ně v této době tak atraktivní..Většinou je přitahuje vůně gumy u úplně nových aut nebo zánovních..A že už u nás v práci bylo dost případů přehryzání kabelů',---vlčák----zatím hlídá spolehlivě.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Mark77 » 11.11.2009 20:16

Taky něco přidám...
Bylo to v zimě, vlastníval jsem trabanta na každodení jízdy do práce a po víkendu startuju chystám se do práce a protože trabant nemá větrák, ale funí podle otaček motoru chladící vrtule, tak jak přidám plyn tak na mě začali létat podivné předměty.
Když jsem byl řádně ohozen až za krkem a po celý bundě nestačím se divit. Byly to kousky skořápek z liskových a vlašských ořechů s polu s trusem. :lol: .
Zkrátka myšáci si prokousali přivodní gumovou hadici od žebrování hlavy válců tam si nanosili tyhle dobroty a v teple nerušeně pracovali celý víkend :D . Podotýkám že vedle byla kulna se zbytkem těchto dobrot v koši. :oops:
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
31200 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vachy2 » 16.11.2009 23:50

Môj otec mal kedysi simku a na nej sa mu do kábla od baterky zahryzol potkan. Mal smolu, bolo to jeho posledné kúsnutie. Tak si tam pekne visel až ho otec odstránil. Mne sa zasa dostali myšky u bavora cez kúrenie do auta. Chytil som ich v aute na lepidlo. Našťastie do kabeláže sa nepustili. Asi im bosch nechutilo, našťastie. Základ je neparkovať vo veľkej tráve a pod. Keďže som rybár ani neviem kde som ich chytil.
vachy2 Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
6600 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod belize » 18.11.2009 17:38

Mám s nimi také malou zkušenost, naštěstí pouze kosmetickou. Parkuji na sídlišti před panelákem a nějaká potvora mi okousala tapecír nad motorem. Dofám že se z toho sv... alespoň po......
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 18.11.2009 22:25

čau já jsem minulý rok našel okousané izolace na kabelech. Hned jsem koupil sprej proti kunám a jinejm parchantům, nastříkal jsem to a od té doby mám klid. Je pravda, že ten motor teď pekně lepí :roll:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 21.11.2009 21:11

ludek_f píše:I já si pochvaluji spray. První se neosvědčil, :thd:, navíc zanechal po nastříkání divnou, lepivou vrstvu, hned letěl :yes: . Druhý z Plzně chválím.
Od použití zatím ani jedna návštěva !!! :thu:

Můžeš nějak upřesnit o jaký sprej z Plzně se jednalo (nejlepší by bylo foto), já používám ten co ulepí celý motor + plašičku, ale změna spreje by se mi hodila, fakt to divně lepí.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion