Myčky, mytí v zimě, atd.

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 04.03.2009 22:47

PPetr33 píše:Děkuji Bambimu za tip a jen se zeptám. Možná to bude znít divně,ale na ručním mytí jsem ještě nikdy nebyl. Před tím ručním mytím ho namočí aby se odmočilo? Nebo to rovnou myjí a neodmočují to? A to tam člověk u toho počká nebo si auto vyzvedne za nějakou dobu?Děkuji za odpověď.

Auto nijak neodmocuju, jen ho ostrikaji wapkou a nasledne umyji. Dle programu, ktery si vyberes to trva ruzne. Bezne myti trva tak hodku, mas cas zajit na kafe a do kramu ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek_Km » 26.04.2009 13:18

Tak dneska, protože jsem přespal u našich (po oslavičce), jsem provedl generální očistu vnitřku a taky vnějšku vozítka. Ovšem to zklamání, až jsem se vrátil po chvilce k autu zpět. Auto komplet žluté. :shock: :evil: :x Pak už jsem se vybodl i na leštění. Jak po umytí osychalo, tak se na něj hezky lepil pyl a udělalo to efektní (bohužel) žluté proudy. Už jsem to nechal tak... :x :x :| :|
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Dajek » 26.04.2009 13:32

přesně, opláchl jsem to vodou, jednou foukne a už je ten pyl zase zpátky :-|
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kofejn » 26.04.2009 17:50

Já čistil tepovačem sedadla a aby pěkně vyschly, nechal jsem všechny dveře otevřené. Takže mám ten bordel i pěkně uvnitř :x .
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 27.05.2009 09:38

Docela by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost s mytím auta v myčce s namontovanýma příčníkama. Ti, co mají z výroby podélníky, to určitě neřeší, ke všemu jsou nižší. Jde o to, aby nebyl nějaký problém. Co vím, tak se musí vždycky sundat střešní anténa a sklopit zrcátka. Takže bych rád věděl, jestli příčníky vadí, nebo ne.
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 28.05.2009 18:51

Nic??? Nikdo nejezdí s příčníkama do myčky?
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod kasin » 29.05.2009 00:04

V podstatě se nic nestane.Pokud to bude pořádně přidělaný, aby ti to neudělalo škodu na autě a nebude tam obsluha od které by jsi dostal pojeb. Akorát budeš muset umýt střechu tam, kde se nedostanou kartáče.
A co se týče zrcátek a antény, tak na všech autech zrcátka sklopit nejdou a anténa nejde demontovat.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 29.05.2009 15:22

Obsluha je tam (kde jezdím) vždy, tak uvidím. Nejdřív se asi zeptám, než zaplatit a pak nic. :huh:
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod manicminer » 05.06.2009 21:09

ahoj,
rad bych se zeptal clenu fora z brna, zda kde maji dobre zkusenosti s pristupem a kvalitou rucniho myti v brne. vygooglil jsem tyto firmy (blizko meho bydliste ci zamestnani) a pokud bych dostal nekde pozitivni reference, tak bych byl rad :-)

http://www.rucnimytiaut.eu/
http://www.autoservis-autoskla-myti-aut.cz/
http://www.perfectauto.cz/
http://rucnimytiaut.smetko.cz/

nebo myslite, ze je to kurburt, kde to necham umyt a plus minus to bude stejne?
manicminer Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
8500 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Dajek » 07.06.2009 15:50

@manicminer
já si myju normálně auto sám v těch mycích boxech u OMV, výjde tě to cca na 50,- a umyješ si to sám a kvalitně, máš tam několik mycích pistolí a k tomu i několik programů (šapón, vosk...), voda samozřejmě teplá takže můžeš mít celoročně ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod manicminer » 07.06.2009 22:11

Dajek píše:@manicminer
já si myju normálně auto sám v těch mycích boxech u OMV, výjde tě to cca na 50,- a umyješ si to sám a kvalitně, máš tam několik mycích pistolí a k tomu i několik programů (šapón, vosk...), voda samozřejmě teplá takže můžeš mít celoročně ;-)

na to nemam cas ani chut ;-). rad dam vydelat jinym
manicminer Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
8500 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod romik » 25.07.2009 15:18

Ke zkušenostem s polétavou havětí, která se roplácne nejčastěji na skle, kapotě a nárazník je jich plný - po standardním umytí z myčky ( vapku jsem ješte nekoupil ) :-P se mi osvědčilo postižená místa vyčistit tou nejjemnější leštící pastou nebo leštěnkou na starší laky. Prodejci autokosmetiky jistě něco doporučí. Já osobně preferuji leštící pastu - kamarád je lakýrník, takže mám přísun kvalitního materiálu. Bolí z toho prsty, ale výsledek vynikající. :grin:
romik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
20000 km @ 5.7 l/100km

Umytí auta

Příspěvekod Rexrothak » 03.12.2009 20:05

Na silnicích je to pěknej hnůj a moje auto začíná vypadat jak tank co vyjel z pole.Zajímalo by mě co doporučíte jestli umýt ve wasch boxu sám(sem to zkusil a za ty peníze co jsem tam naházel to byla tragédie),nebo myčku a jakou a nebo u firmy ruční mytí,ale to je teda pálka.Sám mýt auto v tomto období doma teda nebudu.Jestli máte nějaký tip na umývání v Brně nebo blízkém okolí tak Ď.

! "Beda" píše:
Tema slouceno s jiz existujicim.
Rexrothak Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Umytí auta

Příspěvekod Stefi » 03.12.2009 21:05

Koukni tady, je tam toho neurekom :shock: viewtopic.php?f=2&t=796 :P, mnoho stránek, je třeba lépe listovat :|
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Re: Umytí auta

Příspěvekod PetrLa » 03.12.2009 21:07

já včil jezdím na shell ..za dvě kila umyté auto i se spodkem a i s voskem :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion