Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Návštěvník » 03.02.2008 22:41

Tony píše:ano když nejsou dveře pořádně zavřené tak se auto nezamkne. vydá to jiný zvuk než při zamknutí a taky nebliknou blinkry.

a k tomu osvětlení. když sedíte třeba v autě a svíti te si pomocí stropních lamp a pak jdete pryč z auta a zapomenete je vypnout tak se vám vybije baterka, takže tam žádná ochrana NENÍ! jo a proč sem si nevšiml že sem nechal rozsvícenésvětlo v kabině, protože když zamknete auto tak ještě to chvíli vevnitř svítí tak sem si myslel že to svítí právě toto. a ejhle chyba lávky...

No ja si treba vsiml pri montazi potahu ze autoradio po urcute dobe vypne, ale po jake nevim. Dvakrat mi to udelalo. Tak to asi nahoda nebyla, asi ta ochrana pred vybytim tam bude.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 03.02.2008 22:47

Tony píše:ano když nejsou dveře pořádně zavřené tak se auto nezamkne. vydá to jiný zvuk než při zamknutí a taky nebliknou blinkry.

a k tomu osvětlení. když sedíte třeba v autě a svíti te si pomocí stropních lamp a pak jdete pryč z auta a zapomenete je vypnout tak se vám vybije baterka, takže tam žádná ochrana NENÍ! jo a proč sem si nevšiml že sem nechal rozsvícenésvětlo v kabině, protože když zamknete auto tak ještě to chvíli vevnitř svítí tak sem si myslel že to svítí právě toto. a ejhle chyba lávky...

Já teda když auto zamknu, tak světlo postupným stmíváním zhasne asi za 1 sekundu ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.02.2008 22:52

Přesně jak píše Snike,už se mi párkrát stalo,že jsem si večer rozsvítil stropní světlo a po vystoupení jsem zamknul auto,a než jsem došel ke garážovým vratum,cca 3m tak jsem hnedka zjistil že mi to světlo svítí,když zamknu auto,tak se mi světlo v prostoru auta zhasne během 1-2 sekund.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 04.02.2008 07:47

Kužel píše:

No ja si treba vsiml pri montazi potahu ze autoradio po urcute dobe vypne, ale po jake nevim. Dvakrat mi to udelalo. Tak to asi nahoda nebyla, asi ta ochrana pred vybytim tam bude.

no autorádio se vypne zhruba po pul hodině když s ním nic neděláš ale jestli má ceéd ochranu proti vybití to nevím
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Re: Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Příspěvekod libra » 17.03.2008 20:09

MP1 píše:Včera večer som zabudol v garáži zavrieť piate dvere. Ráno som našiel svietiť osvetlenie batožinového priestoru.
Našťastie sa akumulátor nevybil, naštartoval som v pohode.
Predpokladám, že tak to je aj u interiérového osvetlenia, ale to sa dá vypnúť, resp. ho nezabudnem vypnúť.

Škoda, že to nieje vyriešené ako mala moja Fabia. Aj keď som nechal kufor otvorený, po čase svetlo zhaslo.

Nic si z toho nerob... Znami s BMW (teraz neviem, ci X5 alebo M4) presne takto dopadol... Nezavral kufor, a rano nenastartoval...
A ked to nema doriesene BMW, tak nemame preco ocakavat take nieco od KIA (aj ked fabka to ma)...
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rcredbull » 17.03.2008 20:20

ale dajakú ochr.to má ,lebo polovička :love: tá nechá svietit sko vždy (staré auto píípalo ) toto sa aspon vypne samo (chvala bohu )
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod libra » 17.03.2008 20:49

Mas na mysli svetlomety? Alebo vnutorne osvetlenie...

EDIT: akurat, co som spozoroval, ze to vypina radio (vacsinou v polovici najkrajej pesnicky :( )....
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Ice_B » 17.03.2008 21:11

Neviem ako je to s osvetlením kufra, ale osvetlenie interiéru sa po nejakom čase vypne, zistil som to pri čistení interiéru, keď som mal otvorené všetky dvere a int.svetlá boli po čase zhasnuté. Rozsvietili sa znova po zavretí dverí a ich otvorení. Rádio sa tiež samo vypne, tipujem po 1/2 až 3/4 hodiny.
Ice_B Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod libra » 17.03.2008 22:32

Aha ,ty mas na mysli to osvetlenie, ktore sa zapina pri otvoreni dveri ?
Na 100% viem, ze sa nevypinaju tie, ktore tlacidlom zapnes - co su na strope - raz mi tak svietili do rana...
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MartinS » 19.01.2009 23:01

Možná stačí do vnitřního osvětlení dál LED diodové žárovky (např. http://www.hadex.cz/infoPage.asp?action=K577 , http://www.hadex.cz/infoPage.asp?action=K586 ) a předpokládat, že svým svitem za 1 noc nevybijí baterku... Nemám vyzkoušeno, nevím, zda svítí se stejnou intenzitou...
MartinS Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spazy » 10.03.2009 14:08

Ice_B píše:Neviem ako je to s osvetlením kufra, ale osvetlenie interiéru sa po nejakom čase vypne, zistil som to pri čistení interiéru, keď som mal otvorené všetky dvere a int.svetlá boli po čase zhasnuté. Rozsvietili sa znova po zavretí dverí a ich otvorení. Rádio sa tiež samo vypne, tipujem po 1/2 až 3/4 hodiny.

Ano to mas pravdu vypne v interieri, pred nedavnom som vymenil ziarovky v osvetleni interieru na svetlo oranzovu, snazil som sa prisposobit svetlo, svetlu palubovke aby to aspon trosku ladilo, a si myslim, ze sa mi to celkom podarilo :-), Svetlo nie je az take ostre na citanie ale na precitanie mapy to staci
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

LED diody v interiéru.

Příspěvekod kup.ro » 21.03.2009 05:42

Spazy to může být docela pěkné, ale když ti něco spadne za tmy na podlahu tak to asi budeš dlouo hledat. Já jsem udělal pravý opak dal jsem si tam vysoce svítící LED diodu (prozatím je v tom stropním zadním světle).

Osvit ve voze - plný svit: porovnání se žárovkou, která je ve předu v pravo - vlevo jsou 3 obyčejné LEDky.
Obrázek

Osvit ve voze - zhasínání - 50%
Obrázek

Osvit ve voze - zhasínání - 15%
Obrázek

Osvit ve voze - zadní pravá strana (skoro jako ve dne):
Obrázek

Sice to byla makačka, protože LEDka potřebuje chladit, ale jsem hodně spokojený.

Tak vypadá uvnitř ta vysoce svítivá 2,5W LEDka. Škoda že jí nelze použít do potkávaček :evil:
Obrázek

Kdyby měl někdo zájem tak mám celý postup nafocený.
Very GOOD :kia:
Vivat :kia: Cee´d ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
kup.ro Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2024)
2255 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 21.03.2009 10:07

Sice to byla makačka, protože LEDka potřebuje chladit, ale jsem hodně spokojený.

No vidiš a my se vždy učili, že led je proto tolik efektivní co se týče spotřeby energie, protože téměř žádná energie není proměňována na teplo.
Takže buďto kecali v mládí mě, a nebo mlžíš ty.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod matysekul » 21.03.2009 10:18

@PetrLa:To platívalo.Dnešní vysoce výkonné Led hřejí.Co píše,má 2,5W a to už je dost.Nejsou tolik efektivní,ale zato hodně svítí.Mám taky světlo na kolo s vysoce svítivou led a hřeje,když ho nechám na místě.Na kole při jízdě se dochlazuje prouděním vzduchu.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod kup.ro » 21.03.2009 17:26

LED 2.5W hřeje docela hodně, asi za 3 minuty by ses pěkně spálil a to tam ještě musí býr wattovaný rezistor min. 10W-33 ohm. Viz: GME - LED 2.5W a odpor GME - Rezistor. Tato LEDka má 700mA. Takže strátový výkon je 12Vx0.700mA=8.4 Wattů. Takže vykonává pěknou práci.
Koupil jsem ještě 1W a je o dost chladnější ta se dá cca. 5 min. udržet v ruce. GME - LED - 1W.
Vivat :kia: Cee´d ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
kup.ro Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2024)
2255 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika