po dlouhém vybírání vozu, který si koupím jsem si vybral Ceed 1.6 CRDi. Zvažoval jsem tyto vozy z důvodu odpočtu DPH : VW Gold Plus 1.9 TDi , Audi A3 1.6 benzín - cennový strop jsem si stanovil na 650 tis s DPH. Všechny vozy s přehledem cenové kritérium splňovaly. Testovací jízda ve vozu VW byla pohodlná, ale vůz je od standardního golfa vysoký a hrozně se naklání v zatáčkách + problémy s váhou vzduchu. Audi A3 v benzínu prozměnu nejede ždímal jsem to na max spotřeba kolem 16-18 litrů přitom zrychlení akcelerace absolutně nulová. Navíc spotřeba při plynulé jízdě po Praze 10 litrů. Když jsem jezdil v nulových otáčkách tak spotřeba spadla na 9,5 litru. Vozy jsem měl zapůjčené na víkend. Kia Ceed testovací jízda cca hodinu v autosalónu, kde jsem ji taktéž ždímal a nedostal jsem se přes 8,6 litru. Dále jsem s vozem jezdil rychlejší jízdu a spotřeba byla kolem 6,5 litru opět po Praze. Okresky kolem 5,5 litru - co se týče spotřeby a výkonu, tak ideální kompromis. Jedinou nevýhodou z mého pohledu a zkušenosti s více vozy je náklon v zatáčkách, kde pokud jste zvyklý na tvrdší vůz, tak Vám přijde, že jste na hranici snesitelnosti, ale to je omyl. Zde asi hrál kompromis zvolit měkčí pérování z důvodu pohodlý i tak jsem velmi spokojen. Jsem zvědavý zda-li se objeví nějaké problémy - vzhledem k tomu, že najedu cca 50-60 tis. km / rok, tak sem budu psát příspěvky