vladislav píše:jakub píše:Ještě poradím vlastní vychytávku ohledně matic. V zimě mám plecháče a nacvakávací poklice, takže matky jsou pod nimi schované. Aby se neničily od soli, tak je mám nastříkané tekutým voskem co se používá na konzervaci dutin (dá se koupit ve spreji). Při výměně za letní se vosk setře a matice pořád září jako nové.
To vůbec není špatný nápad..Diky za radu... ;)
youi píše:Taky to skusim. Nieje to moc vydiet? Mam AL disky aj v zime, takze su matice vidiet
Angel píše:Někdo tu dříve hledal tip na bezpečnostní matice na kola. Trochu jsem to řešil. Bída, ve všech prodejnách po okolí, na e-shopech a dokonce i u dealera KIA a u dovoyce KIA mi suveréně nutili matky závitem i sedlem správné, ale na 19 klíč. Ať prý si k originál klíči č.21 koupím u nich ještě klíč č.19. Vozit dva klíče a trefovat, který zrovna potřebuji jsem vůbec nechtěl.
Řešení jsem nakonec našel v prodejní síti Emil Fray. Ti prodávají taky Fordy, a od nich mají originál pojistné matice, které sedí na Ceeda a jsou na klíč č.21. A je to typ, který nejde povolit kde jakým speciálním klíčem, zabírá přes takovou do vlnek vytvarovanou drážku na čelní ploše matky.
martjob píše:Ahoj, nevite nekdo rozmer sroubu na kola, mam gumy na hlinikových rafcich a rad bych tam dal bezpecnostni srouby, ale nevim jejich rozmer, pripadne jestli jste je nekdo kupoval, kolik za ne Kia chce penez ????
martjob píše:Ahoj, nevite nekdo rozmer sroubu na kola, mam gumy na hlinikových rafcich a rad bych tam dal bezpecnostni srouby, ale nevim jejich rozmer, pripadne jestli jste je nekdo kupoval, kolik za ne Kia chce penez ????
Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot]