Matice na kola

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod AllInOne » 28.12.2007 14:59

Na to sem se chtěl akorát zeptat....doma už mám zimní plechy s gumama, od dealera budu brát 16tky li'táky a pak přezouvat na ty zimní, tak mě šlo o to, jestli to teda bude ready či ne s těma šroubama (matkama) :|
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 15:31

vladislav píše:
jakub píše:Ještě poradím vlastní vychytávku ohledně matic. V zimě mám plecháče a nacvakávací poklice, takže matky jsou pod nimi schované. Aby se neničily od soli, tak je mám nastříkané tekutým voskem co se používá na konzervaci dutin (dá se koupit ve spreji). Při výměně za letní se vosk setře a matice pořád září jako nové.

To vůbec není špatný nápad..Diky za radu... ;)

To by šlo i jako ochrana na ALU kola.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 18:43

Taky to skusim. Nieje to moc vydiet? Mam AL disky aj v zime, takze su matice vidiet :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.12.2007 21:41

youi píše:Taky to skusim. Nieje to moc vydiet? Mam AL disky aj v zime, takze su matice vidiet :)

Ten vosk je sice průhlednej, ale znát to bude. Já mám matice schované pod poklicema, takže je takhle konzervuji. 8-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 22:48

Někdo tu dříve hledal tip na bezpečnostní matice na kola. Trochu jsem to řešil. Bída, ve všech prodejnách po okolí, na e-shopech a dokonce i u dealera KIA a u dovoyce KIA mi suveréně nutili matky závitem i sedlem správné, ale na 19 klíč. Ať prý si k originál klíči č.21 koupím u nich ještě klíč č.19. Vozit dva klíče a trefovat, který zrovna potřebuji jsem vůbec nechtěl.

Řešení jsem nakonec našel v prodejní síti Emil Fray. Ti prodávají taky Fordy, a od nich mají originál pojistné matice, které sedí na Ceeda a jsou na klíč č.21. A je to typ, který nejde povolit kde jakým speciálním klíčem, zabírá přes takovou do vlnek vytvarovanou drážku na čelní ploše matky.
Návštěvník

km @ l/100km

matice

Příspěvekod MP1 » 28.12.2007 23:07

Len pozor na uťahovanie. Mali sme niečo podobné na Seate.
Magor v pneuservise ich utiahol pneumatickou uťahovačkou. Samozrejme, že sa kľúč pri ďalšej demontáži zničil. Škodu nechcel nahradiť.
Neostalo nič, len navariť na nich matice a odtočiť. Našťastie je brat odborník a elektrony nepoškodil.

Angel píše:Někdo tu dříve hledal tip na bezpečnostní matice na kola. Trochu jsem to řešil. Bída, ve všech prodejnách po okolí, na e-shopech a dokonce i u dealera KIA a u dovoyce KIA mi suveréně nutili matky závitem i sedlem správné, ale na 19 klíč. Ať prý si k originál klíči č.21 koupím u nich ještě klíč č.19. Vozit dva klíče a trefovat, který zrovna potřebuji jsem vůbec nechtěl.

Řešení jsem nakonec našel v prodejní síti Emil Fray. Ti prodávají taky Fordy, a od nich mají originál pojistné matice, které sedí na Ceeda a jsou na klíč č.21. A je to typ, který nejde povolit kde jakým speciálním klíčem, zabírá přes takovou do vlnek vytvarovanou drážku na čelní ploše matky.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 23:22

To byla smůla, upozorňují na to (pneumatický klíč) hned v návodu. Řeším to tak, že když jsem to dával do servisu, raději si tam během tří minut sám našroubuji původní matky.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.12.2007 23:24

Výměna kol v pneuservisu ? To nikdy ! Já si kola pěkně sám utáhnu momentovým klíčem.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 23:39

Nejde o výměnu kol, ale když to jde do servisu a mají při tom sundavat kola (kontrola brzd apod.).
Návštěvník

km @ l/100km

Bezpecnostni srouby na kola

Příspěvekod Návštěvník » 20.02.2008 16:12

Ahoj, nevite nekdo rozmer sroubu na kola, mam gumy na hlinikových rafcich a rad bych tam dal bezpecnostni srouby, ale nevim jejich rozmer, pripadne jestli jste je nekdo kupoval, kolik za ne Kia chce penez ????
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Bezpecnostni srouby na kola

Příspěvekod Kosťa » 20.02.2008 16:33

martjob píše:Ahoj, nevite nekdo rozmer sroubu na kola, mam gumy na hlinikových rafcich a rad bych tam dal bezpecnostni srouby, ale nevim jejich rozmer, pripadne jestli jste je nekdo kupoval, kolik za ne Kia chce penez ????

Tak především, jde o matky, ne šrouby a jestli vydržíš do zítřka, tak ti tu ty rozměry napíšu, taky jsem je kupoval a mám ještě od nich krabičku v autě. Ale myslím, že ti sem ty rozměry někdo velmi brzy pověsí.
Kupoval jsem je u prodejce KIA a proto byly děsně drahý skoro 700,- CZK!!!!!! Jinak se dají sehnat přes internet za polovic a jsou to ty samé!!!!!! Ne nějaký šunt!!!
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod snike » 20.02.2008 17:16

martjob píše:Ahoj, nevite nekdo rozmer sroubu na kola, mam gumy na hlinikových rafcich a rad bych tam dal bezpecnostni srouby, ale nevim jejich rozmer, pripadne jestli jste je nekdo kupoval, kolik za ne Kia chce penez ????

Přesunul jsem to do tématu, kde se to již řešilo, tak třeba tu najdeš odpověď na svoji otázku ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 20.02.2008 22:40

Na mojich píše : M12 x 1,5 x 23 C

Smola je, že k diskom som dostal matice na 19-ku kľúč.
Na poistné matice potrebujem 17-ku kľúč. Takže som kúpil nový kombinovaný kľúč 17/19.
Ale vážne uvažujem o tom, že z originál 21-ku kľúč upravím.
Odreže sa kľúč a navarí sa tam štvorhran z Gola nádstavca a budem používať obojstranný Gola orech 17/19.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kosťa » 21.02.2008 11:27

Tak jsem se včera díval na tu krabičku od těch bezpečnostních matek. Jedná se o matky M12x1,5 (kužel 60 stupňů). Jak je zde již psáno, dostaneš k tomu spec. oříšek, který ale nemá šestihran stejný jako jsou standardní matky a tak je k tomu ještě potřeba dokoupit další klíč, proto mně to vše v KIA servisu stálo takovou pálku. :roll: :roll:
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Pinacle » 21.02.2008 12:02

Též jsem si musel koupit nový klíč na kola, nové matky byly určené na menší klíč....
Pinacle Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Optima III (2013)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy