Automaticke zamykani dveri, vystraha nezapnutych pasu

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Pinacle » 18.05.2008 18:50

Nechal jsem si nastavit v servisu automatické zamykání po dosažení rychlosti 20 km v hodině. Ale nyní když vypnu motor a vyndám klíč ze zapalování, tak mi svítí na přístrojovce tlačítko s klíčkem a když vylezu z auta tak ostatní dveře nemohu otevřít, buď musím zmáčknout tlačítko na přístrojovce nebo dálkovým ovladačem. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?
Pinacle Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima III (2013)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 18.05.2008 19:20

Pinacle píše:Nechal jsem si nastavit v servisu automatické zamykání po dosažení rychlosti 20 km v hodině. Ale nyní když vypnu motor a vyndám klíč ze zapalování, tak mi svítí na přístrojovce tlačítko s klíčkem a když vylezu z auta tak ostatní dveře nemohu otevřít, buď musím zmáčknout tlačítko na přístrojovce nebo dálkovým ovladačem. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?

Mám to taky snížené na 20 km/hod, ale po vytáhnutí klíčku ze zapalování se mi auto odemkne :yes: :yes: :yes: Zajel bych do servisu a tam to s nimi vyřešil ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Deaktivace automatického zamykání

Příspěvekod jirka129 » 18.02.2009 17:21

Chci se zeptat, nevíte jak dlouho trvá deaktivace automatického zamykání a kolik to stojí?
Dík za odpověď,Jirka
jirka129 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 18.02.2009 18:21

nechcem pisat OT ale naco je dobre znizenie automatického zamykania na 20km/h :?: :?: mne osobne ta 40 tka uplne vyhovuje velakrat len preparkovávam auto alebo sa niekam posuvam kde 40tku urcite nedosiahnem no 20tku v poho...je to koli detom??inak fakt neviem...ale je to super vec...ziadny blbec mi na krizovatke nevlezie na zadne sedadlo nezoberie notas a nezdrhne kym ja vobec zistim ze sa nieco deje...uz som to par krat videl takze by som to urcite na tvojom mieste jirka129 nevypýnal...ale ak mas vlastne dovody tak ono cena je vzdy zavysla od daného servisu...takze urcite nedostanes jednu cenu platnu vsade...takze sup do servisu a spytat sa...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Axel » 18.02.2009 21:25

Pinacle píše:Nechal jsem si nastavit v servisu automatické zamykání po dosažení rychlosti 20 km v hodině. Ale nyní když vypnu motor a vyndám klíč ze zapalování, tak mi svítí na přístrojovce tlačítko s klíčkem a když vylezu z auta tak ostatní dveře nemohu otevřít, buď musím zmáčknout tlačítko na přístrojovce nebo dálkovým ovladačem. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?

To vypada, že se ti to pomýchalo s ručním zamykaním. Když nasednu do auta a sám se zamknu, pak nastartuju někam jedu zastavím, vyndám klíče vylezu ven a ejhle ostatní dveře zamčené, protože to neumí deaktivovat i to předešlé zamčení před nastartováním, tak tady se ti mohla stát někde chyba.

Ale podle datumu vložení už to máš asi vyřešený :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Pinacle » 18.02.2009 22:46

Nějak jsem si na to neodemykání zvykl, ale nyní jsem byl na první garančce a objednali mne na pondělí, prý bude závada asi ve spínací skříňce... Navíc mi vymění čerpadlo ostřikovačů...
Pinacle Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Optima III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MMM » 20.03.2009 23:38

To automatický odemykání by bylo lepší zvolit na manuální. Když přijíždím ke garáži, tak jsem zamčený. Bez vypnutí motoru vylezu z auta, a zajedu do garáže. Potom vyndám klíček, vylezu, ale zadní dveře jsou pořád automaticky blokovaný. Takže buďto si to musím zavčas uvědomit a odemknout na přístrojovce nebo ještě jednou odemčít auto klíčem. Pořád jsem ještě nepochopil jestli to takhle má fungovat nebo ne.
MMM Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
6000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Aifell » 20.03.2009 23:49

MMM píše:To automatický odemykání by bylo lepší zvolit na manuální. Když přijíždím ke garáži, tak jsem zamčený. Bez vypnutí motoru vylezu z auta, a zajedu do garáže. Potom vyndám klíček, vylezu, ale zadní dveře jsou pořád automaticky blokovaný. Takže buďto si to musím zavčas uvědomit a odemknout na přístrojovce nebo ještě jednou odemčít auto klíčem. Pořád jsem ještě nepochopil jestli to takhle má fungovat nebo ne.

Počkej počkej tak to není! U mého ceeda jak vyndám klíče ze zapalování tak se celé auto odemkne! Tento problém co popisuješ mám jen tehdy pokud vystoupím z vozu a auto mám ještě nastartované nebo mám klíče v zapalování. A i toto mě někdy štve ... už jsem to tu i psal, že si to pravděpodobně nechám deaktivovat a budu to mít jen manuální a zamykat si to budu kdy chci já!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Axel » 20.03.2009 23:49

takle by to rozhodně fungovat nemělo, ale takle:

1. nasedneš do auta - nastartuješ - překročíš nastavenou rychlost pro zamčení a auto je zamčené. Pokud zastavíš a necháš běžet motor a otevřeš dveře tak budeš mít přístup jen do kufru a do dveří kterými se vystoupilo. Jakmile vypneš motor a vyndáš klíče automatické zamykání se komplet deaktivuje

2. nasedneš do auta - ručně se zamkneš (jedno jestli před nebo po nastartování), zastavíš a motor běží tak je to stejný jako u 1. Vypneš motor a vyndáš klíče, vystoupíš a tady je ta změna opět jde jen kufr a dveře, kterými se vystoupilo, protože si auto pořád pamatuje, že bylo uzamčeno ručně a musí se opět ručně odemknout
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod MMM » 21.03.2009 00:01

To co jsem psal je úplně stejný postup jak píše "aifell", akorát jsme si asi nerozumněli. Takže znovu a detailněji:
- otevřu auto a dám si tašku na zadní sedadlo
- pak se rozjedu a překročím 40km/h
- auto se automaticky zamkne
- přijedu ke garáži, otevřu řidičovi dveře, klíček mám pořád v zapalování a je nastartováno
- zajedu do garáže a vypnu motor vyndáním klíčku
- otevřu řidičovi dveře a auto se neodemče
- všechny dveře kromě řidičových a kufru jsou pořád zamčené

Takže abych se dostal k tašce na zadním sedadle musím opět klíčkem odemčít auto nebo si to uvědomit už za volantem po vyndání klíčku a otevření řidičových dveří tedy zmáčnou tlačitko na přístrojovce.
MMM Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
6000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.03.2009 00:16

jj, proto jsem ti napsal ty dva případy jak to má fungovat správně.....

u tebe to vypadá jako by si auto pořád myslelo, že je zamčený ručně i když tomu tak není
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Aifell » 21.03.2009 02:13

MMM píše:To co jsem psal je úplně stejný postup jak píše "aifell", akorát jsme si asi nerozumněli. Takže znovu a detailněji:
- otevřu auto a dám si tašku na zadní sedadlo
- pak se rozjedu a překročím 40km/h
- auto se automaticky zamkne
- přijedu ke garáži, otevřu řidičovi dveře, klíček mám pořád v zapalování a je nastartováno
- zajedu do garáže a vypnu motor vyndáním klíčku
- otevřu řidičovi dveře a auto se neodemče
- všechny dveře kromě řidičových a kufru jsou pořád zamčené

Takže abych se dostal k tašce na zadním sedadle musím opět klíčkem odemčít auto nebo si to uvědomit už za volantem po vyndání klíčku a otevření řidičových dveří tedy zmáčnou tlačitko na přístrojovce.

Tak tam někde je chyba, je to přesně jak ti dopodrobna napsal Axel ... pokud se ti auto automaticky zamkne samovolně, tak by se mělo zamknutí všech dveří deaktivovat při vyndání klíčků ze zapalování, mě to tedy aspoň tak funguje ... Vždy slyším jasné lupnutí zámků, když se mě auto odemkne po vyndání klíčů ze zapalování!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 21.03.2009 12:37

da sa to nejako deaktivovat? viezol som par ludi, a mal som pocit ze mi odtrhnu klucku na spolujazdcovych dverach... radsej sa nebudem zamkynat. a okrem toho mi strasne lezie na nervy to piskanie nezapnutych pasov, to ma ako fungovat? chcem to vypnut chodim trasy do 1km a to mi pripadne uplne zbytocne
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 21.03.2009 13:23

rastik píše:da sa to nejako deaktivovat? viezol som par ludi, a mal som pocit ze mi odtrhnu klucku na spolujazdcovych dverach... radsej sa nebudem zamkynat. a okrem toho mi strasne lezie na nervy to piskanie nezapnutych pasov, to ma ako fungovat? chcem to vypnut chodim trasy do 1km a to mi pripadne uplne zbytocne

Jasně že dá! V servisu ti to automatické zamykání deaktivují, dokonce lze i nastavit to automatické zamykaní na jinou rychlost! Pokud si to necháš deaktivovat úplně tak by to pak mělo fungovat tak, že to bude manuální a zamykat si to budeš sám dle vlastního uvážení! O tom to uvažuji i já!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod MMM » 23.03.2009 20:18

Jestli si to teda necháš deaktivovat a změní se to na manuální tak dej vědět, protože jinak bych do toho okamžitě šel. Někdy mám radši věci pod kontrolou a ovládám si je sám než aby to za mě dělal nějakej počítač.
MMM Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
6000 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika