Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2007 21:14

Beda píše:@Ol@f
Jak uz jsem psal v jednom prispevku , nic neni zadarmo takze i tu zaruku 7 let a nizsi porizovaci cenu si :kia: necha zaplatit, at uz treba na garancnich prohlidkach :(

tak to kazdopadne, vypada to ze proste hold chces jezdit a drave ( tem co si mysli ze atmosferickej benzin jezdi lip jak preplnovana nafta se omlouvam ) a s rozumnou spotrebou musis si holt nekde priplatit i kdyz to ve finale bude asi levnejsi.

Jo chces mit opicku, musis mit na banany. :-D :drink:
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 22.10.2007 21:20

Spočítal jsi to pěkně...Ale myslim tak dlouhodobě na 5 litrů u nafty se nedostaneš... :D :D A já se u benzínu s 1,4......na 6,5litru benzínu.. určitě..........Já vím bral jsi 1,6 benzín.....promin.... :kia: :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2007 21:26

vladislav píše:Spočítal jsi to pěkně...Ale myslim tak dlouhodobě na 5 litrů u nafty se nedostaneš... :D :D A já se u benzínu s 1,4......na 6,5litru benzínu.. určitě..........Já vím bral jsi 1,6 benzín.....promin.... :kia: :kia:

Ta 1.4 mi neda spat, fakt to jezdi tak dobre ? Fasra za tech 60 000 rozdilu mezi naftou a tou 1.6 CRDi by to SW mohlo bejt v kuzi + priplatkova vybava za dalsich 20 000 a nebo kompletne xR ospojlerovano. hmmmmm :-x v:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 22.10.2007 21:36

Můžu ti říct jezdil jsem 1,4 SW zkušební jízdu hodně dlouhou přes 40 km.....seděli jsme tam tři...to auto uhánělo kopec nekopec..a ze u nás jsou pěkné kopce.......já kdybych kupoval SW tak 1,4 bohatě stačí a co bych ušetřil bych strčil do výbavy....Mám krátkého Ceeda. 1,4 ...a překvapil mě dynamikou už ted a to mám najeto 350 km.... :drool: :drool: :drool:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Beda » 22.10.2007 21:37

@Ol@f

Zatim jsem videl xR spoilery jen na kratkyho Cee'da ne na SW :no:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2007 21:39

Beda píše:@Ol@f

Zatim jsem videl xR spoilery jen na kratkyho Cee'da ne na SW :no:

vim prodejce rikal ze se ceka na zadek predek je prej stejnej ale zadek bude vyssi a ze by to po castech nedela ze by to vypadalo jako jezevcik bez prednich tlapek. :-D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.10.2007 21:40

vladislav píše:Můžu ti říct jezdil jsem 1,4 SW zkušební jízdu hodně dlouhou přes 40 km.....seděli jsme tam tři...to auto uhánělo kopec nekopec..a ze u nás jsou pěkné kopce.......já kdybych kupoval SW tak 1,4 bohatě stačí a co bych ušetřil bych strčil do výbavy....Mám krátkého Ceeda. 1,4 ...a překvapil mě dynamikou už ted a to mám najeto 350 km.... :drool: :drool: :drool:

nepamatujes si kolik mela ta predvadecka najeto a kolik jsi pak mel spotrebu na palubaku?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 22.10.2007 21:50

To SW mělo najeto asi 1500 km....zeptej se tady kluků kolik je rozdíl mezi krátkou a dlouhou..myslim asi jen 80 kg....Já ujel ted 150 km v kuse s úplně syrovým motorem na zimních gumách průměr 6,4 litru a necoural jsem se..to mluví samo za sebe,ale musíš se rozhodnout sám..jsou to tvé peníze..... :drink: :drink: :drink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2.0 CVVT

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 08:26

nevim jak dlouho je ten motor v nabidce (SK), nema ho uz nahodou nekdo ? nebo nejel stim nekdo predvadecku ? Stejna cena jako 1.6 CRDi
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 09:09

ad ceny garanček:
nejdražší položkou u D je olej-5,3 l asi 3000 kč.Počítají specifikaci 5W-30,ale může být dle servisu i 5w-40-na netu je plno prodejců a levnějších.Na cenu garanček se chce zeptat v servisu-prodejce má jen obecné info.Počkej Ol@fe po předváděčce,to budeš mít zamotanou hlavu. :roll: :roll: V so se jdu projet s 1.4SW,tak jsem zvědav :?:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 09:16

eme píše:ad ceny garanček:
nejdražší položkou u D je olej-5,3 l asi 3000 kč.Počítají specifikaci 5W-30,ale může být dle servisu i 5w-40-na netu je plno prodejců a levnějších.Na cenu garanček se chce zeptat v servisu-prodejce má jen obecné info.Počkej Ol@fe po předváděčce,to budeš mít zamotanou hlavu. :roll: :roll: V so se jdu projet s 1.4SW,tak jsem zvědav :?:

To uz mam ted, chci jen dobre vybrat kdyz uz se v tom budu vozit nekolik let.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 12:01

Tak dobre vybirej.... Vubec ti to dilema nezavidim... Nez jsem koupil SW, jezdil jsem vzdy jen benzinem, at vlastnim, nebo firemnim (nepocitam dodavku Toyota Hiace 2.0D a Multikaru :lol: )... At to byla Forman 1.3, Felda, 1.3, Peugeot 205 1.4, Fabia kratka 1.4, Octavka 1.6, Mazda 626 2.0, Punto 1.1, Getz 1.4, Elantra 1.6...

Takze me rozhodnuti bylo jasne... chci zkusit moderni preplnovanou naftu! Zkousel jsem pri predvadece 1.6 benzin a 1.6 CRDi - Ten me na rozdil od benzinu prijemne prekvapil. Tak jsem si jej na vikend pujcil, byl hezky zajety (15tis. km) a docela jsem mu slapal na krk... i plne obsazen jel krasne, spotreba za mnou najetych 1000km byla 5,6l/100km.... Bylo rozhodnuto, cekal jsem jen na SW verzi a vyjdenal jsem si hezkou slevu.... naklady tedy neresim, zkratka chteli jsem si s partnerkou udelat radost... 8-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 12:11

to grafix:
jak funguje půjčovna SW-také bych byl pro zapůjčení a pořádné vyzkoušení :scooter: :scooter: :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.10.2007 23:22

Jen tak, jsem si rychle přečetl příspěvky.Napíšu k tomu toto.Olej-klidně řeknu v servisu že tam nechci olej co oni nabízí ale přivezu si jiný který bude mít stejné parametrya klidně si ho tam nechám dát.Zaplatím pouze práci. .Dále jsou tam určité kontroly předepsané ale není nutné je dělat ,NENÍ a tak se dají ušetřit peníze za garanční prohlídku.Samozřejmě servis může mít namitky ale je to tak,přinejhorším zajedu do jiného servisu ale to se mi ještě nestalo.Dokonce,pokud se nemýlím někde již takový podobný příspěvěk byl napsán a dotyčný psal že ušetřil asi 2000 tis.Kč, aniž by mu garanční prohlídka a záruka padla. Takže proč to nezkusit.Jeden můj příklad :Auto Škoda,zajel jsem do servisu přivezl svůj olej,nechal jsem si ho tam dát ,od nich jen olejový filtr a věřte ušetřil jsem dost a není nikde psáno že tam musím dávat jejich olej,musí mít jen stejné parametry.Přeji úspěch v tomto..Ale jak se říká každý máme své zkušenosti at se jedná o naftu a benzín,já za sebe mohu říci nafta mi ušetřila mnoho tisíc.A jak nekdo zde napsal traktor tak já napíšu blbost dnešní motory pokud jsou dobré se už skoro nedají rozeznat co je benzím a co diesel.Syna stále benzínová Fabie co se týká garanček a oprav při najetých 50 tisících více a o mnoho než me Fabie TDI která měla najeto 170tis.km.Ale je to jen můj názor.proto píšu, je na každém co si vybere za motor,nikomu nebudu vnucovat svůj názor ale nikomu nebudu hanit ten jeho.Každému sedí něco jiného.Přeji mnoho zdarů ve výběru.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 24.10.2007 07:19

Anonym píše:Jen tak, jsem si rychle přečetl příspěvky.Napíšu k tomu toto.Olej-klidně řeknu v servisu že tam nechci olej co oni nabízí ale přivezu si jiný který bude mít stejné parametrya klidně si ho tam nechám dát.Zaplatím pouze práci. .Dále jsou tam určité kontroly předepsané ale není nutné je dělat ,NENÍ a tak se dají ušetřit peníze za garanční prohlídku.Samozřejmě servis může mít namitky ale je to tak,přinejhorším zajedu do jiného servisu ale to se mi ještě nestalo.Dokonce,pokud se nemýlím někde již takový podobný příspěvěk byl napsán a dotyčný psal že ušetřil asi 2000 tis.Kč, aniž by mu garanční prohlídka a záruka padla. Takže proč to nezkusit.Jeden můj příklad :Auto Škoda,zajel jsem do servisu přivezl svůj olej,nechal jsem si ho tam dát ,od nich jen olejový filtr a věřte ušetřil jsem dost a není nikde psáno že tam musím dávat jejich olej,musí mít jen stejné parametry.Přeji úspěch v tomto..Ale jak se říká každý máme své zkušenosti at se jedná o naftu a benzín,já za sebe mohu říci nafta mi ušetřila mnoho tisíc.A jak nekdo zde napsal traktor tak já napíšu blbost dnešní motory pokud jsou dobré se už skoro nedají rozeznat co je benzím a co diesel.Syna stále benzínová Fabie co se týká garanček a oprav při najetých 50 tisících více a o mnoho než me Fabie TDI která měla najeto 170tis.km.Ale je to jen můj názor.proto píšu, je na každém co si vybere za motor,nikomu nebudu vnucovat svůj názor ale nikomu nebudu hanit ten jeho.Každému sedí něco jiného.Přeji mnoho zdarů ve výběru.

Přeji ti aby jsi na palivu, až budeš jezdit od jednoho servisu k druhému a hledat, kde ti kvůli tvé úspoře pár korunek udělají nekompletní garančku, neprojel více než to, co na garančce ve výsledku ušetříš ;-) Jak píšeš, každý si musí vybrat sám a každý na to může mít jiný "svůj" názor. Já se tvojí cestou určitě nevydám, naopak vždy jsem si raději připlatil za lepší olej do svého autíčka a budu to tak dělat i nadále ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí