SPOJKA

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Syr » 18.02.2009 00:43

Podobne ako Axel ... obcas ked mam hlasno radio neodhadnem plyn pri cuvani ... a zdochne to .... treba troska viac plynu ako u inych aut ... a smrdim skoro kazdy den ??? lebo ked parkujem pred domom tak vacsinou musim cuvat medzi auta v kopci ... popripade cuvam do garaze tiez do kopca ... zastavim v kopci pred vratami a ked ich otvorim musim to zas do kopca rozbehnut ... a vtedy spojka vacsinou smrdi ... inak s rozbehom nemam ani velmi problemy ... dokazem to rozbehnut iba spojkou ... a popripade na troska viac plynu pri normalnom rozbehu som zvyknuty z fabie ... to mi nerobi problemy ...
Minule som sa viezol v kamosovom Santa Fe ... (tusim) ... a on smrdel skoro stale ;) .... vravel ze to su korejci .... ze to smrdi uz od kupy ... vzdy ked cuva ... a bol to riadny smrad ... ale na to ze mal uz skoro 200 000km som si vravel ze to nie je az tak zle .... ked smrdi a nekazi sa ... ze sa to da prezit ... ;)
Syr Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 02.03.2009 15:19

Marek_Km píše:Jojo, už se zase opakuju, u té 1.4 na to musí člověk přijít, jak tu spojku pouštět. U jiných aut jsem nikdy takový problém neměl. Dokonce i Favorit se dal prakticky rozjet z volnoběžných otáček. Když jsem testoval šéfův 2.0 CRDi, tak tam to bylo směšně jednoduché, prostě bez plynu. Taky se snažím být ke spojce ohleduplný, rozjet se do 1500 ot/min mi už problém nedělá, pokud nemám zrovna pole position na světlech a nechci být brzdou 8-)

Já si taky myslím, že je to o člověku jak má citlivou nohu. Mě spojka zasmrděla párkrát ze začátku...
ale když do auta sedne přítelkyně tak to je tutovka, že jí spoka bude minimálně jednou za jízdu smrdět.

Když ta spojka takhle smrdí nemůže se zapéct bo něco takého?

Moderátorům se omlouvám, že jsem založil nové téma a teď nevím jak to mám smazat. :no:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Axel » 02.03.2009 15:35

zapéct to snad ani ne...akorat se dřív opotřebuje to je všechno
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod slava » 02.03.2009 16:06

Toto téma by chtělo asi víc rozebrat. Přece není možné, aby spojka pravidelně smrděla. Mám třetí auto a najetých pěkných pár tisíc a nepamatuju na nějaký spojkosmrad. Jo, kdysi dávno na vojně, když jsme na Doupově zapadli s tankem. A to můj řidič měl vyjetou 1, třídu. Ale aby u těchto nových aut na každé změně světel smrděly spojky? To přece není možné. Musí být špatně seřízená. Vždyť každý mechnik musí umět seřídit spojku tak, jak Ti to pasuje a ne se vymluvit, že :kia: zabírá v dolní, nebo horní, ale i ve střední poloze. Jeď do servisu, než ošlaháš obložení lamely a pak bude teprve problém. Výměna spojky je pracná, otravná a myslím, že bude i dost drahá. A taky trochu ubrat wolume a poslouchat trochu(víc) motor. Vždyť má takový krásný zvuk. Neber to jako poučování, ale nějak mi přišlo Tvého autíčka líto. :yes: :yes:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Happy » 02.03.2009 17:19

Je úplně normální, že spojka zasmrdí za situace, kdy jsou vysoké otáčky motoru a přitom napůl stojíte na spojkovém pedálu. Kamarád mě upozornil, že od té doby, co spojky nesmí mít azbestové obložení, tak smrdí. Kdybyste cítili ten puch ze spojky na Mazdě 3, když se jen couvá do mírného kopečka - a to ani neprokluzuje, to je panečku smrad, jak z kvašeného zelí. Poprvé jsem se s tím smradem setkal právě na Mazdě3 (předtím jsem měl ještě pár jiných značek) a bylo to hodně nechutné, v servisu mávli rukou, že to dělá každému. Synovec, takový malý sportovec a divočák, když v tom jel poprvé a dal tomu trochu kapky, tak se hned divil, co to je za smrad..prostě spojka. Na Ceedu s tím takový problém nemám. Zase tak moc to nesmrdí jako právě ne Mazdě3, ale sem tam přece ... Naposledy včera jsem se snažil auto vyhrabal ze sněhu a neodhadl jsem dávkování plynu a spojky a smrdělo to jak bolavá noha posypaná cukrem. Asi 3x, než jsem to auto vyhrabal z pod závějí. Docela mě to bolelo i za ni- Tedy ano, smrdí, ne tak, jak třeba u jiných, ale zase jsou značky, které můžete na sněhu trápit jak chcete a spojka nezasmrdí. Jenže, dle mé zkušenosti to byla právě starší auta a já teď nevím, jestli náhodou není něco pravdy na tom, co říkal ten můj kamarád - s tím obložením. Jinak zapéct ...nevím jestli se dá zapéct, teplem se dá zapéct všechno. Může se přehřát a můžou popraskat lamely, může taky praknout některá pružina. Teplem se dá odrovnat všechno, proto je potřeba dávat na ten prokluz trochu bacha, nic není nezničitelné. Můj názor a zkušenost. Ale je pravda, že jsem se už dlouhou dobu chystal, že se zeptám, jak moc vám spojka na ceedu smrdí a jestli už se ji někomu podařilo oddělat.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod anybody.else » 02.03.2009 19:50

No ja mam auto teprve mesic. Spojku jsem zacitil jen jednou pri couvani, kdyz jsem neodhadl plyn a vytocil motor dost vysoko.... Ale jinak pohoda...
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod papra » 02.03.2009 20:28

Můžu potvrdit,že spojka je nezvyklá zabírá hodně vysoko než jsem měl na předchozím autě a musel jsem si zvyknout než jsem se naučil,ale nesmrděla šetřil jsem ji,ale občas jsem si připadal jak v autoškole :lol: ucítil jsem ji až když jsem zapadl u garáže ve sněhu a potřeboval jsem auto trošku rozhoupat to pak "zavoněla" a já se opotil jak mi jí bylo líto,ale přežila a bylo to jen krátce tak je to v pohodě :cool:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 02.03.2009 20:44

No pravda je, ze v me stare Felicii spojka brala az uplne nahore, takze jestli v Ceedu bere nahore, tak pro me to neni zadna zmena. :-)
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod autas » 04.03.2009 08:25

Já jsem měl ze začátku problém spíše s dávkováním plynu - je na můj vkus velice jemný. A tehdy jsem i tu spojku ucítil. Ale když jsem učil syna rozjezdy do kopce, (tak i tehdy ve fabii) byla cítit. Teď, když jsem si už zvyknul, cítit není.
autas Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Happy » 04.03.2009 10:49

Nevím, co znamená zabírat nahoře. Chod spojkového pedálu u ceeda je velice dlouhý a spojka mi zabírá klasicky - asi v první třetině od podlahy, zhruba na délku krabičky od sirek a pak zbývají ještě minimálně dvě třetiny délky chodu spojkového pedálu na jemné dávkování. Podle mě zabírá tak akorát.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Blackdeath.p » 04.03.2009 10:56

podle mého taky spojka zabýrá akorát a žádné problémy s ní nemám.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 04.03.2009 11:01

IMHO zabírá tak nějak zajímavě. U jiných aut jsem při rozjezdu plynule spojku pouštěl, kdežto tady se musí v určitéch okamžiku jakyby podržet v jednom místě a pak pouštět dál. Nevím, jak bych to popsal. Spíš tu ale řešíme kraviny. :huh:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 04.03.2009 11:24

ja taky nemam problem se spojkou, prvni den mi to parkrat chciplo, ale ted uz v klidu. Kazde auto ma spojku jinou a vzdycky si musis zvyknout.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Smrdící spojka

Příspěvekod VoŠr » 24.08.2009 08:21

Zdravím,
na dovolené jsem musel často zacouvávat ke garáži do kopce. Od té doby mi pěkně začala smrdět spojka, když dám víc plynu při rozjíždění. Mám najeto 3,5 tis. Myslíte, že se to časem vypálí a přestane, nebo je to na servis? Už někomu odešla spojka?
VoŠr Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2009)
21000 km @ 6.8 l/100km

Re: Smrdící spojka

Příspěvekod micronimus » 24.08.2009 09:30

už se mnohokrát řešilo ... spojkové obložení použité v našich autech nestojí za nic a spojka jako celek taky ;) ... nicméně to že občas zamrdí není tragické , horší by bylo kdyby jsi ji cíleně trápil
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí