Vibrace podvozku KIA Ceed 1,5 7AT

Trápí Vás něco na voze?

Vibrace podvozku KIA Ceed 1,5 7AT

Příspěvekod Otakar » 05.03.2025 19:56

Zdravím,
mám nové KIA Ceed 1,5 7AT, 3000km. Vibruje mi podvozek a volant. Servis zkoušel několikrát vyvážit zimní kola(plech+Falken) bez výsledku, Zkouška dnes na originál hliník 17" letní gumy vibruje také , znatelně nad 90km/h. Máte někdo zkušenost?
Otakar Neuvedeno
Nováček

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Vibrace podvozku KIA Ceed 1,5 7AT

Příspěvekod Lubos1 » 06.03.2025 11:07

Ak vibruje auto na original letnych kolesach, bude problem pravdepodobne inde. Treba este pre istotu vyskusat inu sadu kolies. Ale zasada je, nevzdat sa a reklamovat. Ak servis nepride na zavadu, bude kontaktovat import a musia sa tomu venovat.
Boli vibracie citelne hned od zaciatku po kupe auta?
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Otakar » 18.03.2025 14:27

Zdravím,
KIA Ceed 1,5 7AT, SW, 2024, dosud 4x servis zkoušel vyvážit nová zimní kola/komplety vč laser vyvažovačky. Po přendání na nová originální letní KIA ALU kola (5.reklamace)se nedostavilo zlepšení. Auto vibruje/chvění do podlahy, sedačky a do volantu v rychlostech cca 60, 80 a nad 110 km/h pak trvale. Zkoušel jsem to i sledovat viditelným chvěním hladiny vody v lahvi položené na přístrojovce při jízdě na hladké vozovce. Vibrace od převzetí nového vozidla (cca 5km). Servis i já jsme si mysleli, že to budou nevyvážené zimní pneu, pak se daly nové disky a nyní nová KIA originální kola.
Servisní technik z autorizovaného servisu sdělil při první reklamaci, že se auto chová trochu divoce i při pomalé jízdě 5Okm/h (jako oválné kolo a ještě vibrace)a od té doby neúspěšně řešil pouze převažováním a až výměnou kol. Vibrace však zůstaly. Neuspokojivé. Jízda autem je únavná a navíc se dost často aktivuje DAW hlídač bdělosti. Servis netuší, kde by mohla být závada. Najeto 3800km. Opět reklamace. Má někdo zkušenost s takovou závadou?. Díky
Otakar Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod therion » 18.03.2025 14:37

Je problem auto hodit na stojny a postupne protocit jednotliva kola rucne a zkontrolovat ovalitu a hazivost?
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Otakar » 21.03.2025 10:22

Zdravím,
problém je od převzetí nového auta. po pár km jsem myslel, že si musí gumy sednout, pak vyvážení, pak nové disky a teď i s novými nejetými letními originálními komplety. Předpokládám, že to jde z předku, napadlo mě problém vibrace otáčejícího se dílu- poloosa?, nebo uložení nápravy, špatně funkční tlumiče , nebo uložením motoru a převodovky v silentblocích karoserie. Nejsem autoservisák, spíš se pídím po zkušenostech, protože to bude asi dohadovací peklo.
Otakar Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Lubos1 » 21.03.2025 10:49

Ja som s mal problemy s vibraciami volantu na viacerych autach, ale iba raz na aute s kolesami z vyroby. Vyvazenie kolies je proces, ktory malokde zvladaju na 100%. Vyvazovacky sa pravidelne nekalibruju, personal sa v tom nevyzna.

Ked som mal niekedy Mazdy, musel som kolesa vyvazovat v pneuservise, kde mali pomocku DuoExpert of Haweka. Disky Mazdy mali stredovu dieru s nestandardnym stupanim a ziadny kuzel na to nepasoval a koleso poriadne nevystredil. Ten DuoExpert pomohol. Dalsia vec okrem vyvazenia je hadzavost pneumatiky, to dokazu merat iba vyvazovacky s pritlacnym valcom, napr. Hunter GSP9700. Niekedy pomoze pootocenie pneumatiky na disku, vyvazovacka ukaze presne ako.

Treba este pozriet dosadacie plochy, kde sa disk uklada. Musia byt ciste, bez ziadnej medenej pasty a inych nezmyslov.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kiauznikdy » 04.04.2025 20:00

Zdravím Vás, mám naprosto stejný problém s vibracema jako popisuje Otakar. Kia Ceed SW GT line 1.5 7AT rv 2024. Problém je úplně od nového auta. Již několikrát reklamováno. Vyzkoušeny různé metody vyvažování vč. vyvážení s přítlakem. Vyzkoušeny různé pneu i ráfky (originál i neoriginální) - letní, zimní, jiné značky pneu i jiné rozměry - absolutně bez změny. Také proběhla kontrola geometrie - v pořádku. Od servisu Kia padaly moudra typu nezajeté auto a nejvíc mě pobavil termín nezajeté pneu :) Nyní mám najeto 25 000 Km a problém stále trvá, takže podezření odborníků Kia na "nezajeté" auto padá. Za mě není možné, že Kia obecně o tomto problému neví. Našel jsem, že stejný problém řeší i majitelé těchto vozů v Německu. Dělá to na mě dojem, že Kia o tom moc dobře ví, ale zatlouká, protože to evidentně začíná řešit víc lidí, ale vyřešení problémů v nedohlednu. Já už jsem ve spojení se znalcem v oboru auto moto a půjdu vozidlo opět reklamovat, ale už s ním a budeme konat kroky k tomu vozidlo vrátit, pokud nebude závada odstraněna. Pokud byste se měl někdo zájem připojit, není problém. Čím víc zákazníků to bude řešit tím větší šance na úspěch, že se tím Kia bude zabývat. Případně pokud máte někdo nové poznatky rád si je přečtu. Přeji Vám hezký den.
Kiauznikdy Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Kiauznikdy » 05.04.2025 09:56

Ještě by mě zajímalo u jakého dealera to Otakar řeší?
Děkuji
Kiauznikdy Neuvedeno
Nováček

Zpět na Závady