Snímače TPMS MY25

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Snímače TPMS MY25

Příspěvekod Y0HnY.91 » 24.09.2024 20:26

Ahojte,

Som 2 mes. vlastníkom novej Kii Proceed MY25 a momentálne riešim zimné obutie disky + disky kúpené avšak práve riešim TPMS kde moje ventily na orig diskoch vyzerajú ako obyčajné a nemám ani tlačítko na reset ako pri verzií cez ABS. Čítal som aj niečo o tom že od 04/2024 sú iné TPMS a na MY25 nefungujú TPMS z MY24. Vie niekto poradiť?
Obrázek
Obrázek
:kia: ProCeed 1.5 T-GDi 103 kW, PP, SP, Penta Metal :SK:
Y0HnY.91 Muž
Nováček

Kia ProCeed (2025)
5386 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Snímače TPMS MY25

Příspěvekod MP1 » 24.09.2024 22:25

Skús sa ešte trochu pohrať so svojim autom. Skús pozrieť návod na použitie. Skús poprepínať palubný počítač.
“Vyzerajú” - nedaj na prvý dojem.
“Čítal som” - never všetkému.

Najlepšie spravíš, ak sa poradíš u svojho predajcu.

Snímače tam máš. Nová móda - gumené ventily, aby sa malo čo trhať.

PS: Tá čiapočka s logom KIA je dobrý nápad. Ak nepôjde dole, rovno režeme gumový ventil.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Re: Snímače TPMS MY25

Příspěvekod Otelo » 25.09.2024 00:14

Vyzera, ze na nu sadne 9mm gola, alebo potom priklepom.
Kia Ceed SW III 1,0 T-Gdi 74 kW - Casa White
Otelo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
26000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Lukydante » 26.09.2024 20:52

Vidim ze su tu odbornici z fachu ale skusim aj ja polozit otazku kedze pan MP1 pise ze skuste sa poradit s predajcom a to som aj ja urobil povedali ....jhaaaaj to nevieme ci pojde treba original (cena 200) a ani znacku nevedia povedat aku pouziavaju ja som sa ich pytal ze mi vie znamy objednat Bosch rovno cez vin cislo a tak som sa pytal ako vravite predajcu ci to pojde a ze ak nie ci vedia nastavit ....ze to oni nevedia a zase ta ista odpoved original tak bosch mi vedia objednat za 128e ale nikto vam nepovie ze ci to pojde
Lukydante Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2024)
8050 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Y0HnY.91 » 26.09.2024 21:52

MP1 píše:Skús sa ešte trochu pohrať so svojim autom. Skús pozrieť návod na použitie. Skús poprepínať palubný počítač.

PS: Tá čiapočka s logom KIA je dobrý nápad. Ak nepôjde dole, rovno režeme gumový ventil.

Tak treba zrušiť fórum keď má človek hneď utekať k predajcovi. Presadol som zo 16r auta do úplne nového moderného a veľa vecí je pre mňa nových. V knihe som si prečítal o AH a pod. ale celú ju nečítal asi nikto nikdy. Čiapočky sú namazané tekutou vazelinou a každý týždeň ich povolím a zakrútim :yes:
Ale radšej sa tu nič neopýtať ako potom čítať kázne.
:kia: ProCeed 1.5 T-GDi 103 kW, PP, SP, Penta Metal :SK:
Y0HnY.91 Muž
Nováček

Kia ProCeed (2025)
5386 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod MP1 » 26.09.2024 22:38

Lukydante píše:Vidim ze su tu odbornici z fachu ale skusim aj ja polozit otazku kedze pan MP1 pise ze skuste sa poradit s predajcom a to som aj ja urobil povedali ....jhaaaaj to nevieme ci pojde treba original (cena 200) a ani znacku nevedia povedat aku pouziavaju ja som sa ich pytal ze mi vie znamy objednat Bosch rovno cez vin cislo a tak som sa pytal ako vravite predajcu ci to pojde a ze ak nie ci vedia nastavit ....ze to oni nevedia a zase ta ista odpoved original tak bosch mi vedia objednat za 128e ale nikto vam nepovie ze ci to pojde
Ak ti predajca neporadí, buď nechce, alebo je neschopný. Tak by som tam už nešiel.
Ja používam buď originál alebo Alcar. Akej značky je originál ma nezaujíma. Sú rôzny dodávatelia. Aj Alcar je len brand ako Wurth, Berner atď.
Keď ti známy dodá Bosch, nech sa o teba postará od A do Z.
Ja pracujem len s tým, na čo mám nástroje pre kódovanie a na čo som zaškolený.
Ty si zoženieš lacné senzory, ktoré ja nepoznám a neviem, či sú ok. Ak nepôjdu tak na vine bude kto? Zaplatíš mi za montáž a demontáž?

Ak tomu nerozumieš, tak to zver servisu a zaplať. Či už autorizovanému alebo neautorizovanému.

Ak tomu chceš rozumieť , študuj, skúšaj testuj.

Nečakaj, že keď tu položíš nejakú otázku bez zmysluplných dodatočných informacií, hneď ti tu každý padne k nohám.
A to si myslím, že som tu toho poradil fakt dosť.
So mnou sa dá komunikovať, ale treba pokladať rozumné otázky.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MP1 » 26.09.2024 23:02

Y0HnY.91 píše:
MP1 píše:Skús sa ešte trochu pohrať so svojim autom. Skús pozrieť návod na použitie. Skús poprepínať palubný počítač.

Tak treba zrušiť fórum keď má človek hneď utekať k predajcovi. Presadol som zo 16r auta do úplne nového moderného a veľa vecí je pre mňa nových. V knihe som si prečítal o AH a pod. ale celú ju nečítal asi nikto nikdy. Čiapočky sú namazané tekutou vazelinou a každý týždeň ich povolím a zakrútim :yes:
Ale radšej sa tu nič neopýtať ako potom čítať kázne.
Asi nechápeš význam fóra.
Najprv spoznaj svoje auto.
Ja si myslím, že predajca a servisný poradca je miesto tvojho prvého kontaktu. Majú sa o teba starať, však im budeš nosiť peniaze za servis príslušenstvo atď.
Za mnou moji zákazníci chodia. Radia sa, pýtajú sa, píšu, volajú. Lebo vedia, že sa postarám (v rámci možností).

Ak tvoj predajca zlyhá/nevie/neovláda, tak človek skúša inde. Na FB už nemám silu písať, tam to je samá hlúpa otázka a hejt.

Ale tu na špecializovaným fóre sa očakáva istá kultúra otázok. Očakáva sa vyplnenie profilu užívateľa. Informácie o aute.
To zrušenie fóra si si mohol odpustiť.
Ajajáj dva príspevky a už je pán urazený. Takých tu už bolo.

K veci.
Tie čiapočky som sa aj ja dozvedel myslím tu z fóra, aké dokážu narobiť problémy.
K TPMS poviem, že nie je info, aby MY24 a MY25 boli iné TPMS.
Pozri si mobisparts.eu, nájdeš tam kopec zaujímavých informácii.
“Čítal som…” daj zdroj, preveríme.
Ja som už raz taký, požadujem vstupné info v dostatočnej kvalite, aby som neporadil zle.

Na záver dodám, že ku cti ti slúži, že v prvom príspevku si dokázal vložiť fotky, to sa len tak nevidí.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Lukydante » 27.09.2024 06:37

MP1 píše:
Lukydante píše:Vidim ze su tu odbornici z fachu ale skusim aj ja polozit otazku kedze pan MP1 pise ze skuste sa poradit s predajcom a to som aj ja urobil povedali ....jhaaaaj to nevieme ci pojde treba original (cena 200) a ani znacku nevedia povedat aku pouziavaju ja som sa ich pytal ze mi vie znamy objednat Bosch rovno cez vin cislo a tak som sa pytal ako vravite predajcu ci to pojde a ze ak nie ci vedia nastavit ....ze to oni nevedia a zase ta ista odpoved original tak bosch mi vedia objednat za 128e ale nikto vam nepovie ze ci to pojde
Ak ti predajca neporadí, buď nechce, alebo je neschopný. Tak by som tam už nešiel.
Ja používam buď originál alebo Alcar. Akej značky je originál ma nezaujíma. Sú rôzny dodávatelia. Aj Alcar je len brand ako Wurth, Berner atď.
Keď ti známy dodá Bosch, nech sa o teba postará od A do Z.
Ja pracujem len s tým, na čo mám nástroje pre kódovanie a na čo som zaškolený.
Ty si zoženieš lacné senzory, ktoré ja nepoznám a neviem, či sú ok. Ak nepôjdu tak na vine bude kto? Zaplatíš mi za montáž a demontáž?

Ak tomu nerozumieš, tak to zver servisu a zaplať. Či už autorizovanému alebo neautorizovanému.

Ak tomu chceš rozumieť , študuj, skúšaj testuj.

Nečakaj, že keď tu položíš nejakú otázku bez zmysluplných dodatočných informacií, hneď ti tu každý padne k nohám.
A to si myslím, že som tu toho poradil fakt dosť.
So mnou sa dá komunikovať, ale treba pokladať rozumné otázky.

Dobre tak ked chcete zmyslu plnu otazku kupim si alcar ( ktrore su aj tak lacnejsie ako origos) technik mi ich naistaluje pojdu mi ? Alebo bude musiet aj tak ich nastavovat cez diagnostiku? Vy ako pisete ich pouzivate robili ste s nimi nieco? Alebo ste si ich museli nejak nastavit? Ci staci prejst par km a kontrolka tlaku zhasne sama?

Dakujem za normalnu odpoved a necakam ze mi ma niekto padat k noham o to mi nikdy neslo
Lukydante Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2024)
8050 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 27.09.2024 07:30

Prepáč, tu sa snažíme odborne komunikovať.
Kód snímača?
Bude snímač “prázdny” alebo naprogramovaný? Ak ho bude potrebné naprogramovať, zaúčtujem ti.
Môžem im dať nové ID alebo spraviť klony originálov. V tvojom prípade je to jedno, auto má pamäť na dve sady ID a po prehodení kolies si riadiaca jednotka načíta nové ID. Ale napríklad Sportage SL pred FL nemá pamäť na dve sady kolies.
Veľmi výnimočne auto nenačíta nové ID a musia sa nahrať do RJ TPMS cez diagnostiku. Hlavne staršie modely (5 a viac rokov).

Ďalej je potrebné myslieť aj na to, že neoriginálne snímače, vydržia záruku plus niečo naviac. 2 roky.
Aj včera mi zákazník hovoril, že originály mu ešte fungujú (7 rokov), neoriginály po troch rokoch skončili. Ale možno je už teraz kvalita bateriek a spotreby el. energie neoriginálov niekde inde.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Lukydante » 27.09.2024 08:32

Dakujem za odpoved

cize by to malo nahodit samo ako pisete kedze mam ID na dve sady kolies super teda ak to nepojde tak mi to naprogamovanie zauctujete. ak sa smiem opytat aka je cena sady programovania?
Lukydante Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2024)
8050 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 27.09.2024 08:50

Vieš, ja som predajca vozidiel. Tieto servisné úkony s TPMS je pre mňa ako hobby a zároveň pomoc servisákovi - kolegovi, od ktorého ja potrebujem recipročne pomoc. On na to nemá čas, je to okrajová téma, čo sa zárobku týka. Nie sme prijoritne pneuservis.
Takže je to vec dohody. Nemáme to v zverejnenom cenníku. Objednaš u mňa senzory, naprogramujem zadarmo. Donesieš svoje, kolega určí cenu. Či ja viem 10 - 15 - 20 €. Ja to spravím aj za nealkoholické pivo. Budeš majster sveta, tak ti povieme, že z vonku senzory neakceptujeme.
Musel by si sa na cenu spýtať na servise. Budeš k nám chodiť na pravidelný servis, spravíme zadarmo.
Sú to všetko spojené nádoby. Musíme z niečoho žiť. Sú servisy, kde sa s tebou vôbec nebudú baviť, že si dodáš sám materiál.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Lukydante » 27.09.2024 09:31

jasne chapem ved ze treba z niecoho zit ako servis ci predajca ja som chcel len informativne vediet ako to funguje a ake pivo pijete kupim aj cely balik teda ak to nepojde urobim si aj vylet do Michaloviec :)

dakujem vam za vase info
Lukydante Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2024)
8050 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Lubos1 » 27.09.2024 13:58

MP1 píše:Môžem im dať nové ID alebo spraviť klony originálov. V tvojom prípade je to jedno, auto má pamäť na dve sady ID a po prehodení kolies si riadiaca jednotka načíta nové ID. Ale napríklad Sportage SL pred FL nemá pamäť na dve sady kolies.

Chcem sa opytat k teme. Ma Proceed GT vyrobeny 12/2023 pamat pre na dve sady ID? Budem kupovat disky + zimne pneu + orig.sadu TPMS. Ak budem prehadzovat celu sadu v inom ako KIA servise, nacita si auto TPMS v kazdej sezone automaticky?
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MP1 » 27.09.2024 14:05

Lubos1 píše:
MP1 píše:Môžem im dať nové ID alebo spraviť klony originálov. V tvojom prípade je to jedno, auto má pamäť na dve sady ID a po prehodení kolies si riadiaca jednotka načíta nové ID. Ale napríklad Sportage SL pred FL nemá pamäť na dve sady kolies.

Chcem sa opytat k teme. Ma Proceed GT vyrobeny 12/2023 pamat pre na dve sady ID? Budem kupovat disky + zimne pneu + orig.sadu TPMS. Ak budem prehadzovat celu sadu v inom ako KIA servise, nacita si auto TPMS v kazdej sezone automaticky?
Áno
Áno
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Lubos1 » 27.09.2024 18:43

Super, diky. O problem menej. Vidim, ze si si zaobstaral Proceed GT. Skladovka?
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Další

Zpět na ProCeed