XMira píše:A já to zkusím shrnout z pohledu uživatele
Nouzové brzdění už mi asi párkrát zachránilo prdel - nebo nárazník, když jsem nečuměl. Ale umí taky dobře prudit, když jedeš na tempomat v celkem širokým jízdním pruhu a auto před Tebou třeba odbočuje, nebo přejíždí do jinýho pruhu. Fyzicky už máš dost místa na předjetí, ale dokud úplně nevyjede z pruhu, tak auto brzdí. Musíš ho přetlačit plynem. Taky se mi stalo, že autu nebylo úplně jasné, že je jiné auto zaparkované vedle silnice a začalo řvát.
Túto funkciu majú vozidla s automatickou prevodovkou a adaptívnym tempomatom.Davirek píše:Automatický rozjezd v koloně je nějaká speciální výbava navíc, nebo to je součást tempomatu jako takového. Mám XCeed modelový rok 24 a o něčem takovém slyším poprvé.
Od kedy má systém núdzového brzdenia Ceed (od modelu CD), sa snažím to poctivo vysvetľovať. Zatiaľ som mal len jedného zákazníka, čo do neho zo zadnú nabúrali. Je to zároveň ten istý, či sa sťažoval na citlivosť systému. Tak sme mu znížili citlivosť a je pokoj. Je to v menu. Nastavili sme citlivosť na “neskôr”.madPav3L píše:XMira píše:A já to zkusím shrnout z pohledu uživatele
Nouzové brzdění už mi asi párkrát zachránilo prdel - nebo nárazník, když jsem nečuměl. Ale umí taky dobře prudit, když jedeš na tempomat v celkem širokým jízdním pruhu a auto před Tebou třeba odbočuje, nebo přejíždí do jinýho pruhu. Fyzicky už máš dost místa na předjetí, ale dokud úplně nevyjede z pruhu, tak auto brzdí. Musíš ho přetlačit plynem. Taky se mi stalo, že autu nebylo úplně jasné, že je jiné auto zaparkované vedle silnice a začalo řvát.
Za sebe musím říct, že já jsem na nouzové brždění nasraný, protože prakticky kvůli němu mám nabourané auto. Jasně ten za mnou nedával pozor a naboural mě, ale kdyby se brždění neaktivovalo a potřeba reálně brzdit do zastavení nebylo třeba, tak asi nabouraný nejsem.
Aktivovalo se mně dvakrát za 1 a 1/2 roku, poprvé z toho byla ta nehoda a podruhé naštěstí za mnou nikdo nejel, protože kdyby ano, věřím že z toho bude také nehoda, přitom brždění do zastavení opět nebylo potřeba. Nevzpomenu si, kdy mně to nějak pomohlo, spíš to jen otravuje viz ty další případy co píšeš.
Takže pokud jedu někam dál mimo okolí baráku, tak od toho druhého incidentu si teď dávám jen upozornění.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé