Zdravím tak mám nové info.
P0820 , vymenil som spínač , chyba preč a začalo na palubovke svietiť šípka hore a dole a čislo rýchlosti na ktoru preradiť. Toto nefungovalo už velmi dlho.
Vymenený MAF myslel som že som poruchu odstránil , nie , nevšimol som si že vetrak mam prepnutý na čelne sklo a tym sa zapla AC.
Vymenený EGR ventil nepomohlo auto stále trhá, volnobehu až po 1900rpm. pekne to bolo cítiť s jednotky na dvojku a trojku potom otáčky cez 1900rpm 5 a 6tka do max rýchlosti bez problemov, totiž po dosiahnutí cca 1900rpm turbo podtlakom nastaví klapky do ineho režimu a klapka zavrie prívod spalin do EGR
Zistujem že všetko spôsobuje vynález EGR ale neviem prečo posiela nezmyselne také množstvo výfukových spalín do sania. Čistenie EGR žiadna zmena, vymienam MAF a následne EGR za nové žiadna zmena, zaslepujem EGR super ide ak má ale za chvíľu check engine a núdzový režim (jasné). Zapínam na diagnostike živé data a pozorujem ERG Duty po 6 sekundách krásneho voľnobehu po štarte začína pracovať EGR krivka je nezmyselná skáče hore a dole a do sania púšťa spaliny motor na voľnobehu začne dusiť z výfuku viac smradu ale teraz to záujmavé keď zapnem klimatizáciu kryvka sa vyrovná na 4% a auto ide bez problémov žiadne trhanie ale ani žiaden pohyb EGR. Ano auto s AC ide super tak teraz neviem ako čo prečo, nerozumiem. Máme vo firme Ceed 2014 a ja mam Fiat doblo u oboch aut EGR Duty sa chová upne inak, proste krivka je normálna od priebehu rýchlost motora nie ako u mňa ide stále s min na max. Pri zapnutí AC na týchto autách EGR duty funguje teda vidno to na krivke v meraní živých dat. U mňa po zapnutí AC sa tá nezmyselná krivka ktorá ide s min do max ustali na 4% a nehne sa .
takuto chybu som našiel na fore len jednu a nie je doriešená. Idem dať vypnuť EGR cez ECU a zaslepiť. Nemám ine riešenie a chcem to predať funkčné.
Tak konečne to chodí ako má EGR Off. Tu je môj popis ak by niekoho zaujmalo. Idem do servisu kde chodím s firemným autom alebo keď si neviem už pomôcť sám.
Majiteľ hovorí, jasne urobíme, zaslepte sám EGR (jednoduche dva šroby a podložka) a prineste ECU tu si niekto príde po to a urobí to do 4 dní. Vravím OK a čo EK potom. Odpoveď, pane to robí profík nie amatér preto 140€.
Více na:
https://www.kiaclub.cz/forum-tema/ceed- ... toru-18570