>> na konci tohto textu v "edit" su uvedene nejake zistenia a zmeny oproti starsim verziam sw <<
kto ma problem s odpajanim mobilu od Apple cez wireless CarPlay pri Rádiu s 8” dotykovým LCD displejom, existuje riesenie s aktualizaciou softveru radia pre MY21 a vyssie, ktore funguje.
>> jazyk radia, ulozene stanice aj ostatne nastavenia radia zostanu zachovane - mimo sparovanych zariadeni cez BT alebo wifi <<
>> menu radia ani jeho design sa zatial nemeni <<

>> !!vsetko robite na vlastnu zodpovednost!! <<
>> !!po aktualizacii na novu verziu sa uz nebude mozne vratit na starsie verzie sw!! <<
>> vstup do engineering mode bude vyzadovat 8-miestne heslo (po starom bolo 4-mietne) - pre väcsinu ludi nepodstatne
Postup:
1. naformatovat si spolahlivy USB kluc - idelane min. 8GB na FAT32 alebo exFAT
2. prejst na oficialnu stranku KIA - https://update.kia.com/US/EN/updateNoticePopup1/988 (dole na stranke je popisany aj navod pre update v anglictine)
3. stiahnut si ktorykolvek aktualizacny subor pre FORTE / K5 / NIRO(21-22) > vsetky su rovnake (CRC sa zhoduje) - stahujete sice USA verziu ale je to realne viacjazycna verzia a teda nainstalovana bude EUR verzia
4. stiahnuty subor rozbalit na naformatovany USB kluc - po rozbaleni budu na usb len dva .zip subory (tie sa uz nerozbaluju)
5. prejst do auta
6. >> !!nastartovat motor!! <<
7. chvilu pockat na rozbehnutie radia
8. vlozit pripraveny USB kluc s dvoma .zip subormi
9. prejst do vseobecnych nastaveni > polozka "Info o SW/Aktualizovat"
10. kliknut na aktualizovat > radio vypise oznam:
>> Pozor toto je posledny krok, kedy sa dá aktualizácia este prerusit <<

"Teraz aktualizovat na nasledujucu verziu"
momentalne je najnovsia "CDPE.EUR.0000.134.100.220927" - casom sa bude menit,
"Pocas aktualizacie nebudu k dispozicii tieto funkcie: Zadná kamera"
11. potvrdit aktualizaciu kliknutím na "Ano" alebo ak chcete zrusit - kliknut na "Nie" a cely proces sa prerusi
12. pockat 10-15min (u mna prebehla cela aktualizacia aj s restartom radia za 11min ale mal som usb(3.1) ktore ma citanie 300MB/s)
13. radio aktualizuje vsetky potrebné moduly (Upd, DAB, uCom...) a spusti samo automaticky restart
14. nechat nabehnúť radio, odpojit USB kluc
15. Aktualizacia je tymito krokmi dokoncena - motor mozete vypnut, pripadne si mozete overit vo vseobecnych nastaveniach > polozka "Info o SW/Aktualizovat" novu verziu softveru
>> !!vsetko robite na vlastnu zodpovednost!! <<
aktializacia vyskusana a funkcna na SW:
CDPE.EUR.D2V.001.001.210705 aktualizovana na momentalne poslednu CDPE.EUR.D2V.003.200.220927
CDPE.EUR.D2V.001.001.211007 aktualizovana na momentalne poslednu CDPE.EUR.D2V.003.200.220927
edit:// doplnene foto, info o backup, korekcie textu, navod sa da pri vyssie uvedenej verzii sw aplikovat s rovnakym suborom aj na hyundai i30,i20, ktore maju dane radio
edit2:// neviem ci sa mi to zda ale asi nieco robili aj s nastavenim audio systemu, ktore hra teraz lepsie hlbsie tony pri rovnakom nastaveni EQ v audio systeme.
edit3:// dnes som siel rano po tme do prace a pri nastavenom displeji aby zobrazoval len cierne pozadie a na nom hodiny + datum, novy sw vyriesil aby sa uz nezobrazoval dole svetlý riadok /progress bar/ so stupnicou pri kazdom pridavani alebo uberani hlasitosti, co ma vzdy rusilo