Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Môžeš zhodiť spodnú tučnú hadicu z chladiča, vyjde to nastejno..
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023.... Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané Kia RIO III EX 1.25 - predané Seat Leon 1,9 TDI - predané
Uplne u dna chladice, musis nahmatat myslim plastovy motylek vypustniho sroubu a pak to tece dolu pres ten bod, kde je usazeny chladic v drzaku. Alespon tak to bylo obdobne na Sorentu.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Už jsem našel. Před dotazem jsem hledal na druhé straně chladiče z pod auta (měl jsem sundaný spodní kryt). Odkaz na katalog taky super, bere i VINka, to mně nikde ještě nezafungovalo.
@jozzo: Sundat hadici jsem měl jako "plán B", ale je tam špatný přístup. Na první pokus se mně ani nepovedlo kleštěma chytit konce té pérové spony, tak jsem to vzdal.
Ahoj, přeji hezký den všem. Měl bych dotaz. Chtěl bych si vyměnit chladící kapalinu na Sportage III (SL), 1,6 GDi rok 2013 a přemýšlím, jaký druh (barvu) chladící kapaliny do auta dát. V tuto chvíli je tam kapalina zelené barvy, což si myslím, je ještě z výroby... Předem díky za info a radu
Ano v tom clanku se toho opravdu o chladicim mediu pro kiu dozvime hodne. To je dnesni doba , vedet prd a jen linkovat do fora co mi najde google.......
For therion: Sorry ten článek jsem nehledal na googlu, protože jsem ho četl den předem vyšel 5.11. Ne vědět prd, jak píšeš a nikoho neurážet. Spíše jsem chtěl pomoci ... , jak to všeobecně je s chladícíma kapalinama.
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Jenomze tady jsi na foru Kie a to znamena ze vseobecne informace jsou tu k prdu. Asijske vozy maji specifickou kapalinu s fosfaty a evropska klasika se do nich nehodi. Takze clanek k nicemu.
Ano v pripade, ze jde o motor uz konstruovany pro evropske kapaliny. Cili kappa a vys. Ty fosfatove aditiva tam nejsou z prdele , ale maji svuj ucel hlavne u teplene namahanych motoru, koroze, zivotnost tesneni nejen pod hlavou atd.
@johny Proč myslíš, že tam Kia a Hyundai dávají(li) právě tu s fosfáty? Odpověz si sám sobě na tvůj předchozí neověřený příspěvek
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)