Zakladne verzie maju snimace cez ABS. V cenniku je to ako "snimanie tlaku v pneu".
Platinum ma "snimanie a ZOBRAZENIE tlaku v pneu" na co pouziva TPMS.
Tak to je aspon na SK.
			| Důležité upozornění | 
|---|
|  Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ   Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 | 

Maros123 píše:V servise ti s tým spravidla nič neurobia... Toto hlásenie sa sporadicky vyskytne na hociktorom aute. Mal som TPMS cez ABS na viacerých autách -Škoda, SEAT, Peugeot.... a robilo to niekedy. V servise nikdy nič nezistili. Pri hláške zastav, pozri na pneumatiky a ak je všetko OK, zresetuj nastavenie a pokračuj. Ak skutočne dochádza k poklesu tlaku, tak sa ti po chvíli hláška znova objaví.

plasta píše:OK. Je to vždy zavádějící, jelikož v nabídce příslušenství na Ceed SW 2022 je normálně nabízejí.

tom247 píše:Zakladne verzie maju snimace cez ABS. V cenniku je to ako "snimanie tlaku v pneu".
Platinum ma "snimanie a ZOBRAZENIE tlaku v pneu" na co pouziva TPMS.
Tak to je aspon na SK.
 .
 .

DeThomasso píše:Na mojej bývalej P 308 sa to ozvalo len raz za celých 7 rokov používania a aj to zahlásilo správne, keď som mal skrutkou/vrutom prerazený plášť (vzduch unikal, ale pomaly). Preto som trocha nesvoj, keď sa prvých 3900km nič neozvalo a teraz po prezutí počas 500km hneď 2x aj to v rámci jednej jazdy. Budem to sledovať, ale bol by som nerá, keby sa toto falošné hlásenie objavovalo často.

DeThomasso píše:plasta píše:OK. Je to vždy zavádějící, jelikož v nabídce příslušenství na Ceed SW 2022 je normálně nabízejí.
Je to možné, túto položku som v cenníkoch akosi prehliadal, resp. TPMS tam spomenutý bol, ale už nie aký typ. Každopádne nie som proti nepriamemu meraniu cez ABS (menej starostí a financií), len by bolo fajn, aby to nehlásilo zbytočne.

i když na ebay jsem sehnal sadu za asi 800. Nedávno jsem zaregistroval v nějakém reklamním mailu od ebay nebo aliexpress solar TPMS system. Nedalo mi to, a při té láci - už od cca 400 Kč . jsem sadu koupil. Má to měřící čepičky, takže jsou větší (na asi snadno vyměnitelnou baterii CR1620), která má vydržet dva roky. Teď mi sadu doručili (až na druhé objednání - první se ztratila v Praze, z Ali mi vrátili peníze). Tak jsem to zkusil, dal čepičky na letní kola, rozmístil jsem je kolem auta - a ono to funguje!
  i když na ebay jsem sehnal sadu za asi 800. Nedávno jsem zaregistroval v nějakém reklamním mailu od ebay nebo aliexpress solar TPMS system. Nedalo mi to, a při té láci - už od cca 400 Kč . jsem sadu koupil. Má to měřící čepičky, takže jsou větší (na asi snadno vyměnitelnou baterii CR1620), která má vydržet dva roky. Teď mi sadu doručili (až na druhé objednání - první se ztratila v Praze, z Ali mi vrátili peníze). Tak jsem to zkusil, dal čepičky na letní kola, rozmístil jsem je kolem auta - a ono to funguje!   Ukazuje - a dost přesně - tlaky, a navíc i teplotu. Když jsem postupně čepičku sundal, hned pípal alarm, tlak nula. Pneu jsem vypustil na 2,0 , našrouboval čepičku, a hned displej ukázal 2,0. Meze alarmu podtlaku a přetlaku lze snadno nastavit. Takže podle mne je to rozumné řešení až kleknou původní TPMS ventilky - čtverečkem černé izolačky přelepím kontrolku pneu na palubce (tak jsem jezdil, když jsem na svou z jara koupenou ojetinu koupil zlmní pneu a netušil jsem, že něco jako TPMS existuje), a nasadím tuto sadu. Myslím, že by to bylo dobré i pro ty, co mají hlídání přes ABS a chtějí mít kontrolu skutečného tlaku. Jediným zádrhelem může být, co na ty čepičky budou říkat nenechavci a vandalové...
  Ukazuje - a dost přesně - tlaky, a navíc i teplotu. Když jsem postupně čepičku sundal, hned pípal alarm, tlak nula. Pneu jsem vypustil na 2,0 , našrouboval čepičku, a hned displej ukázal 2,0. Meze alarmu podtlaku a přetlaku lze snadno nastavit. Takže podle mne je to rozumné řešení až kleknou původní TPMS ventilky - čtverečkem černé izolačky přelepím kontrolku pneu na palubce (tak jsem jezdil, když jsem na svou z jara koupenou ojetinu koupil zlmní pneu a netušil jsem, že něco jako TPMS existuje), a nasadím tuto sadu. Myslím, že by to bylo dobré i pro ty, co mají hlídání přes ABS a chtějí mít kontrolu skutečného tlaku. Jediným zádrhelem může být, co na ty čepičky budou říkat nenechavci a vandalové...  Kdo chce nahlídnout, jak to vypadá, stačí na ebay nebo ali zadat solar TPMS system.
  Kdo chce nahlídnout, jak to vypadá, stačí na ebay nebo ali zadat solar TPMS system.

Takže - jako cokoliv jiného - je to o lidech...
 Takže - jako cokoliv jiného - je to o lidech...

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé