problém s imobilizérem

Trápí Vás něco na voze?

problém s imobilizérem

Příspěvekod Návštěvník » 29.04.2008 08:27

Včera jsem měl problém s nastartováním.Kontrolka má po několika vteřinách normálně zhasnout (2 poloha klíčku).Pak nastartuji.Ale kontrolka pořád blikala a nezhasla.Nešlo tedy nastartovat.Prověřil jsem pojistky (podezření na špatný kontakt).I jsem odpojil baterku.Pak se i přestala objevovat kontrolka poruch.Náhodně jsem při tom pootočil volantem a pak kontrolka zhasla.Check kontrolka ale nesvítila.Tak jsem zase odpojil baterku.Po 1 minutě jsem ji zase připojil a normálně to šlo. Myslíte,že to pootočení volantu mohlo mít na to vliv ???? Mě se to nezdá.Prověřil jsem kabeláž u spínačky,tam je vše OK. Nevíte někdo,kde mohl být problém? Díky.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod greenca » 29.04.2008 21:36

napoj to na hi-scan,nebo GDS,pokud tam byl,nebo je nějaký problém,tak by mohl být zaznamenaný v paměti závad.
Busdeš mít jistotu,jinak by to bylo jenom tápání
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 23:47

Zdravím všechny nevíte kde najdu u Kia sportage 97 2.0td imobilizér případně jestli nemá někdo schéma zapojení imobilizéru přestalami svítit kontrolka motoru kontroloval jsem žárovku,ale ta je v pořádku
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 05.05.2008 19:41

petrcas píše:Zdravím všechny nevíte kde najdu u Kia sportage 97 2.0td imobilizér případně jestli nemá někdo schéma zapojení imobilizéru přestalami svítit kontrolka motoru kontroloval jsem žárovku,ale ta je v pořádku

a startuje ti auto
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 05.05.2008 22:24

auto mi startuje,ale to je tak všechno co dělá
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 06.05.2008 19:54

petrcas píše:auto mi startuje,ale to je tak všechno co dělá

pokud startuje,tak je immobilizér vpořádku.
Popiš přesněji závadu,co auto dělá,nebo nedělá.
Nějak jsem nepochopil v čem je problém.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 06.05.2008 22:26

nesvítí kontrolka motoru,dřív když kontrolka motoru blikala tak to točilo,ale nechytlo musel jsem zmáčkount na dálkovém ovladači tlačítko jako,když otvírám dveře kontrolka motoru přestala blikat a zůstala svítit pak šlo nastartovat a kontrolka zhasla teď sice dálkovým ovladačem dveře otevřu,ale kontrolka nesvítí
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 06.05.2008 22:36

petrcas píše:nesvítí kontrolka motoru,dřív když kontrolka motoru blikala tak to točilo,ale nechytlo musel jsem zmáčkount na dálkovém ovladači tlačítko jako,když otvírám dveře kontrolka motoru přestala blikat a zůstala svítit pak šlo nastartovat a kontrolka zhasla teď sice dálkovým ovladačem dveře otevřu,ale kontrolka nesvítí

tam může být problém kdekoli,mrkni na pojistky a jestli jsou všechny ok,tak potom jedině na GDS do :kia: servisu
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 19.08.2009 14:06

zdravim. mam problem asi tiez s imobilizerom alebo akou gutou ale najprv popisem co mi auto vyvadzalo predtym a co teraz ...
takze ked som otocil klucikom do druhej polohy rozsvietili sa mi setky kontrolky a s odstupom jednej alebo dvoch sekund aj kontorlka IMMO .. ak imo zhasol ako prvy potom som mohol startovat pricom setky kontorlky zhasli teda aj kontrolka poruchy motora a motor nabehol ... ak sa ale IMMO rozsvietil neskor ako po 1-2s zhasol neskor ako kontorlka ABS ci dokonca niektora z dalsich kontorliek (pasy a airbag) a aj napriek akejkolvek snahe som auto nenastartoval... bral som to ako nejaku featuru od KIA...
... mal som problem s lambdov a po jej vymene sa zacali diat veci (nie hned ale asi po mesiaci) ...
... teraz si riadiaca jednotka zmysli ze odmietne spolupracovat a aj ked kontorlka okamzite zasvieti a zhasne ako prva motor nenastartujem setky kontrolky zhasnu az na kontrolku motora ta pernamentne svieti a motor nenabehne ... ide vyhradne o chybu riadiacej jednotky lebo ked som sa ho pokusal na par metroch roztiahnut (spustil som sa dole kopcom z parkoviska) motor sa tocil ale evidentne nic nespaloval ... riesenie problemu: bud si pockam asi 10minut a potom setko prebieha v normalnom scenari alebo otvorim kapotu povitahujem a necham chvilku bokom lezat nejake poistky, posorkam konektormi .. setko vratim do povodneho znenia a mozem startovat ...

... na pocitaci som este nebol lebo by som poprosil najprv od vas radu ... dufam ze to nebude vadna elektronika ... a ked hej tak je mozne vymenit stary typ elektorniky za novy? ... mam rv. 2000, DOHC 16V 2.0l ale elektornika je este stara taka co sa montovala do rv.96...

.. dakujem
Návštěvník

km @ l/100km

Zpět na Závady