Příčníky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Příčníky

Příspěvekod TraCkerCZE » 11.05.2021 17:28

Dobrý den vespolek. Sháním příčníky na Cee´d SW 2018. Nejlépe originály. Bohužel k sehnání jsou velmi těžko a pokud, tak cenově dost převyšují různé jiné "náhražky". Našel jsem např. tyto https://www.filsonstore.cz/pricniky-na-integrovane-podelniky-menabo-lince-120cm-aluminium-uzamykatelne?gclid=CjwKCAjw1uiEBhBzEiwAO9B_HYGOn8AzKg44QezZVk9Hh0JhXASnXHOjNUboeS3tNXxppZYRUdv19xoC7uIQAvD_BwE. Máte nějáké zkušenosti? Zvukové projevy, upnutí... Možná bych šel i do nějákých starších originálů. Kdyby někomu ležely ladem? Díky za názory
:kia: Ceed 2 SW, 1,6 GDI TOP 2018 :CZ:
TraCkerCZE Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2018)
34000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lopo1 » 11.05.2021 21:39

preco prave original kia vsak su to len prebrandovane priecniky od normalnych vyrobcov pozeraj thule yakima aguri alebo whisbar.... ani s jedným z tychto vyrobcov nespravis krok vedla a na aute budu sediet a hlavne budu tiche ja som kupoval v akcii tieto https://www.stresnenosice-boxy.sk/p/104 ... ane-lyziny spolu s boxom a povedzme ze nie su uplne bezhlucne ale nie je to ziadna tragedia kde by sa rpi 130 140kmh nedalo vydrzat od hluku
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TraCkerCZE » 12.05.2021 20:43

Právě že jsem příčníky nikdy neměl, tak nemám zkušenosti. Šlo mi hlavně o hluk a kvalitu upevnění - aby seděly nejlépe do připravených otvorů. Kouknu na ty co jsi psal... Díky moc

Jinak co třeba značka HAKR? Mají celkem zajímyvý model Wing PROFILE. https://www.hakrbrno.cz/stresni-nosic-kia-ceed-sportwagon-s-integrovanymi-podelniky-wing-profile
:kia: Ceed 2 SW, 1,6 GDI TOP 2018 :CZ:
TraCkerCZE Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2018)
34000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 12.05.2021 22:25

Hakr v pohode nemám osobnú skúsenosť ja som volil priecniky bez presahu škoda ze tu je brutálne malý limit na foto by som sem dal fotku ak si želá ticho tak fakt thule (do 160 kmh ich na fiate talento) nie je počuť yakima alebo whisbar keď vyberá priecniky treba ísť podľa typu auta a ono to bude sedieť a bude to bezpecne
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod souk69 » 13.05.2021 08:38

:yes: Já mám Thule, typ už nevím. Spokojenost, s prázdnýmí nejezdím takže nevím, zda hlučí příčníky nebo spíš připevněné kola. :?
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod SAP5 » 17.05.2021 13:20

Ja som teraz kupoval na KIU CEED SW III priečniky THULE Evo WingBar za 235€ a nosiče bicyklov Atera Giro AF Plus + za 85€/ks a som spokojný. THULE je overená značka a môžem povedať, že aj kvalita je veľmi dobrá.
Nosiče bicyklov sú Nemeckej výroby a kvalitou tiež v ničom nezaostávajú za značkou THULE. Kedže som to kupoval na dlhú dobu radšej som trocha priplatil a mám istotu.
SAP5 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2019)
9500 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod svata » 07.07.2021 19:25

Má prosím někdo vyzkoušené i nějaké levnější příčníky než Thule, na současnou Kia Ceed SW (2018-2021) s integrovanými hagusy? Pasují tam dobře například tyto, uváděné pro předchozí generaci Kia Ceed (jsou hagusy stejné?): https://www.hakrbrno.cz/stresni-nosic-k ... ng-profile
svata Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod lopo1 » 07.07.2021 21:27

ja mam tieto https://www.aliexpress.com/item/10000136709462.html ale nie z aliho ale normalneho kamenneho obchodu bral som set spolu s boxom a ked porovnavam s thule wingbar ktore mame na sluzobnej dodavke tak su hlucnejsie aj napriek tmu ze maju aero profil
este by za uvahu stali priecniky aguri https://www.aguri.sk/index.php/nosice/r ... -2018.html ktore maju velmi dobre ohlasy co sa tyka hluku ale pre mna minus v dizajne ze pre ceed robia len klasiky s presahom
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod peppo » 08.07.2021 09:56

svata píše:Má prosím někdo vyzkoušené i nějaké levnější příčníky než Thule, na současnou Kia Ceed SW (2018-2021) s integrovanými hagusy? Pasují tam dobře například tyto, uváděné pro předchozí generaci Kia Ceed (jsou hagusy stejné?): https://www.hakrbrno.cz/stresni-nosic-k ... ng-profile

K Aguri Runner R1 som sa už vyjadril pár príspevkov vyššie. Len doplním po tom, ako som už s nimi niečo viac najazdil a hlavne doplnil priložené gumy do otvorov, že sú fakt tiché. Nepískajú, neviem o nich keď idem so strešným boxom. So samotnými priečnikmi (nosičmi) bez strešného boxu som nikdy nejazdil.
peppo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2019)
7500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod svata » 09.07.2021 10:08

Děkuji za tip na Aguri. Jak jste spokojeni s montáží? Dle videa je třeba dotahovat 2 šrouby u každé patky, posouvat gumovou lamelu a vkládat zespoda kus gumy, aby napískaly.
Není to u jiných příčníků snažší? Na jiném autě jsem měl pouze křídlovou matici a přes to již krytku se zámkem...

Jinak prodejce Kia mi potvrdil, že Ceed II má jiný tvar hagusů než Ceed III a příčníky tak nejsou kompatibilní. Proto nelze například pro Ceed III využít výše zmiňované příčníky Hakr, určené pro Ceed II.
svata Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod MilanMeads » 29.07.2021 14:56

Pořídil jsem si nove Atera RTD. Vypadají dobře, jsou tiché a drží dobře na střeše, tak snad to tak i zůstane.
MilanMeads Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2020)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Madbugie » 29.01.2022 22:17

tak som podľa predošlých príspevkov kúpil Aguri Runner II verziu R1 C/D (pre súčasnú Kiu Ceed SW je varianta držiakov D) za 110 €

prvá montáž v pohode, treba sa s tým pohrať, ale je to rovnaké, ako keď som si montoval Thule na Mitsubishi Lancer (tam sú 4 šroby v streche), a konštatujem, že montáž na hagusy je jednoduchšia...
akurát treba prehodiť tie C patky za D patky zo sáčika a vymeniť gumičky na patkách, lebo namontované tam boli na užšie priečniky... Kia má 40 mm šírku a "zuby" o cca o 6 mm vyššie

myslel som si, že už nosiče potrebovať nebudem, na dovolenku sme sa v pohode zbalili do kufra, ale napr. väčší počet lyží (a v Rakúsku povinnosť mať ich v Boxe, mimo interiér) ma donútilo kúpiť... Thule su Thule, ale na 3x do roka sa za 250 € asi neoplatia... predtým som nosil bajky celoročne na streche, ale na to mám teraz už ťažné...

a pri tej príležitosti sa chcem spýtať, hore na hagusoch sú 4 krytky, tam sú šroby, ktorými je hagus prichytený k streche? alebo načo to tam je...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
:kia: as mad as possible :kia:
Kia Ceed SW 1,5 T-Gdi - Casa White - Gold + Navi + Led
Madbugie Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Madbugie » 03.02.2022 14:46

tak som tie Aguri otestoval, zatiaľ naprázdno bez boxu, do tých 90 - 100, nepočuť, potom už svištia... ešte uvidím, aké to bude s nahodeným boxom...
:kia: as mad as possible :kia:
Kia Ceed SW 1,5 T-Gdi - Casa White - Gold + Navi + Led
Madbugie Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod elkan » 03.02.2022 22:47

Mě zase prodejce ubezpečoval, že mi origo příčníky z ceedu sw II budou určitě pasovat na ceeda sw III, akorát se musí odstranit čepy z vnitřní strany, které na starém autě zapadaly do děr v hagusech. Koukal jsem na to, a zdá se mi to fakt stejný....tak uvidim
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod elkan » 09.02.2022 23:53

Tak jsem v autosalonu ověřil, že příčníky z Kia ceed II opravdu nejdou na ceed III. Kdyby měl tedy někdo zájem o originální příčníky Kia ceed sw 2012-2018, napište na SZ.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW