1. servisna prehliadka

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: 1. servisna prehliadka

Příspěvekod HonzaŠ » 11.01.2022 17:55

Jaký má význam tvůj příspěvek když neuvedeš servis? Takhle je to jen brekot o ničem. Všude je to jen a jen o lidech. Někdy jsou hajzlíci v servisu a jindy jsou hajzlíci samotní majitelé aut. Já byl vloni poprvé v SVA Třebíč a můžu doporučit. Naporoučel sem si i úkony mimo prohlídku a vše bylo po kontrole OK. Cena byla dobrá až na jednu položku, kabinový filtr za 1036,-Kč bez DPH je fakt úlet. Ten už si budu měnit jen sám s olejem a olejovým filtrem mezi garančkama.
Kia Cee'd Kombi JD 1.6 GDi TOP 10/2018
HonzaŠ Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod solimx » 11.01.2022 22:19

tak ok, napaleny som na Hustopeče a Modřice. Stejny vlastnik. Napaleny som hlavne na Hustopeče lebo KIA ktoru aktualne mam ma tovarnu zastavbu na LPG na ktoru sa vztahuje 7r zaruka, kvalita prevedenia je hrozna a ked sme potom s inym plynarom napichol LPG na diagnostiku, tak si myslim ze do LPG nehrabali od vyroby nehrabli servisny interval LPG nebol nikdy resetnuty, len orazitkovali knizku. Na konci nasej spoluprace skoncili s LPG aj s LPG revizemi a ked som to chcel riesit s konkurenciu v Brne (aby som neprisiel o 7r zaruku) za obyc revizi chceli miesto 300kc 700kc. U konkurence som si nechal vyjit servisnu historiu mojho VINKA a oni do KIA systemu ani nezadavali zaznamy o LPG, cize keby som s tym autom siel do ineho KIA servisu zaruku mi neuznaju. A spetne to tam nechceli dat. Cim viac som sa v tom vrtal tym viac chyb som zo strany Hustopeci nasiel. "Iny autorizovany servis v Brne" by mi pripadny problem neuznal na zaklade dat z databaz. Jedine co som mal k dispozii boli razitka v serviske a faktury ktore by neuznali.

A este bonus. LPG nadrz na ktorej je plynotesna zatka, nebola plynotesna chybalo tam tesneni, keby mi unikol plyn tak mi unikne do kufru ale KIA Hustopece veselo razitkovala revizne protokoly. Kvalita prevedenej zastavby je katastrofa, LPG kabelaz sa opierala o kazalyzator,RJ LPG lietala na zavesenej kabelazi, ako pre laika co len poslusne plati je to asi ok, ale sklamany som strasne.

Ja viem ze Trebic a Hodonin su hodnotene docela ok, ale je to daleko pre mna.

Inak ked mi na fakturach uctovali 4l oleja ktore tam fakticky nevlezu a upozornil som ich a to, tak fakturu nezmenili, ale snazili sa mi vnutit poloprazdnu flasku 1l. Jo a kod polozky pre olej bol pre staceny olej zo 210l sudu.

Este sa pokusali ma lamat na sterace sadu bosh za 1200kc, ale nastastie guma z aliexpresu za 2eur vydrzi rok pre nase hybridne sterace.
solimx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod solimx » 11.01.2022 22:27

ale omlouvam sa Vam moc. Mate nove auto, pristupujete inak to chapem, vzdal som to myslim po 5roku, uz to nemalo zmysel. Jedine co by som Vam odporucil, hodne brzdite i ked nemusite, ja mam druhu kiu max spokojnost, ale tym ze som brzdil malo, zhnili mi zadne kotuce na obidvoch autach. Ale zase ked som si nechal nacenit zadne brzdy v kii 1500kc za 1 kotuc a 1500 za dosky + praca a ked som si to potom menil sam rozdelal som to a na trmeni bolo razitko TRW orig a kotuc TRW ma vysiel 700kc a desky asi 700kc a trvalo mi to 2-3h na parkovisti.
solimx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mexican » 12.01.2022 08:10

solimx vobec nie je dovod aby si sa ospravedlnoval, ja to paradoxne povazujem za velmi cennu recenziu. Kupovali sme auto v Agrotecu v Modricich a plna je tam jazdit na servis. A vidim to podobne ako ty. Teraz som kupoval spickovy olej 0W20 presne podla popisu vyrobcu za 263kc/l. Menit budem doma pretoze prvych par stoviek az tisicka kilometrov boli fakt v zlomn rezime

Ak tu vzdy ludia napisu, ze za prvy servis daju 5000kc a su spokojni, klepem si na celo ze za co su vlastne spokojni - ze ich odreli na kost a ku konecnej cene napr oleja si prirataju este 200% marzu? nevadilo by mi to keby si neuctovali 1000kc za hodinu. A nevadilo by mi to keby na prvej prehliadke skutocne bolo co kontrolovat

Tiez pocitam, ze sa mi viac ako 3 rocna zaruka proste nevyplati pri takychto podmienkach. Olej si viem vymenit sam za 20 minut. Cez rok sa popytam v okoli Brna na skusenosti s KIA servismi, nemam problem sa previezt aj dalej ak to bude stat za to
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod solimx » 12.01.2022 15:52

prvy sevis je skutocne len olej a mozno kontrola kabinoveho filtru je dobre pri plateni od nich vypitat i servisny papier ukonov. A hlavne kontrolujte si razitka. V hustopecich mi razitko "zabudli dat" taze hura zbytocna cesta z Brna k nim. Potom sice argument ze na razitkach nezalezi, ked to maju v databaze, ale v mojom pripade tam boli radikalne chyby v DB. Takze jedine co som mal bola zaplatena faktura co neni nim moc teda. A to som od nich nic nechcel len mat v poriadku zaznamy. Ale je jasne keby som mal rok stare auto, vs zaruka si by som sa siel vydojit, co ine by mi ostavalo.

A skusal som fitny ze vlastny olej, ale potom navysili cenu prace maju to v podmienkach a pripadne nejaka fatalka na motore pripadne skoceny rozvodak... a bolo by jasne jak by reklamacka dopadla.
solimx Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod torrent » 16.01.2022 11:21

Jinak, že se ještě vracím k těm olejům, koukám, že do Ceeda lze nalít kde co. U "staré" příručky mám specifikace ACEA A5/B5, API SN, ACEA C2 a v nove to jsou API SN Plus/SP, pripadne ILSAC GF-6, API Latest pripadne ACEA A5/B5. Ted navíc koukám na fakturu z první servisní prohlídky a je tam uvedeno, že mě tam dokonce dali 508.00/509.00 0w20, což je primárně koncernový olej (ovšem nevím jestli to odpovídá realitě, jednou ten olej mají označený tak a podruhé tak). Nicméně i ty koncernové oleje splňují Kia specifikace. Z toho usuzuji, že pokud tam člověk nenalije olej do bagru, tak to snad "pojede" na cokoliv.
Naposledy upravil torrent dne 16.01.2022 12:11, celkově upraveno 1
Kia Ceed SW (CD) GT Line MY2023, 1,5 T-GDi 118 kW
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Osozu » 16.01.2022 11:58

Mne na druhú prehliadku dali dokonca 0w20 do 1.4 tgdi, potom už na 3. 0w30 kia originál olej

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kia Ceed SW GTLine 2019
Osozu Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod torrent » 16.01.2022 14:55

petzl62 píše:Alternativy už naštěstí existují, omlouvám se, ale já už léta upřednostňuji relativně "menší a méně známé" výrobce, ze známých důvodů.
Zatím k plné spokojenosti, pokud má člověk možnost volby a použití vlastního oleje. Tím samozřejmě nechci říct, že v servisech lijí nekvalitu. Ale jistota je kulomet :lol: .
V brzkém výhledu se chystám ještě zkusit tohle:
https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... y-0w-20-2l
A nebo se vrátím k dlouhodobě mnou nejosvědčenější značce, která zatím nikdy nezklamala i když je trochu dražší. Ale zatím vždy si cenu u mne obhájila :yes: :
https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... e-0w-20-5l
https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... 5-0w-20-5l
Uvidíme, co rok 2022 přinese ;)
Jinak dle informací od synovce z výroby ze Žiliny se aktuálně jako olej z prvovýroby lije Castrol 0W20

Co to je přesně za Castrol? Já jsem žádný splňující specifikace nenašel.
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod petzl62 » 16.01.2022 17:56

KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
Najeto: 67800 km
Vozidlo prodáno- protiúčtem a doplacena Cupra Formentor 1,5TSi 2023
Tímto se s Vámi loučím. Ať Vám to jezdí :thu:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod torrent » 16.01.2022 18:26

@petzl62 díky, přes vyhledávač jsem to nehledal. Tak to by mě opravdu zajímalo, co mě tam nalili.
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod petzl62 » 16.01.2022 18:53

Důležité je, že to maže, co ti tam nalili je na jejich zodpovědnost, takže se tím nestresuj. Bylo takové blbé období, že servisy v tom trochu plavaly a prd věděly, po změně specifikace olejů a lily co bylo k dostání v rámci specifikace.
A servisní knížka/manuál je v tom případě k ... Je naprosto neaktuální :|
Důležité je aktuálně vědět, že 0W20 API SN/ SN+ a co jsem zaslechl, uvažuje se aktuálně o změně na nové 0W16 :huh:
KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod torrent » 16.01.2022 18:57

No já akorát vím, že je to 0w20 a na faktuře mám 0w20 509 / 508, což je koncernová specifikace. Nic víc nevím. Tento servis jede hlavně škodovku, VW a tak mě přijde, že jejich oleje lijí do všeho ostatního. No co jsem četl, tak 0w20 ještě ok, nicméně 0w16 zatím vypadá jako úlet.
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod petzl62 » 16.01.2022 22:23

Když ono je to v tomto směru těžké. Trošku v tom všem zavařil strýček Opel a jeho problémy s LSPI který řešil a řeší Opel(nejen). Byl kvůli tomu dokonce vyvinut olej se speciálními specifikacemi GM Dexos 1 + 2 a samozřejmě vývoj jde dál i kvůli nesmyslu eko green deal euro. :cry:
Nevím jak je na tom s LSPI koncern Hyundai/Kia, mě se za ta léta (5) nikdy podobný problém jak u 1,4T-GDi, ani aktuálně u 1,5T-Gdi neprojevil, ale vím o dost lidech, kteří to řešili, ale v naprosté většině u manuálů. S DCT je tento problém asi takřka eliminován.
Ony ty oleje fakt ve vývoji letí hodně kupředu a jestli dokáží přidáním různých aditiv zajistit stabilní olejový film, který bude mazat ve všech podmínkách, pak je mi to svým způsobem jedno - v uvozovkách. Pokud se člověk v olejích aspoň trošku orientuje, vždy se dá vybrat alternativa, která naprosto vyhovuje ve všech směrech potřebám moderních motorů. :yes:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Motaba » 04.02.2022 16:58

Dnes návštěva servisu Auto-Future České Budějovice. První olejový servis v 15tis. Telefonicky objednán. Po příjezdu převzetí vozu, igelitové krytí na volant a sedačku, sepsán protokol. Na počkání za 80min. hotovo. Výměna oleje a filtru. Navíc kontrola stavu brzdového obložení, stavu baterie včetně výpisu z měřicího přístroje a měření hustoty chladící kapaliny. A to vše za krásný peníz. Mohu jen doporučit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 118kW 07/2021 SPIN
Motaba Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2021)
12000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Mexican » 08.02.2022 19:00

cena rozumnejsia ako tu vidat bezne. Len teda neviem co na tom robili 80 minut
Teraz som menil prvy krat olej u Stonicu a trvalo mi to aj s nadavanim a oddeklovanim spodneho krytu asi 20 minut. A to som s atomu venoval fakt poctivo vratane vycistenia vsetkeho okolo. U svojho hlavneho auta kde uz som menil olej mnohokrat (Accent) to mam vzdy hotove za cca 10 minut, co by som bral ako normativ pre odborny servis

co je ale fajn ze cena oleja nepresahuje 500kc/l bez dane. By som to nikdy nenapisal ale toto je jedna z tych lepsich cien co tu vidiet
tych 3700 si predstavujem stale 1 komplet prehliadku po 1. roku. Viem som naivka :-D
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW