od Motaba » 19.12.2021 12:41
Zdravím všechny,
tento týden jsem se stal hrdým majitelem předváděcí Kia Ceed SW 1.5 T-GDi SPIN, která má najeto necelých 12.000km a co chvíli jí čeká první garanční prohlídka v 15.000km. Prodejce mi sdělil, že mohu využít služeb i neautorizovaných servisů, což mě překvapilo a potěšilo. Samozřejmě za předpokladu, že se použijí originální náhradní díly, zachovají ae od nich faktury a provede se zápis do servisní knížky včetně podpisu a razítka servisu. Mám ve svém bydlišti svého osvědčeného mechanika, kterému důvěřuji a rád bych mu opravy a prohlídky svěřil. Musím ale pro jistotu prohledat záruční podmínky. Jak a čím je zákonná a pak i nadzákonná záruka podmíněna.
V návodu jsem nenašel konkrétní informace k první garanční prohlídce. V tabulce údržby je vše až od 30.000km. Je tedy součást první garanční prohlídky v 15.000km pouze výměna oleje a olejového filtru? Specifikaci oleje jsem vyčetl 5W-30 a našel jsem na eshopech i přímo originální Kia olej. Přesto je v návodu doporučován olej firmy Total Quartz. Jaký tedy použít? A značku olejového filtru? Nevím co si pod pojmem originální díly představit, když z návodu je vidno, že mohu použít i jiné výrobce.
Děkuji za rady.
Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 118kW 07/2021 SPIN