1,6 CRDI, trhanie motorom

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: 1,6 CRDI, trhanie motorom

Příspěvekod MP1 » 15.11.2020 13:15

To teckino:

Myslím, že nemáš celkom pravdu.
Honba za výkonom, nízkou spotrebou a emisiami dohnala motory do takej zložitosti, že sú náchylné na poruchy viac ako pred povedzme 10-timi rokmi.

Môj názor je, že výrobcovia obetovali spoľahlivosť a životnosť motorov inštaláciou EGR - výmenou za nízke emisie.
A platí to ako na diesel, tak na benzín.

Keď som sa niekedy tešil, že mám GDi, teraz sa bojím karbonizacie.

Ale vyriešil som to. Posledné tri autá nemali pri predaji viac ako 40 000 km.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 15.11.2020 13:17

Palo974 píše:
MP1 píše:Ani prémiová nafta ti nevyčistí sanie a EGR.
Ja by som začal dekarbonizaciou sania a EGR.
Zhoď sanie a uvidíš ten bordel.
Pliaga menom EGR je problém všetkých moderných motorov, kde sa podpisovala EU znižovaním emisií.

Pripomínam, že to začalo robiť pri nájaze 15 000 km. Teraz mám najazdené cca 43 000 km.

Urcite to nebude problém karbonizácie sania.
Nevylučujem to.
Môže to robiť EGR. Zanesený, poškodený ...
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod winco » 18.11.2020 10:10

mal som hodne podobny problem....
2 vstrekovace v haji a 2 nacate ... pri skusani co by to mohlo byt sa vymenila aj vaha vzduchu aj EGR a zresetovala jednotka a auto prestalo cukat....
Stalo sa mi to az po 200 000km
Kia Cee'd SW (JD) 1,6CRDI 94kW, 12/2012
winco Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Karensky » 11.12.2020 15:14

Palo974 píše:Píšem pre tých, čo to budú čítať v budúcnosti a budú riešiť ten istý problém.

Mám za sebou minimálne 10 nádrží prémiovej nafty. 2x som použil čistič vstrekov, čo tu niekto dal odkaz. 2x som mal čistič vstrekov iného výrobcu. Výsledok rovnaký. Trhá stále.

Cez týždeň som objednaný na servis. Ale od toho si veľa nesľubujem. Auto ešte dojazdím 3 roky a kúpim iné. Určite to už nebude KIA.

Karensky - čo ty? Niekam si sa v tomto posunul?

No já se posunul nikam.....V servisu veselá historka, samozřejmě na nic nepřišli. Nicméně jsme přišli na něco jiného a to neschopnou paní na příjmu. Takže ta opustila tým a mám přislíbeno při další návštěvě, že to osobně projedeme atd aby jsem jim to osobně předvedl atd....Aktuálně začínám aditivovat naftu tak uvidíme.
Kia Xceed GT line 1,5 benzin rv2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi 100kW rv2017
Karensky Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2023)
11000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Karensky » 21.02.2021 18:05

No takže klasika. Aditivum sem dal jednou a někde zůstala flaška s aditivem. Nicméně na autě je 113tkm a buď jsem si zvyknul a nebo to přestalo.....Mám podezření, že má drahá polovice díky své jízdě na víc než nízké otáčky mohla trochu zakarbonovat atd.....Já přece jen jezdím výrazně jinak a beru naftu Shell nebo Aral Německo...
V servisu mi po prohlídce a zkušební jízdě vyměnili palivovy filtr a drze si řekli o dvojku.....Na oplatku po mé další návštěvě a další odborné opravě dostala výpověď paní z příjmu.....chování a styl práce horší než motototechna
Kia Xceed GT line 1,5 benzin rv2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi 100kW rv2017
Karensky Muž
Uživatel fóra

Kia XCeed (2023)
11000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Stefi » 22.02.2021 18:13

:? Nevím chlape /Palo974/ co řešíš, napiš na zastoupení KIA CZ/ případně SK, ale je celoeurópská záruka tak je to fuk, pokud má auto pravidelné kontroly a nebyly porušeny záruční podmínky, dokonce bych na nich chtěl i náhradní auto a ať se starají, jdi prostě do jiného servisu, a chování toho problémového oznam s popisem na zastoupení ;) :twisted:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Milan11 » 11.10.2021 16:52

Zdravim ludia , podarilo sa niekomu príjst na príčinu toho trhania ? Mam hyundai i30 1.6crdi 85kw a mam dost podobny problém ktory ma trapi uz poriadne dlho autom zacalo trhat po prvej vymene olej pri 13000 a trapi ma trhanie doteraz 55000 , opakovane navstevy servisov ma prestali bavit kedze je odpoved stale ta ista na diag. nič chyba sa neprejavila.
Skusal som vsetko mozne aditiva zmena stylu jazdy premiove nafty no ziadna zmena.
Milan11 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mark77 » 12.10.2021 09:22

Ahoj, co se dá vyloučít.....palivem to není ani palivovým filtrem, vstřikovači. Mě to také cukalo, když bylo ještě nové auto a přehráli mě software řídící jednotky v autorizáku a bylo po cukání. Ale měl jsem model 2008. U novějšího by to již mylo být ok. Pokud by autorizák měl novější firmware tak by ho tam nahrál.
Je to záhada u novějšího faceliftu.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Palo974 » 16.10.2021 11:09

MIlan, ja som zakladal túto tému. U mňa je to bez zmeny. Nepamatám si, čo som tu presne písal.

Nepomohla ani prémiova nafta, ani "cističe do nafty", nový palivový filter. Servis rovnaká reakcia ako u teba.

Ja som sa s tým zmieril a zobral ponaučenie, že to bola moja posledná KIA/HYUNDAI
Palo974 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod FifoMT » 11.06.2024 14:41

@Palo974

Ahoj, riešim rovnaký problém. Jazdil si dlhé trasy alebo len mesto? Mne to začalo robiť odkedy auto prestalo jazdiť dlhé trasy, tak či to nemôže mať súvis.
FifoMT Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod mirob » 12.08.2024 15:02

Syn hovorí , otec ta kia nejak trhá keď jemne tlačím na plyn, skúšam a a ma pravdu ale odišiel domov do Brna. Pozrieme ked prideš domov (takto jazdil tri mesiace s trhaním motora) domov do ZA prišiel na odťahovke s dialnice, on to zle vyhodnotil a motor dorazil na *** , uvaril. Dufam že to nebude Váš prípad len takto to začalo.

Tak beriem späť, trhanie okolo 1300 až 1900 Rpm nebola príčina uvarenia motora, pravú príčinu som nezistil. Kedže syn mi auto nechal tu nech si sním robím čo chcem a kupil oct.3 Ja Kupil som holomotor, všetky periférie dal zo starého motora, poskladal a testovacia jazda , auto opäť trhá. Hľadám príčinu okolo motora tak som odpojil MAF a auto začalo ísť bez trhania aj voľnobeh sa zlepšil ale za chvílu kontrolka check engine (jasne MAF a teplota vzduchu) .Čo som si ale všimol pri zapnutej klimatizácií problém s trhaním takmer zmizol alebo bol prijatelný, čo mu zas nerozumiem. Z Maf senzoru som vytiahol ten senzor na meranie pomocou plátku na rezanie a dal do ultrazvukovej čističky. Po tomto úkone som ho totálne zničil.
mirob Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod therion » 13.08.2024 06:24

Jakekoli cidlo tlaku uz principu pri styku z kapalinou a navic ultrazvukem znicis. Stejne tak vaha vzduchu. Cisteni kapalinou snesou jen zapouzdrene cidla teploty.
Zkontroluj stav virivych klapek v sani , jejich zaneseni karbonem se takto projevuje, dale vycti tlak paliva na railu a neskodilo by zkontrolovat volnobezku klimakompresoru.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mirob » 19.08.2024 07:21

fifo2.jpg
Dobrý, samozrejme že s Vami súhlasim ale to moje čistenie fungovalo na 100%. Musel som kúpiť nový MAF a auto ide sa zdá ako má, ešte musím odskúšať. Ne kúpil som original ale Bosch , aj tak v tom Korejskom cez ktore prešlo 430k km, čidlo bolo Bosch tak asi je to OK. Sacie potrubie som močil v Arve viac ako týždeň , pred montážou , klapky som musel mechanicky oškrábať od bordelu a ešte premazať mechaniku (P2015). Tlak na rail sa zdá byť ok. Teraz už ostala posledná , dúfam , chyba na odstránenie P0820. Nie všetko funguje ako má po výmene.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mirob Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod therion » 19.08.2024 07:43

Zebrik na drverich jako zdvihak. Bozp by vyletel z koze : ))))
P0820 by mel byt obycejny spinac polohy radicky. Konektor a 2 draty. Promer jeho uzemeneni a napeti pri neutralu a pri zarazeni. (motor nemusi bezet, staci II poloha zapalovani)
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mirob » 27.09.2024 05:39

Zdravím tak mám nové info.
P0820 , vymenil som spínač , chyba preč a začalo na palubovke svietiť šípka hore a dole a čislo rýchlosti na ktoru preradiť. Toto nefungovalo už velmi dlho.
Vymenený MAF myslel som že som poruchu odstránil , nie , nevšimol som si že vetrak mam prepnutý na čelne sklo a tym sa zapla AC.
Vymenený EGR ventil nepomohlo auto stále trhá, volnobehu až po 1900rpm. pekne to bolo cítiť s jednotky na dvojku a trojku potom otáčky cez 1900rpm 5 a 6tka do max rýchlosti bez problemov, totiž po dosiahnutí cca 1900rpm turbo podtlakom nastaví klapky do ineho režimu a klapka zavrie prívod spalin do EGR
Zistujem že všetko spôsobuje vynález EGR ale neviem prečo posiela nezmyselne také množstvo výfukových spalín do sania. Čistenie EGR žiadna zmena, vymienam MAF a následne EGR za nové žiadna zmena, zaslepujem EGR super ide ak má ale za chvíľu check engine a núdzový režim (jasné). Zapínam na diagnostike živé data a pozorujem ERG Duty po 6 sekundách krásneho voľnobehu po štarte začína pracovať EGR krivka je nezmyselná skáče hore a dole a do sania púšťa spaliny motor na voľnobehu začne dusiť z výfuku viac smradu ale teraz to záujmavé keď zapnem klimatizáciu kryvka sa vyrovná na 4% a auto ide bez problémov žiadne trhanie ale ani žiaden pohyb EGR. Ano auto s AC ide super tak teraz neviem ako čo prečo, nerozumiem. Máme vo firme Ceed 2014 a ja mam Fiat doblo u oboch aut EGR Duty sa chová upne inak, proste krivka je normálna od priebehu rýchlost motora nie ako u mňa ide stále s min na max. Pri zapnutí AC na týchto autách EGR duty funguje teda vidno to na krivke v meraní živých dat. U mňa po zapnutí AC sa tá nezmyselná krivka ktorá ide s min do max ustali na 4% a nehne sa .
takuto chybu som našiel na fore len jednu a nie je doriešená. Idem dať vypnuť EGR cez ECU a zaslepiť. Nemám ine riešenie a chcem to predať funkčné.

Tak konečne to chodí ako má EGR Off. Tu je môj popis ak by niekoho zaujmalo. Idem do servisu kde chodím s firemným autom alebo keď si neviem už pomôcť sám.
Majiteľ hovorí, jasne urobíme, zaslepte sám EGR (jednoduche dva šroby a podložka) a prineste ECU tu si niekto príde po to a urobí to do 4 dní. Vravím OK a čo EK potom. Odpoveď, pane to robí profík nie amatér preto 140€.

Více na: https://www.kiaclub.cz/forum-tema/ceed- ... toru-18570
mirob Muž
Uživatel fóra

Předchozí

Zpět na ceed SW