Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod tatterd » 02.06.2020 22:03

Rives píše:To je super ja idem zajtra na update ECU.
Niekto dával merať na brzde Proceed po update.
Namerali nejakých 161kW a 317Nm.
Celkom rozdiel oproti papierovým údajom.

Odoslané z SM-G975F pomocou Tapatalku

Jak poznám jestli mám tento nový update ?
:CZ: :kia: Kia Proceed GT lunar silver 2020
tatterd Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Rives » 02.06.2020 22:33

Asi len keď sa opýtas. Súvisí to s kolisanim vykonu. Je to fix.
Ale to čo som písal ten výkon tam mohol byť (resp. Je.) už predtým.
Som zvedavý no.

:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod luptakpavel » 04.06.2020 20:11

Seru chlapi.
Nemate niekto skusenosti s touto strankou?Chcem nieco poobjednavat.https://maxtondesign.com/eng_m_Our-Offe ... ?node=2359.
Dakujem
luptakpavel Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2011)
56000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod michal_gt » 06.06.2020 09:46

mad píše:
Katikakus píše:Tady najdeš odpověď:
https://www.motor-talk.de/forum/geraeus ... 37257.html
Je vepředu vpravo dole u spodní hrany čelního skla z pohledu řidiče.

Díky za radu a link.dnes jsem se po shlédnutí fóra a videí rozhodl tento bazmek taky odpojit a vytáhnout ven.A musím říct, že zvuk je mnohem příjemnější než tento generátor vydával.Přitom by stačilo, jednoduché softwarové řešení a poskytnout i mód silent, který by auto utišil.Myslím, že mi chybět nebude, stačí origo zvuk z výfuku :D

Ahojte, uvazujem ze ho tiez odpojim. Nahodou nehrozi zanik zaruky, pripadne mi robit problemy v buducnosti v autorizovanom servise?
michal_gt Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 06.06.2020 14:25

Ne, nic takoveho nehrozi. Akorat si dej pozor abys poradne zaizoloval odpojeny konektor, aby do nej netekla voda.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod rotoped64 » 06.06.2020 16:05

By mě zajímalo, kdo z uživatelů tam tenhle nesmysl chce...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Lubos1 » 06.06.2020 17:40

Stala sa mi zaujimava vec. Trochu som sa hral s packami manualneho radenia pri automatickom rezime a na displeji sa mi na chvilu objavila cislovka 8 :D
Teda aby som bol presny, zelena sipka hore a cislovka 8, teda doporucenie, ze mam zaradit osmicku.

Asi je uz SW pripraveny na novu 8-stupnovu prevodovku :D
Podarilo sa mi to ale iba raz, potom sa mi to uz nepodarilo reprodukovat.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Rives » 06.06.2020 18:26

Si po update ECU....takze je normálne :D

:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Re: RaceChip vs DTE Systems

Příspěvekod Playba » 08.06.2020 15:01

hoodoo píše:Měl bych další dotaz, máte někdo zkušenosti s RaceChip nebo s DTE Systems? :twisted:

Samozřejmě od RaceChip by mě nejvíce zajímala vrcholná varianta GTS, ale u 49 koní a 116 Nm krouťáku navíc (celkem 253 PS a 381 Nm!) nevím, jestli to zvládne 7DCT, suchá dvojspojka, popřípadě motor...
Od DTE Systems je zase vrchol PowerControl X, který dává oproti GTS navíc "jen" 32 koní a 74 Nm (celkem "jen" 236 PS a 339 Nm).

Co se týče tý dvojspojky, dočetl jsem se že je konstruovaná max na 340 Nm, neví k tomu někdo víc? (do 340 Nm se o fous nevejde RaceChip "S" +33 koní a 77 Nm, ale tip ťop tam vleze DTE Systems právě v PowerControl X).

A jak je to s KIA zárukou vs chip? díky :thu:

Nevyzkoušels už náhodou něco z toho? Případně někdo jiný nebo jiné chiptuningy? Docela by mě zajímala ta zkušenost, jestli je reálně poznat rozdíl ve výkonu, krouťáku a spotřebě, jízdních vlastnostech a třeba i zvuku motoru...
:kia: 2019 ProCeed GT Manuál, Pearl White
:kia: 2017 Ceed SW 1.0 TGDi GT-Line, Manuál - prodáno
předtím - 2015 Škoda Rapid, 2005 Mitsubishi Carisma, 1998 Honda Prelude, 1998 Acura Integra, 1974 Oldsmobile 98 Luxury
Playba Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 8.4 l/100km

Příspěvekod RomanS » 12.06.2020 10:36

Ahoj,
auto bylo na první pohled wow a nadšení a tak po nedlouhém vybírání jsem si pořídil bílého Proceeda GT s panoramou a automatem + všechny možné doplňky a rychlo odnímatelné tažné hlavně skrz nosič kol (jedná se o Ateru z konfigurátoru)+ sadu zimních kol 18" (Dezenty TA dark s TPMS ventilky a Continentaly TS850 = 35000,-). Čekal jsem 5 týdnů. Výroba je květen 2020. Kupoval jsem v PEMM Brno Bohunice, což mohu doporučit. Chci se s vámi podělit o zkušenosti a postřehy.

• Montáž tažného a doplňků provedli hezky, nejde skoro ani poznat, že se tam dá připojit tažné. Jen tam trčí takové malé oko 1x2cm. Nárazník vyřízli minimálně a téměř neviditelně. Cca 1cm pásek mezi žebry difuzoru. Na přání mi vypojili modul falešného zvuku motoru pod oknem, což chválím. Na předváděčce mi to po zapnutí Sportu vadilo a ženě též. Teď je to kultivovanější - příjemnější.
  • Velké zklamání byla absence adaptivního tempomatu a nečekal jsem to, protože to na každém videu od novinářů bylo. Na druhou stranu mřížka chladiče je bez radaru hezčí.
  • Auto má hezký zvuk, vypadá rychleji, než doopravdy je. Osobně se mi vzhled velmi líbí a nikdy bych neřekl, že si pořídím KIA.
  • Hluk od pneumatik nepozoruji. Vlivem sport výfuku není v kabině úplné ticho. Ale to už je jasné od koncepce auta.
  • Jako plus hodnotím absenci SOS zařízení (nebo jsem ho nenašel?)
  • Kolejnice v kufru nemáme, ale na druhou stranu tam máme vanu a kolejnice bych nevyužil.
  • Trochu mně štve, že nejde deaktivovat systém udržení jízdního pruhu jako trvale vypnutý po nastartování. Na okreskách mi to vadí, na dálnici je to použitelné a vhodnější. Budu si muset udělat nějaké moduly na vypnutí pod tlačítkovou lištu společně i se start stopem.
  • Tloušťka laku se pohybuje okolo 0,15mm (zadní blatník) - 0,05mm (přední blatník).
  • Co trochu nechápu jsou žárovky na osvětlení SPZ, když auto má všude jinde LED. A také osvětlení kufru, přihrádky a zrcátek, kde jsou žárovky. Všude jinde v interiéru jsou LED. Co se ještě týče osvětlení kufru, mohli dát ještě jednu bludičku na druhou stranu. Hledal jsem tu lampu dle kódu a ještě moc nejde sehnat, všude jsou k sehnání starší typy. Z přihrádek v kufru jsem byl skeptický, ale nakonec se mi to líbí. Navíc je dno výše a vyhovuje mi to tak. Jinak do kufru jsem dal místo klasické žárovky LED panel, který se krásně vešel do svítidla a svítí to teď 2x víc.
  • Já jako detailista nechápu, proč rámeček kolem LCD s budíky nelícuje přesně s grafikou a někde jdou vidět mrtvá místa (černý kraj bez pixelů) na LCD. Naopak chválím prostřední LCD a také možnost přehrávat např. dětem pohádku přes celou obrazovku. Celkově se mi multimediální centrum fakt líbí. Konečně se mapy nemusí nechávat na kartě, ale systém má svoji vnitřní paměť.
  • Páte dveře u každého Proceedu nelícují s hranou karoserie. Proč? (vím, jsem velký detailista).
  • Ať nejsem jen u kritiky detailů, na plno místech jde vidět, že to chtěli dotáhnout do detailu viz. různé vizuální detaily karoserie.
  • Chybí mi přihrádka na reflexní vestu pod sedadlem (detail, ale je to fakt fajn ji mít vždy po ruce a ne v kufru pod podlahou. Tohle má Škoda dobré).
  • Nalepený hmyz se hůře čistí z falešných nasávání na brzdy, je to tak trochu daň za parádu.
  • Černý design polstrování je hezký, netradiční. Černé plasty interiéru jsou vizuálně hezké, auto vypadá s nimi o třídu výše. Nevýhoda je, že tam jde vidět více prach a otisky. Moc nejsem zastáncem natočení středového panelu k řidiči, ale tady je to celkem přijatelné.
  • Malý výhled zpět mi třeba nevadí, byl jsem zvyklý z Astry H OPC, kde bylo okno ještě menší. Co mi naopak vadí a zvykám si pomalu jsou drátky v čelním okně. A mimochodem pěkně tlumí signál na dálkové k vratům (auto je skoro faradayova klec). Musím dát ovladač k bočnímu oknu.
  • Byl jsem zvyklý i na adaptivní podvozek a světla, což je zde velká škoda. Ještě jsem nepřišel na to, proč zde nemusí být ostřiky světlometů, když xenony to musí mít už hodně dlouho.
  • IsoFix na sedačkách je poměrně vysoko a když tam připnu sedačku Cybex Pallas M Fix, tak nesedí hezky jako u Škody po celé ploše, ale jen na přední hraně a zmíněném IsoFixu. Snad se hrana sedačky nevymačká do sedáku.
  • Moc nechápu tlačítka na klikách dveří, měl jsem to na Astře z roku 2004 kapacitně. Mám trochu obavy ze zatíkání vody k tlačítkům. Osvětlení klik je dobré, mohlo by být i na zadních dveřích. Nechal sem si dát i osvětlení na spodní hranu dveří (prosté bílé bez loga) a též i na nohy (také bílé). Nechápu, proč nenabízí i osvětlení zadní řady sedadel. Třeba takové nejlevnější Picanto tu možnost má.
  • Páčky u volantu jdou více z tuha, než jsem zvyklý z ostatních aut. Tempomat je zvláštně umístěný na volantu a musím si zvykat. (Mimochodem, četl jsem zde pobreky na vypnutí tempomatu při zmáčknutí spojky a mně to tak vyhovuje. Štvalo mně u Škody, že jsem podřadil u dojíždění třeba k semaforu a autem to škublo, protože se tempomat nevypnul. Ale já mám teď automat, tak se mě to netýká).
  • Automatická převodovka při klidu na rovince točí celkem málo, obecně nejsem zastánce benzínu pod 2000 otáček. Tady to točí někdy 1500 jak diesel. Při malém šlápnutí na plyn ale přeřadí na nižší. U Sportu se to nestává. Zkoušel jsem použít pádla při automatickém režimu při předjíždění (byl to ten případ při 1500 otáčkách) a převodovka mi vyhověla a nechala zařazený stupeň a v celkem širokém spektru, pak si přeřadila sama na vyšší převod. Je to můj první automat, za mě je to dobré. Jen si pomalu zvykám, že když dobržďuji, tak to vždycky trochu cukne, jak se přetahuje motor a brzda. U manuálu se sešlápnutou spojkou, nebo neutrálem se dá zabrzdit úplně krásně bez cuknutí do plynulého zastavení.
  • Ještě jsem nevyužil plného rozsahu plynu, to přijde časem. Takže výkon motoru nemohu ohodnotit. Měl jsem ale podobný výkon Astry OPC, takže zhruba vím, na čem jsem.
  • Jedna velká výhoda pro mě a to jsou zrcátka s mrtvým úhlem. Kdo to dnes ještě má.
  • Roletka v kufru je taková dle mě mírně odfláknutá. Ne samotná roletka, ale systém aretace.
  • Zadní sedadla jsou rozdělena na 3 díly, to chválím.
  • Couvací kamera by snesla větší rozlišení.
  • Mám gumové koberce "do každého počasí" a čistí se fakt hezky. Oproti kobercům z Octavie se dají vyčistit hezky. U Škody nešly moc dobře vyčistit, zůstavaly tam po uschnutí světlé fleky.
  • Spotřeba po šetrném nájezdu 300km je kolem 10l/100km, což je bída, ale snad to sedne. A to jsem tankoval dle testů nejkvalitnější palivo v ČR Vervu 100. Moje stará Astra 2.0T měla při sportovnější jízdě 8.1l/100km též s Vervou 100.
  • Klacek na podpěru kapoty je mínus, plynové vzpěry měly auta 20 let zpátky jako standard. Nechápu.
S autem jsem v celku nad míru spokojený, snad ta spokojenost vydrží dále.

----
Otázka do placu:
  • Jak je to tady s alarmem? Je tady, nebo není? Jak poznám aktivaci? Ani jsem nikde neviděl senzory v interiéru.
  • Co servisní menu na 10" systému?
  • Bezklíčkové zamykání - jde stále kopírovat signál z klíčku, nebo už je to bezpečnější?
Kia ProCeed GT 2020 1.6 GDI automat + panorama + tažné
Škoda Octavia III 2013 1.2TSI 66kW Ambition
Opel Astra H OPC 2009 2.0T 177kW Sport
Opel Astra H GTC 2006 1.6 85kW Cosmo
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod drakedodge » 12.06.2020 17:33

alarm je asi taky jak na sportage, ze auto trubi a blika :)
Kia Sportage 2016 Infra Red
60 000 km
:SK:
drakedodge Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
40000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod MP1 » 12.06.2020 19:46

... keď otvoriš dvere kľúčom zvonku, alebo kľučkou zvnútra, kapotu, kufor. Prípadne násilím. Žiadny pohybový, náklonový senzor.

Bezklíčkové zamykání kopírovat - jde.
Bohužiaľ.
Ochrana : faraday case alebo zariadenie, čo odpája batériu kľúča, ak je v kľudovom stave (obsahuje otrasový senzor).
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod RomanS » 13.06.2020 08:36

Aha, tak to je takový polo alarm. Zabezpečení klíčku slibovali, slibovali...

Jak se mi líbily budíky 2019 verze, tak se mi LCD 2020 moc nelíbí. Jde to vidět hlavně večer, když vypnete motor a přehraje se animace. Rámeček nesedí na grafice, vypadá to jako bastl, omylem. Viz. příloha.

Co se týče laku, měřil jsem ho na novém Vianu, na nové Ooctavii a je to porovnatelné,. Jedno přeleštění leštičkou a lak je pryč. Měřil jsem ho též na Octavii 1, novém Dusteru a tam bylo 0.3mm, takže několikrát tolik.

Jinak žluté žárovičky na RZ jsem vyměnil za čistě bílé Osram LEDriving Standard 2880CW 6000K W5W 0.5W. ŘJ nehlídá prasknutí žárovky na RZ, takže tam můžou být LED bez tzv. CAN-BUS rezistoru. Osramy stojí 10x tolik, co LEDky z Aliexpresu, ale mám těch čínskejch LEDek mraky a málo z nich se dá použít. Některý hodně hřejou a vydržely by chvíli, některé mají nádech do fialova, některé se tam nevlezou a pod. Tak jsem se naštval a pořídil tyto Osramy. Májí krásné, čistě bílé světlo, svítí na RZ tak akorát (0.5W je ok), nehřejou a velikostně sedí.

V kufru, u zrcátek pod clonami jsou festoon patice velikosti 28mm. V kastlíku je festoon 36mm. S trochou šikovnosti při použití kleští jde použít místo 28mm velikost 31mm. Musí se trochu vyhnout pružící plíšek. LEDky festoon 28mm se moc nedají sehnat. Hlavně v kufru jsem chtěl vyměnit bludičku, aby tam bylo něco vůbec vidět.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia ProCeed GT 2020 1.6 GDI automat + panorama + tažné
Škoda Octavia III 2013 1.2TSI 66kW Ambition
Opel Astra H OPC 2009 2.0T 177kW Sport
Opel Astra H GTC 2006 1.6 85kW Cosmo
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod MP1 » 13.06.2020 09:00

Ja som batožinový priestor Proceeda riešil takto.Obrázek
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tatterd » 13.06.2020 19:53

Ahoj ,
Tak po 1000 km dávám taky pár názoru a poznatků
-jízdní vlastnosti super
-design paráda lidi se otáčí
- zvuk mi nevadí
- občas se při otevírání kufru zasekne otevírání v půlce kufru někdo stejný problém ?
- tempomat se vzpamatovat a funguje
- zatím největší problém je pro mě najít nastavení sedačky pořad mě bolí záda
- spotřeba 8,5
:CZ: :kia: Kia Proceed GT lunar silver 2020
tatterd Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed