Převodovka - řazení

Trápí Vás něco na voze?

Re: Převodovka - řazení

Příspěvekod pershin » 19.08.2009 19:02

U mého autí jdou rychlosti celkem dobře až na zpátečku, někdy tam jakoby nejde tak musim ještě jednou vyšlápnout spojkový pedál a pak tam padne (zvyk z feldy). Ale mám problem při parkování kdy musím coubat do kopce to je smrad ze spojky ,že by jeden pad. :shock: .No a do předu to chce taky dost pomalu. Pro ten smrad si to nejde daleko.Měl jsem obavy ,jestli není něco špatně a tak jsem se zeptal v servisu. Odpovědí mi bylo, že na tak těžký auto je spojka malá a chce to najít ten správnej krif. Tak hledám :oops:
pershin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Bob69 » 23.08.2009 20:02

Musím říct, že tak dobré řazení jsem ještě v žádném autě neměl. Jen krátce po nákupu mi šla hůř zařadit zpátečka. Nešla zasunout a musel jsem jí tam dávat opakovaně. To však trvalo jen velmi krátce ( asi měsíc). Teď zpátečka, stejně jako ostatní rychlosti, řadím lehounce. No, snad to dlouho vydrží. :)
pro_cee´d * 1,4 CVVT Bílá WD Comfort *
...................................17.000 km spotřeba 7,1 l/100 km
Bob69 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
17000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 23.08.2009 21:13

Bob69 píše:Musím říct, že tak dobré řazení jsem ještě v žádném autě neměl. Jen krátce po nákupu mi šla hůř zařadit zpátečka. Nešla zasunout a musel jsem jí tam dávat opakovaně. To však trvalo jen velmi krátce ( asi měsíc). Teď zpátečka, stejně jako ostatní rychlosti, řadím lehounce. No, snad to dlouho vydrží. :)

Je sice fakt, že mám najeto 22 tis. ale zpátečka už jde taky fajn. Dřív jsem ji tam musel tlačit, ale teď už v pohodě. Nebo že bych si zvykl? :) Ne jde fakt už dobře.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod kisil » 23.08.2009 22:33

najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct) :kia:
kisil Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Axel » 24.08.2009 00:33

teď jsem se bavil se známým co má X6 a museli mu měnit nedávno celou převodovku...další má cca rok Range Rovera (najeto něco kolem 30000Km) a teď je na výměně celého motoru, ketrý ho opustil...to jen aby jste si nemysleli, že tyto problémy mají jen naši mazlíčci.
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod slava » 24.08.2009 04:04

kisil píše:najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct) :kia:

Nemám sice najeté ani 3 000, ale zatím všecko v pořádku. Možná jsem musel na zpátečku 1x prošlápnout spojku, ale to se může stát i u Ferrari, že je předlohová hřídel blbě pootočená. Už se mi to stalo i u Thálie, ale je to taky vzácnost. Buďme rádi co máme, to jste ještě neřadili v Zetoru 4011. Je to sice už pomalu 35 let a nikdy na to nezapomenu.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod EricDaze » 24.08.2009 10:38

mbiron píše:Prevodovka to je slabina vozu :kia: takove nepresne a dlouhe razeni jsem jeste nezazil. Zatim sice tyhle nepresnosti toleruju ale pokud by nastal vetsi problem tak to reklamovat uz pujdu.
Jen jsem se chtel zeptat osazenstva, uz se vam nekomu stalo ze pri vyslapavani spojky mate pocit jako kdyz vam do pedalu pri cca 20% seslapnuti tuka do nohy?
Jakoby pritlacny talir vykazoval nejaky problem a druha vec pri prerazeni z 2. na 3. po vyslapnuti spojky se ozve takove tuknuti?

To tuknuti pocut aj u mna a je to dost neprijemny zvuk, nerobi to stale, ale dost casto, hlavne pri radeni na vyssi stupen . Mne to ako normalne velmi nepripada, chcelo by to asi vyskusat iny ceed ... Je to taky tupy kovovy naraz, ked sa preradi rychlost a pusti spojka ...
EricDaze Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
37000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 24.08.2009 11:06

Ano, vetsinou pri razeni z 2. na 3. to tukne. Bylo mi receno technikem, ze to dela kazdy druhy Cee´d coz ja jako uspokojivou odpoved opravdu neberu a jestli to pri pristi navteve prejde stejnym argumentem tak podam na onoho technika stiznost. V kterem servisu to bylo si zatim necham pro sebe ale takoveto chovani a oblbovani je proste nepripustne, tohle slo mozna pred 30 lety, ne ted.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod puzo » 30.08.2009 05:57

Řazení bez problému , rychlosti tam padají úplně samy .
puzo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
34000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 01.09.2009 02:06

3000km a ide to stale lahsie...
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod kolomm2 » 01.09.2009 12:51

Já mám občas problém s zpátečkou, ne a ne tam padnout... ale takovej ten trik s povolením spojky většinou pomůže:o)...
Nevolím OranžovoRudou a nechápu jak někdo může...
kolomm2 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
10500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 02.09.2009 00:29

kolomm2 píše:Já mám občas problém s zpátečkou, ne a ne tam padnout... ale takovej ten trik s povolením spojky většinou pomůže:o)...

Ja by som to ani nenazval problemom. Stretol som sa s tym u viacerych aut. Povazujem to za normalnu vec. Kolecka si proste musia "sadnut".
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod figaro » 02.11.2009 16:25

Aj ja som zaznamenal problemy s radenim u ceeda. Pri preradovani z jednotky do dvojky ide radiaca paka tazko (akoby zadrhavala), hlavne ak sa snazim preradit rychlejsie. Pri inych rychlostnych stupnoch som si podobne spravanie nevsimol. Je to dovod na reklamaciu? Auto je nove a ma najazdene cca 1500 km. Robi to vsak uz od zaciatku. Nema niekkto podobne skusenosti?
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod jirmal » 05.11.2009 22:59

Mám stejný problém.
1. a 2. při řazení nahoru tak při řazení dolu jde ztuha, jakoby tam něco vadilo, drhlo. Nelze rychle přeřadit.
3,4 a 5 jdou řadit podstatně lépe a rychleji.
Zpátečku také řadím většinou až na druhý pokus.
Najeto 7 tisíc. 1,4. Stav se nelepší, spíše zhoršuje.
Po delší jízdě se situace mírně zhoršuje.

Jdu na servisní prohlídku, takže uvidím, co mi s tím udělají nebo na co se vymluví.

Výsledek servisní - milion keců, že se to ještě zaběhne po 20 tisících, že by mi strašně rádi vyhověli, ale že to je normální atd...
jirmal Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
7200 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Jakub » 06.11.2009 08:46

Z 1 na 2 půjde vždy hůře řadit než na vyšší stupně. U těchto rychlostí je nejvyšší rozdíl otáček a synchrony s tím mají větší práci. Proto jsou synchrony u 1 a 2 větší než u 3 a 4. To co jakoby drhne je právě jištěná synchronizace, kdy synchron drží páku dokud se otáčky hřídelí nevyrovnají.
Jak jsem ale už říkal, ty asijské převodovky obecně jsou trochu nevychytané. Prostě je to tím, že oni tam manuální převodovky nepoužívají. Běžný Japonec nebo Korejec si neumí představit, že by měl v autě 3 pedály a musel sám kvedlat nějakou pákou. :-D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady