luboss píše:rastik píše:pri cene auta asi na cene diskov uz moc nezalezi, ale urcite sa daju z internetu objednat lacnejsie ako on ponukol co som pozeral. otazka je ze ci tymi kolesami nebude auto "trpet", napr. na elektrony.cz nemaju ziadne 6x16 disky a 6,5x16 len 4 druhy, najlepsi vyber je od 7x16 len ake ET je tam najvhodnejsie potom
tak ak chces disky 7x16 tak potom ti treba ET 40 a vyssie (myslim ze ET 40 - 45 by bolo idealne)

ja by som chcel najradsej take ako dava vyrobca cize 6x16...
ale auto beriem z polska, kde su elektrony v najvyssej vybave az pri 2,0 motore. ja sice beriem najvyssiu vybavu ale len 1,6 motor, kde su elektrony od vyrobvu priplatkove - to by nebol problem samozrejme. problem je v tom ze beriem auto rv. 2008 (zo skladovych zasob), a v zasobach uz nemaju auto s elektronmi... takze ho dostanem na 16" plech. diskoch s pneu 205/55 R16 michelin... no a ak tymto pneu by som chcel nejake dobre 3rd party elektrony, ale take aby netrpeli napravy, ulozenia atd.
a ked pozeram predajcov elektronov, tak 6x16 nema nikto, 6,5x16 sa najde par druhov a najvacsi vyber je 7x16 - preto teda chcem take, je to v podstate "z donutenia". asi to spravim tak ze ak da celu sadu za 300eur takto zoberiem a ak nie, tak tuto sezonu pojazdim na tom co dostanem a na dalsiu sezonu ked budem zhanat zimne vyriesim aj elektrony...
esteticke hladisko je samorejme tiez dolezite, ale prvorade je kupit take elektrony aby ulozenia, tycky stabilizatorov, napravy, tlmice atd. vydrzali predpisanu zivotnost a nemenil som ich kazdych 10000km