kupoval jste už někdo Shell olej pro motor G4FA ? … dle manuálu tam mám dát Shell Helix Ultra AH-E 5W-30 ...klasifikace API Service SL nebo SM ,ACEA A5 nebo vyšší.. jde mi o to,kdybych chtěl konkrétně tento olej od Shellu,tak kde ho koupit,aby byla záruka originálu … na netu se dá sehnat 4l balení kolem 800,- a na benzínce Shell stojí 1l přes 700,-Kč ???
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Při garanční prohlídce, kterou platí majitel vozidla, si zákazník objednává provedení servisního úkonu, který obsahuje kromě práce i materiál (olej). Servis za provedenou práci odpovídá jako odborný a certifikovaný subjekt. Pokud by použil olej dodaný zákazníkem, bere na sebe zvýšené riziko případného problému, který by vznikl na motoru použitím nesprávného oleje. Bohužel i v běžné distribuci maloobchodní sítě se vyskytly případy nekvalitních olejů v originálních baleních.
Jedná se tedy čistě o dohodu mezi servisem a zákazníkem. Pokud se dohodnou, servis obvykle píše do zakázky poznámku, že olej byl dodán zákazníkem. Bohužel ani tak se servis nezbaví odpovědnosti za případné problémy.
Pro Váš vůz je doporučován motorový olej v minimální specifikaci ACEA A5 Helix Ultra Professional AF 5W-30.
S přáním hezkého dne, Kristýna Lulová
☆ Kia Cee'd (JD) 2017 * 1.4 MPI, 74 kW/101hp, G4LC * Comfort Plus ☆
S temi oleji opatrne. Co je na etikete nemusi odpovidat obsahu. Mam z Lidlu 10W40 na mazani retezu pily a kdyz jej porovnam s 5W40 od Shellu, tak ten lidlak v -20°C tece mnohem lepe nez Shell.
A to odpovídá o čem?? Že zrovna ten z Lídlu může být nějakej řídkej friťák... Je to jako, když mne varujou v servise před falešným olejem, a když se zeptám, tak mi řeknou, že ho mají přímo od distributora. Takže ten samej, tedy pokud nekecaj...
Naposledy upravil Crusy dne 21.08.2019 12:14, celkově upraveno 1
☆ Kia Cee'd (JD) 2017 * 1.4 MPI, 74 kW/101hp, G4LC * Comfort Plus ☆
Dobrý večer chci se zeptat .Mám ceeda r.v 2016 1.6 gdi Musí se při výměně oleje a filtru demontovat plastový kryt pod motorem nebo tam jsou otvory a je to přístupné i bez demontáže ?
Zaujimave. Na mojom je plastovy kryt zospodu. Je prichyteny so zopar 10mm skrutkami a zopar plastovymi bitmi (presny pocet si nepamatam). Takze ja som kryt musel dat dolu pri vymene oleja. Takisto to odmontovali aj v servise pri garanckach.