Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod snike » 08.06.2019 07:59

@tyma: Jen pro upresneni ... motory T-GDI se nevyrabi v Cine, ale na Slovensku ;) Potvrzeno z KMC :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tyma » 08.06.2019 09:37

Ok tu info mam z netu ze cina ...
tyma Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 08.06.2019 10:13

Jeste jednou, neni to pravda. T-GDI se z Ciny nevozi (jaky by to proboha melo smysl). Nejaky osel z TA3 placne nesmysl a lidi se toho okamzite chyti...
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 08.06.2019 18:36

Este by bolo dobre porovnat hmotnosti aut s oboma motormi, aj to moze nieco malo robit (napr. Motorka s tym istym motorom by mala 3-krat vacsie zrychlenie a max. rychlost aj o 100 km/h vyssiu, ale to asi tento pripad nebude).
Skoda Fabia Combi 1,0 TSI, 70kW - 5,0l/100km - 3000km
KIA Rio 1,25 CVVT, 62kW - 5,6l/100km - 160000km - predane
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PepeGT » 08.06.2019 22:34

Ja myslim hosi, ze to jsou zbytecne dohady. Resit prevody, vahu apod. Proste GT je o 1,5-2 vteriny na stovce rychleji, ma lepsi brzdy, dvojity vyfuk, lepsi zvuk, je sportovnejsi, i designove, zaroven vice zere a je drazsi. Kazdy at si vybere co preferuje.
Proceed GT, 1.6 T-GDi, manual, bila perleť
PepeGT Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 09.06.2019 01:27

PepeGT - presne tak. Ja volim GT. Rozdil v cene minimalni, prinos pro me znacny.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod luptakpavel » 09.06.2019 08:20

Pepe moje slova.Ja mam gt a je to uplne ine ako gt line.
luptakpavel Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2011)
56000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod rs.radek » 09.06.2019 08:33

Jj, GT je fakt super, ale hlavne opatrne, at neni nekdo dotceny, tak to mysleno neni :drink:
Osobne chapu i ty, kterym dava smysl GT-line 1,4 (jen tel litr fakt ne-e). Proceed se proste povedl a jde dobre proti proudu zvysenych hatch. a snizenych SUV :thu:
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod PepeGT » 09.06.2019 14:41

Tak jsem se rozhodl trochu rozepsat a napsat své dosavadní zkušenosti a postřehy, protože vím, jak jsem hltal informace, když jsem na auto teprve čekal.

Stal jsem se hrdým majitelem Kia Proceed GT 1.6 t-Gdi, barva bílá perleť, manuální převodovka, plná výbava GT, bez panoramatické střechy. Nechtěl jsem automat, rád mám řazení pod kontrolou (asi to řeší i padla pod volantem), ale prostě jsem automat nechtěl. To samé panoramatická střecha, neměla by pro mě žádný přínos, ale uznávám, že auto s ní vypadá dobře. Auto se vyrobilo za jeden měsíc, tedy o měsíc dříve, než se předpokládalo. Prý se ve výrobě snaží přednostně uspokojit individuální objednávky.

Auto je pro mě v tomto barevném provedení fakt moc hezké, furt na něj koukám a jsem dost spokojený. :D Jak už někdo psal, tak auto budí pozornost a myslím, že zaslouženě. Design fakt krásný, navíc jich je zatím málo, ještě jsem žádného Proceeda v provozu nepotkal.

Mám najeto 900 km, auto zatím zajíždím, nehoním to, ale zase nepodtáčím, prostě jezdím na pohodu. Tím se dostávám k první problematice a tou je spotřeba. Jsem mile překvapen, protože zatím jezdím za 7,1 l/100 km, podle palubního počítače. Podle dotankování to zhruba sedí, reál je asi o 0,2 dcl horší. 600 km jsem najel hned první den, auto jsem kupoval na Moravě a objel rodinu, jel jsem v klidu, většinou dálnice 120 km/hod. Včera jsem jel Praha - Kutná Hora, spotřeba 6,5 l/100 km. To jde, čekal jsem to o dost horší! Auto jde dobře za plynem, je cítit, že má dostatek síly, ale jak jsem uvedl, zatím ho šetřím.

Tvrdost auta - další věc, ze které jsem měl trochu obavy... zbytečně! Auto je tvrdší, ale neobtěžuje mě to, žádné rázy se neozývají. Podvozek se chová velmi jistě, celý dojem z řízení je velmi dobrý.

Hlučnost - Auto má opravdu krátké zpřevodování, při 120 km/h točí asi 3100 ot., při 130 km/h okolo 3500 ot. Toho jsem se bál, ale v těchto rychlostech je to úplně v pohodě, ozývá se hučení, ale opravdu mě to nijak neobtěžuje. Co si velmi užívám je zvuk, který generují výfuky zvenčí, po nastartování, proturování atd. Zní to fakt super a hutně! Měl jsem samozřejmě sjetá nějaká videa, ale v reálu mě to ještě více překvapilo. :thu:

Brzdy - ještě jsem neměl příležitost je pořádně prověřit, navíc jsem je ze začátku šetřil, ale zdá se, že brzí fakt dobře. Nejsou nějak jedovaté, nastupují lineárně. Mělo by se jednat o brzdy Brembo. Nápis na třmenech není, je to stejné jako u sedadel, které by měly být Recaro, což jsem ani nevěděl, ale mile mě to překvapilo.

Interiér asi znáte, mě se velmi líbí, vše působí solidně a hodnotně. Zmíněné sedačky jsou velmi dobré, elektricky ovládané a dá se sedět nízko, což mám rád. Čeho se trochu bojím, je klavírní lak, který se asi zejména v okolí řadící páky poškrábe, tam bych raději jiné provedení, ale uvidime.

To jsou věci, kterých jsem se tochu obával, ale zbytečně, je to opravdu v pohodě, celkově jsem z auta nadšený.

Co mě hodně baví je elektrické otevírání kufru, nikde se to nepíše, ale stačí se k němu postavit s klíčkem v kapse a po pár pípnutích se sám otevře. Skvělé, když máte plné ruce.

S čím trochu "bojuju"?

-výhled dozadu - věděl jsem, že to bude horší a nevadí mi to. Problém mám jen z tím, že zpětné zrcátko nějak hodně přitahuje, takže například při parkování mám pocit, že auto za mnou je vzdálené třeba 0,5 m a v reálu je to ještě 2 m. Fakt to hodně zkresluje. Je fakt, že kdyby to bylo opačně, tak by to bylo horší. :D Ale ještě je tam parkovací kamera, senzory... Třeba na křižovatce máte pocit, že je auto za vámi uplně nalepené. Myslím ale, že to bude jen otázkou zvyku.

- systém start-stop musíte vypínat před každou jízdou, nejde to vypnout trvale.

- okna můžete všechna zavřít dálkově klíčkem, ale otevřít ne. To nechápu, byl jsme zvyklý v létě už z dálky pustit z auta horký vzduch. To prostě nepochopim. :no:

- Rádio, respektive celý infotainment. Těšil jsem se na ozvučení JBL o síle 340 w, ale po zapnutí rádia to hrálo sice pěkně, ale v podstatě stejně jako v každém jiném autě. Trochu zklamání. Pak jsem pustil hudbu z flashky přes USB a to je teda sakra rozdíl! Najednou diskotéka v autě! Fakt skvěle ozvučené, basy vám vymlátí mozek z hlavy. :shock: Budu to řešit s nějakým autoelektrikářem, nechápu, proč všechny vstupy nevyužívají potenciál toho ozvučení, případně kdybyste věděl někdo co s tím.... napište.

Nic dalšího podstatného mě teď nenapadá, ještě pořád zkouším a objevuju. Klidně se ptejte, případně budu rád, když někdo potvrdí mou zkušenost.
PepeGT Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mirus30 » 09.06.2019 15:18

Co na to rict... napsal jsi v podstate presne me pocity z auta co mam.
Sice mam najeto uz skoro 5tis, takze te muzu pripravit na to, ze z motoru budes mit jeste vetsi radost/usmev na tvari, az ho zacnes poradne tocit.
Osobne se mi strasne libi jak dole je zvuk chraplavy, pak kole 3tis zabruci, aby za 3.5tis trosku "ztichnul" a je krasne slyset syceni turba, mohl bych to poslouchat porad dokola.... strasne navkovy.

Brzdy jsou paradni, v beznych situacich je nemas sanci utahat, nastup je jakpises linearni a v podstate cim vic slapnes, tim vic brzdej, ano, opravdu brzdej! Sily maji dost a dost....

Co se designu tyce, je opravdu fakt, ze to auto pouta pozornost okoli, nekdy az moc :roll: ale ja se nedivim, je to proste krasny auto a vubec nezalezi v cem dotycny jezdi, kazdej tejden me nekdo zastavi a pta se na to auto, uz to byl majitel Insignie, Octavie, Audi A8, BMW.... ty lidi to auto fakt zajima, neznaji ho a zjistuji co to je, jak to jede....

JBL pokud ma kvalitni zdroj, coz FM neni a nikdy nebude, tak hraje paradne, to je jedna z mala veci co me vadi, PROC TAM NENI DAB?! Ten jsem mel i v i40 na nepremiovem audiu.... zvykl jsem si na nej a ac radio tal kvalita zvuku srovnatelna s flashkou, proste naprosta parada, o radiich ktere na FM nenaladite ani nemluve.

Jen pro zajimavost, uz jsem zkousel zrychleni z 0 na sto a s vypnutym protiprokluzem a stabilizaci se povedlo 7.1 coz je hezky cislo. Se zapnutou elektronikou to bylo nejakych 8.4, ale je fakt ze za tech 7.1 to byl slusnej start a sprint na stovku, na tech "jen" neco malo pres 200 koni fakt pekne cupita.... :drink:

Jsi kousek ode me, nekdy muzem dat srazik a pokecat "nazivo" at ty nase krasky seznamime :yes:
Kia Proceed GT :thu: :CZ:
2018 Hyundai i40 kombi 2.0Gdi
2017 Hyundai i30 kombi 1.6Gdi
2015 Hyundai i30 kombi 1.6Gdi
2012 Hyundai i30 1.6Gdi
Mirus30 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod michal_gt » 09.06.2019 20:23

Chlapi, netrpezlivo cakam na GT a planujem prve jazdy / vylety. Ako dlho ste zabiehavali auto kym ste sli na plny vykon a maximalne otacky?
michal_gt Muž
Nováček

Příspěvekod PepeGT » 09.06.2019 20:57

Mirus30 - Dik. :thu:
Michal_gt - V manualu je doporuceno zajizdet prvnich 1000 km. Do 2000 km nepouzivat prives. Ja mam 1100, ale setrim to porad, teda dnes jsem to kratce vytahnul k 5 tis. otacek, ale jeste aspon 500 km to budu setrit. Pak zacnu postupne tlacit na pilku. :D
PepeGT Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod simpson » 09.06.2019 20:58

ja osobne som začal točíť cez 4500 až po 1000 km teraz mám 2200 km a nejdem cez 6000 ešte trošku počkám cca na tých 3500-4000km :D
Proceed GT 8-)
simpson Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
7050 km @ 8.9 l/100km

Příspěvekod simpson » 09.06.2019 21:02

skôr by som sa spýtal na vaše názory na problematiku LSPI - čítal som viac fór nemecke + rakúske a že 1.6 tgdi by mohla mať vážny problém pri zlých otáčkach...
Proceed GT 8-)
simpson Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
7050 km @ 8.9 l/100km

Příspěvekod PepeGT » 09.06.2019 21:23

Ja myslim, ze kdyz se budes k motoru chovat tak jak se ma a budes pouzivat kvalitni palivo, tak bych se toho nebal. A hlavne s tim nic vic neudelas, nema cenu se tim strasit. ;)
PepeGT Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed