Cee´d-krabicka pod sedadly

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod coudy3 » 03.10.2008 17:50

Dnes som si dal tu námahu a rozobral som sedačku... Je to čisto len na mechanickom spôsobe, svoje tvrdenie môžem potvrdiť fotkami, ktoré tu vložim... a dúfam, že mi už konečne uveríte. Dôvod prečo nemôžete vytiahnúť opierku zo sedačky je ten, že cez tu pravú rúrku ide lanko s boldenom, nie pre elektriku... Aj ja by som bol rád, keby boli na ceede el.opierky hlavy, ale nie je to tak...

Toto je vysunutá aktívna opierka hlavy, treba lepšie pozerať, lebo nie je moc veľká kvalita...
Obrázek

To isté ako predchadzjúce foto, ale trošku lepšie... Pozrite si tu chromovú rúrku a ďalej z nej pokračuje lanko s boldenom...
Obrázek

Toto je lanko vo vnútri sedačky, ktoré ide od spúšťacieho mechanizmu do opierky hlavy...
Obrázek

Na tých fotkách je lanko s boldenom.... síce nie je veľká kvalita, ale lepšie ako nič...
Jakub, pozrí si rozdiel Tvojich obrázkov a mojich... Žeby na tých Tvojich chýbalo lanko v boldene? Je to asi tak, však?!
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 03.10.2008 20:05

Tak já jsem sedačky nerozebíral, jen jsem vycházel z materiálů Johnson Controls. Takže je to asi nějaká jednodušší verze. Tak snad je nebudeme nikdy potřebovat. :wink:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

:)

Příspěvekod coudy3 » 03.10.2008 21:07

Vieš, ja som si na tom dal trošku viac záležať.... a fakt to funguje na princípe tiahla. /lanka/... Súhlasím s Tebou, aby sme ich radšej nikdy nepotrebovali...
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 06.10.2008 19:09

Tak dneska při čekání na dceru, jsem okukoval ty naše aktivní opěrky. Musím opět na ně pozměnit svůj názor na jakém principu fungují a dát za pravdu coudymu3 :yes: :yes: :yes: Zkoušel jsem se zapřít nohama a zády jsem zatlačil na dolní část opěradla a opěrka se skutečně vysunula. Po uvolnění tlaku se opět vrátila do své polohy.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod coudy3 » 12.06.2009 19:35

Ďakujem Snike. :)
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Cee´d-krabicka pod sedadly

Příspěvekod MILOKA » 05.11.2009 01:53

Zdravím,cca po měsíci po zakoupení Ceeda jsem neunesl zvuk signalizace nezapnutých bezp.pásů.Používám je za jízdy,ale při krátkém pojíždění,mi pěkně lezlo na nervy.Vyřešil jsem jej odpojením kabelu signalizace pásů vedoucích od zámků pásů do svorkovnice pod sedadly,kterou popisuješ jako"krabičku".
MILOKA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod chupo » 05.11.2009 16:00

To si to "super" vyriesil.
A teraz, ked budes mat nejaku nehodu tak ti nikdy nestrelia airbagy, lebo elektronika bude vyhodnocovat, ze si nepriputany a tym padom nesmie nikdy odpalit airbagy....fakt skvele
chupo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
310000 km @ 6.57 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 05.11.2009 17:56

chupo píše:To si to "super" vyriesil.
A teraz, ked budes mat nejaku nehodu tak ti nikdy nestrelia airbagy, lebo elektronika bude vyhodnocovat, ze si nepriputany a tym padom nesmie nikdy odpalit airbagy....fakt skvele

No asi maš pravdu. Ľudia si proste neuvedomujú, že ak nie sú pripútaný a pri náraze im vystrelí airgag, tak im to len uškodí- schválne nepíšem, že zabije ale aj to som už niekde čítal. Akt pripútania sa trvá max. 3 sekundy.
Ale to čo si písal asi má logiku, si si istý, že to tak funguje?
Inak perlička-kamarát nervózny kôly manželke búchal po volante a strelil mu airgag, prebudil sa v nemocnici so zlomením nosom a to stál na parkovisku. Airbag teda musí mať silu ak tlmí náraz pri zrážke.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod souk69 » 05.11.2009 18:47

:? Nevím, co znamená ,,krátké popojíždění ,, je to metr, kilometr nebo víc? Jinak začne to pípat až od překročení určité (malé) rychlosti a pípá to zhruba minutu. Takže při vyjíždění z garáže mě to nepípne a při vjetí na silnici se VŽDY připoutám. Tolik času připoutání a potom odpoutání nezabere a může to zachránit život :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 05.11.2009 19:36

souk69 píše::? Nevím, co znamená ,,krátké popojíždění ,, je to metr, kilometr nebo víc? Jinak začne to pípat až od překročení určité (malé) rychlosti a pípá to zhruba minutu. Takže při vyjíždění z garáže mě to nepípne a při vjetí na silnici se VŽDY připoutám. Tolik času připoutání a potom odpoutání nezabere a může to zachránit život :thu:

Presne to som myslel :thu:
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vachy2 » 08.11.2009 17:51

Ja vo svojom CEEDE vyhrievanie nemám, ale určite sa tam napája kábel v systéme zapnutia bezpečnostných pásov, lebo ja som si ho vytiahol, aby mi to nepípalo.Opierka hlavy pracuje na mechanickom princípe, elektrika do nej nie je zapojená, je tam lanko oceľové. Ostatné vodiče vedú k airbegu a na vyhrievanie sedačiek.
vachy2 Muž
Nováček

Kia cee'd (2009)
6600 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 08.11.2009 22:27

No, tak já se sice běžně poutám, ale při příjezdu domů musím vystoupit před bránou, tuto otevřít, projet (občas zapípá při nezapnutých pásech, když projedu rychleji), zastavit a zavřít bránu, nastoupit a projet asi 15 m před garáž (a zase pípá i při malé rychlosti - znají všichni). Z tohoto důvodu jsem si to nechal odpojit v kia servisu před necelým rokem. Nejsem odborník a proto bych rád přivítal stanovisko někoho zkušeného - je možný ještě jiný způsob odpojení, než ten, který se tu uvádí..... nebo mi to v servisu odpojili uvedeným způsobem i s vědomím, že mi tím vyřadili airbegy? :?
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.11.2009 22:38

Mám takový dojem,že to začne pípat u řidiče ,až po překročeni 30km/h..Jinak odpojit bych to nenechal v žádném připadě ..Naopak jsem rád že to mám..Žijem jen jednou,,, :D :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod kasin » 08.11.2009 23:18

Pokud si vzpomínám (návod mám v autě) a podle zkušeností z praxe, se pásy rozpípají po prvním překročení 20 km/h.Po odpoutání nesmí rychlost překročit 6 km/h. Pípání přestane asi po 1,5 min. Dál jen bliká kontrolka.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod jacu » 30.12.2009 14:26

bosyboss píše:

No asi maš pravdu. Ľudia si proste neuvedomujú, že ak nie sú pripútaný a pri náraze im vystrelí airgag, tak im to len uškodí- schválne nepíšem, že zabije ale aj to som už niekde čítal. Akt pripútania sa trvá max. 3 sekundy.
Ale to čo si písal asi má logiku, si si istý, že to tak funguje?
Inak perlička-kamarát nervózny kôly manželke búchal po volante a strelil mu airgag, prebudil sa v nemocnici so zlomením nosom a to stál na parkovisku. Airbag teda musí mať silu ak tlmí náraz pri zrážke.

Airbag ma pri vystreleni rychlost cca 300 km/hod ... informace ze skoly smyku. Pry byl pripad, kdy zlodej pri vyndavani radia (lezl pres ridicovo okenko) zkratoval airbag a rano ho nasli v tom aute s prerazenym vazem. Pasy a airbag je nutne pouzivat, platime za to, a jedno bez druheho nepouzivat je holy nesmysl, pokud airbag mame.
Jacu
jacu Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2007)
32000 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér