Motorsport píše:To all: mé vyjádření k tomuto uveřejním jak jsem již sliboval v samostatném tématu, neb tam rozeberu krom tohoto i další věci.....
To snike: Není brzda jako brzda. Pokud dělám závodní motory, tak používám pouze jednu brzdu, kde se brzdí jen samostatné, vymontované motory (zkušební komora s udržovanou teplotou, teplota a vlhkost nasávané vzduchu, chlazení motoru,.....). Pokud zde provedu několik měření, mám vždy srovnatelné výsledky. S válcovými zkušebnami je trochu problém. Výkon měřený na kolech je ovlivněn mnoha faktory a tyto faktory se při výpočtu "skutečného" výkonu zohledňují (zadáním opravného koeficientu). Pokud se dělá měření rozdílu výkonu před/po, tak se běžně postupuje tak, že se změří před úpravou a zadáním opravného koeficientu se dorovná změřený průběh na hodnoty dle výrobce a pak se provede se stejným nastavením měření po. Tím vzniknou dvě křivky před a po. Křivka před je srovnatelná s hodnotou výrobce a po je tedy nárůst po úpravě. Ve skutečnosti jsou obě křivky ale trochu posunuté.
Ovšem nejlepší zážitek: Byl jsem na jedné brzdě v Praze se závodní motorkou, a člověk na brzdě se mě zeptal: Kolik jsi slíbil zákazníkovi, kolik tam chceš nabrzdit? Tak jsem tu motorku opět naložil a jel jsem jinam...... Takže opakuji není brzda jako brzda
Z válcových zkušeben v Praze bych použil snad Jarov, nebo raději v Německu Drážďany nebo Norimberg.
V pondělí zkusím domluvit měření v Drážďanech (objektivita, zkušebna TUV). Vezmu Steinbauer (už je objednán), u nějakého dealera objednám schválený doplněk Racingbox, protokoly ze zkušebny a TUV pro Steinbauer (již mám), totéž pro Racingbox asi nedostanu. Provedeme několi mnoho měření a porovnáme Steinbauer vs. Racinbox, ověříme výsledky měření z rakouské zkušebny a hodnoty zapsané v protokolu TUV. Pochopitelně součástí těchto měření není jen měření toho co chceme, tzn. výkon a kroutící moment, ale i toho nechtěného - kouřivost. A aby vše bylo snad objektivně zdokumentováno tak přibereme novináře z odborného tisku - účast již potvrzena (i když vím dopředu, že to bude prohlášeno za neobjektivní i když to bude doloženo protokoly ze skušebny TUV v Německu

). No a už jenom sehnat pokusného králíka, to zkusím také domluvit v Německu přes tamního našeho partnera.
Ušetři peníze, můžu Ti říct, jak to dopadne

Steinbauer je totiž výrobek složitější, důmyslnější a tudíž i lepší a bohužel dražší.
Podle mého porovnáváš nesrovnatelné, když to přeženu, je to jako bys srovnával výměnu jednotky za závodní oproti flashtuningu. Racingbox a Steinbauer totiž fungují na jiném principu. Objektivnější srovnání by bylo mezi Racingboxem a výrobkem např. od Küberl Tuning, PSI Motorsport, TuneKitem, či krabičkou od UR Tuning.
Přesto bych rád na tom testu spolupracoval a klidně se i podílel na nákladech, pokud bude zájem. Racingbox na testování zapůjčíme zdarma, to je maličkost, zajímalo by mě porovnání i s výše uvedenými výrobky, které si můžeme opatřit sami.
A pravdu máš v tom, že veškerá snaha bude ve výsledku označena za neobjektivní a výsledky za zkreslené, protože 9 z 10 tzv. odborníků Ti bude argumentovat, že ten odporový drát za 2, Kč, co je ve Steinbaueru, by takhle dokázali odbrzdit taky, kdyby chtěli, případně, že ty grafy z brzdy zavánějí Photoshopem

Takže i kdyby nebyl zájem, abychom se na testování také podíleli, popřeju Ti hodně štěstí, protože je to chvályhodný záměr.