Berka píše:@ milan74kb
během cesty na dovolenou, také na jih itálie a také naložen na limit, jen jsem neměl box, jsem nikde na dálnici nemusel podřazovat na 4.
S výkonem motoru jsem spokojen a ještě jsem nenašel kopec na dálnici kde bych musel podřazovat. Je fakt že v rychlosti nad 180 km/h už to není žádná divočina, ale do 160 km/h dokáže držet rychlost pořád. Vždyť je to jen 1.6, na svůj objem maká velice dobře.
Spíš mám problém ten výkon přenést na kola. Na 2. stupeň to protočí kola jak nic a na 3. stupeň si vnitřní kolo v zatáčce taky hrábne.
hmm ... mas fajn, ja som to nemal sancu ovplyvnit, naposledy co sme boli sluzobne v Grazi (pred steinbauerom) tak som podradovat musel a stale ked bola plne nalozena tak sa mi to niekedy stavalo, alebo aj ked si musel koli niecomu spomalit, box to ovplyvnil brutalne. Naposledy sme boli - 5 chlapov, ja vazim 120, kolega 120, zvysok nieco cez 100, v kufri sme mali nejakych 60 kg, v boxe len nejake somariny, prezentacne materialy, ale do kufru ist nemohli, cca mozno 10 kg.
Len tak pre zaujimavost aku vahu si asi bral ? Ja Ked som bol v chorvatsku len so zenou a malou, klasicky dovolenkarsky nabaleni :-), bola to pohoda, ale vzdy ked som predtym auto plne zatazil jednoducho v kopcoch pri rakusku 5 nestihala, hlavne v tych tiahlych stupakoch.
Konkretny pripady:
- chcel som drzat rychlost (tych 140km/h), musel to byt stale skoro plny plyn, niekedy uplne plny
- clovek musi spomalit na 100, 110 (mas pred sebou kamion, vlavo rychleho diabla ;-)) a potom potrebujes zase rychlejsie zrychlit tiez nebola ziadna slava
Teraz nemam s tym absolutne ziadny problem, plne zatazeny idem tie kopce 140 1/4 plynu a ked potrebujem zrychlit tiez ziadny problem, bez podradenia, zo 100 naspat na 140 plny v kopci je to fakt chvilocka, potom zase 1/4 plnynu a bafkas dalej.
co vy ostatni ?
teraz ma tak napada, zeby som mal cosi od vyroby s motorom ? ale toto sa mi nezda, lebo som mal parkrat moznost porovnat rovnake motory
aj som si na tom zajazdil a ten rozdiel som citil.
neviem, neriesim
dal som to tam, moj subjektivny pocit je dobry a o to mi ide ;-)