steinbauer - zvysenie vykonu kia ceed

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

...

Příspěvekod milan74kb » 03.11.2008 13:42

namontovane ...
prvotny dojem - je to citit ...
po par dnoch dam vediet svoje dojmy ...
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 03.11.2008 16:44

Motorsport píše:První případ je třeba při startu a při běhu na volnoběh.
Druhý případ, pokud jsem dosáhl požadovanou rychlost a tu již jen udržuji.
Třetí případ, pokud brzdím motorem.

Stačí? Nebo mám vymýšlet další :D

Vůbec netuším, jaké zkušenosti máš konkrétně s Racingboxem, nicméně při startu zařízení NIC neupravuje (zejména pokud je motor zahřátý), na volnoběh opět NIC neupravuje (ani pokud např. v létě sepne klimatizace), pokud brzdíš motorem, tak taky NIC neupravuje. Pokud udržuješ požadovanou rychlost, upravuje v závislosti na podmínkách. Vše uvedené za předpokladu, že je zařízení nastaveno správně.

Možná to objevíš při plánovaných testech, do té doby se prosím zdrž jakýchkoliv nepodložených mýtů či hypotéz. Netvrdím, že je Racingbox vrcholem dokonalosti, ani nikdy nebudu tvrdit, že je jeho současná verze lepší, než Steinbauer. Pouze by bylo vhodné diskutovat tady na úrovni slušné konkurence. Vytahovat nepodložená dogma asi nemá zapotřebí nikdo z nás.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.11.2008 16:53

Motorsport píše:
A co vznětové motory? Je hezké, že v poslední větě se píše o zážehových motorech :no:

Pokud by byl zájem vysvětlím, kromě toho kdy skutečně nepotřebuji zvýšení výkon, tak i rozdíl mezi zážehovým a vznětovým motorem :no: Doufám, že na toto ještě mé omezené znalosti s tohoto oboru stačí.....

No člověk se díví na jaké odborníky v tomto oboru narazí.....

Díky za upozornění - chybička se vloudila a už je opravena. Je pozoruhodné, že na začátku textu se píše o vznětových motorech, celé stránky se věnují vznětovým motorům (díky za nabídku, chápu rozdíl :no:), a Tebe rozhází zaměnění jednoho slova. Nikdo jiný nás na to zatím neupozornil, takže buďto to nikdo nečte, protože chápe, o čem to je, nebo to nikoho nezajímá, nebo jsou čtenáři hodně tolerantní.

Eventuelně se můžeme domluvit na nějaké besídce, na které mě můžeš přiučit novým znalostem z oblasti vstřikovacích systémů, já bych Ti zase naopak mohl dát pár lekcí z Tvého rodného jazyka, odborníku ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Stefi » 03.11.2008 17:33

před chvilkou jsem se vrátil od známého z dílny, je fakt většinou se věnuje koncernovým autům VW atd... hodili jsme řeč na pover boxy a racinboxy, názorně mi ukázal obě čuda, je to podle zákazníku, někdo chce výkon za málo peněz nevadí mu vedlejší jevy dostane lev.racinbox, vyzrálý zákazník chce kvalitu a ověřenou tak těm nabízí přípravky od speed-buster.de, jsou přímo pro určené motorizace, a měl i pro movitější zákazníky skladem ,pro
koncern.Hyundai-KIA (kia není na stránkách ještě nová motorizace a u Hyndai jen 1,6 ) viz: http://www.speed-buster.de/de/Chiptuning-Box/Diesel/Hyundai a nebo http://www.speed-buster.de/de/Chiptuning-Box/Diesel/KIA jinak je to vcelku fachman a dodává přímo dealer z BRD... :bored:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Motorsport » 03.11.2008 21:51

Fildik64 píše:
Motorsport píše:
A co vznětové motory? Je hezké, že v poslední větě se píše o zážehových motorech :no:

Pokud by byl zájem vysvětlím, kromě toho kdy skutečně nepotřebuji zvýšení výkon, tak i rozdíl mezi zážehovým a vznětovým motorem :no: Doufám, že na toto ještě mé omezené znalosti s tohoto oboru stačí.....

Díky za upozornění - chybička se vloudila a už je opravena. Je pozoruhodné, že na začátku textu se píše o vznětových motorech, celé stránky se věnují vznětovým motorům (díky za nabídku, chápu rozdíl :no:), a Tebe rozhází zaměnění jednoho slova. Nikdo jiný nás na to zatím neupozornil, takže buďto to nikdo nečte, protože chápe, o čem to je, nebo to nikoho nezajímá, nebo jsou čtenáři hodně tolerantní.

Eventuelně se můžeme domluvit na nějaké besídce, na které mě můžeš přiučit novým znalostem z oblasti vstřikovacích systémů, já bych Ti zase naopak mohl dát pár lekcí z Tvého rodného jazyka, odborníku ;)

Já jsem jen technik a vývojář, tzn. co se týká ČJ děkuji za nabídku, ale mne jde zejména o technická fakta. Pokud dojde k záměně vznětový a zážehový je to pro mne v technickém popisu hrubá chyba..... Ale to je jen můj osobní názor, zřejmě profesní deformace. Ostatní čtenáři zřejmě pochválí perfektní sloh, bez gramatických chyb, byť s technickými nepřesnostmi....

Pokud Racingbox pracuje tak jak píšeš, tak proč Beda rano s Racingboxem nenastartoval a potom ano???? To mě velmi zarazilo a proto jsem napsal to, co jsem napsal. Pochopitelně vím jak to má pracovat (přečíst to přeci není problém), ale bohužel po přečtení zkušenosti Bedi, jsem se znejistěl, zda toto zařízení jen neposouvá info o tlaku a to vždy. Napsal jsem to a čekal jsem na reakci - vysvětlení, musím říci, že to trvalo.... Nicméně když se vrátím k Bedovi, tak proč nenastartoval studený motor, když to nic nemění při startu?
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Návštěvník » 03.11.2008 22:15

Motorsport píše:
Fildik64 píše:
Motorsport píše:

Já jsem jen technik a vývojář, tzn. co se týká ČJ děkuji za nabídku, ale mne jde zejména o technická fakta. Pokud dojde k záměně vznětový a zážehový je to pro mne v technickém popisu hrubá chyba..... Ale to je jen můj osobní názor, zřejmě profesní deformace. Ostatní čtenáři zřejmě pochválí perfektní sloh, bez gramatických chyb, byť s technickými nepřesnostmi....

Pokud Racingbox pracuje tak jak píšeš, tak proč Beda rano s Racingboxem nenastartoval a potom ano???? To mě velmi zarazilo a proto jsem napsal to, co jsem napsal. Pochopitelně vím jak to má pracovat (přečíst to přeci není problém), ale bohužel po přečtení zkušenosti Bedi, jsem se znejistěl, zda toto zařízení jen neposouvá info o tlaku a to vždy. Napsal jsem to a čekal jsem na reakci - vysvětlení, musím říci, že to trvalo.... Nicméně když se vrátím k Bedovi, tak proč nenastartoval studený motor, když to nic nemění při startu?

Nebyl jsem u netu, proto odpověď trvala déle. Bedovu krabičku bude technik zkoumat zítra, takže sem pak můžu připsat vysvětlení. Chyba nemusela být přímo v krabičce, ale i v kabelu. V každém případě tady teď nebudu spekulovat, zítra to rozsekneme.
Návštěvník

km @ l/100km

...

Příspěvekod milan74kb » 04.11.2008 08:41

vykon:
to navysenie vykonu citit, konecne to taha tak odspodu ako som si to predstavoval ...
a ten motor je fakt silnejsie, proste mozem ist na miestach kde som chodieval 2 uplne v pohode 3 a motor ma rezervu
avsak zalostne pocitujem ze teraz tomu ale fakt brutalne chyba 6 rychlostny stupen, na dialnici by to bola parada ...

spotreba: info po prvych 300km podla PP (ked vyjazdim plnu, dam vediet ci to sedi) ...
zatial mi klesla zhruba o 4 dcl pri pohodovom style jazdy (obcasne prudsie zrychlenie na 160 na dialnici pri predbiehani
a nasledne vratenie sa na 135) - predtym 5,5, teraz 5,1

uvidim ako bude do buducna ale zatial som spokojny. slova technika aj motorsportu sa potvrdili viem ze je to zavcasu, ale vraj tam uz maju
par ceedov co to maju a maju aj dost nakrutene, 60.000+ s tym ze davali si to zhruba pri 30.000 a zatial vsetko v pohode.
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 05.11.2008 10:40

Motorsport píše:Pokud Racingbox pracuje tak jak píšeš, tak proč Beda rano s Racingboxem nenastartoval a potom ano???? To mě velmi zarazilo a proto jsem napsal to, co jsem napsal. Pochopitelně vím jak to má pracovat (přečíst to přeci není problém), ale bohužel po přečtení zkušenosti Bedi, jsem se znejistěl, zda toto zařízení jen neposouvá info o tlaku a to vždy. Napsal jsem to a čekal jsem na reakci - vysvětlení, musím říci, že to trvalo.... Nicméně když se vrátím k Bedovi, tak proč nenastartoval studený motor, když to nic nemění při startu?

Beda měl štěstí (nebo spíš smůlu) na výrobní vadu mezi konektorem a základní deskou byl volný kontakt.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod gazpetr » 08.11.2008 18:12

Když se na daný problém podívám laicky, něco mi nesedí. Jak se mi může snížit spotřeba po této úpravě na dálnici když pojedu ustálenou rychlostí cca 130 Km/h na 6. převodový stupeň. Převody se nezmění ať dělám co dělám. Ve městě je to něco jiného tam se řadí a můžu díky většímu kroutícímu momentu použít vyšší převodový stupeň. Takže ta uprava nepřinese nějakou větší úsporu PHM /výkon motoru pokládám za dostačující/ a tím pádem rentabilita je v nenávratnu. Mám pravdu, nebo se pletu ? :kia:
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Stefi » 08.11.2008 18:37

rovněž jako laik, tím že je krouťák posunut trochu níž, máš trochu nižší otáčky jak v normálu...a to se projeví na spotřebě...
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.11.2008 19:03

a taky při vyšším výkonu nemusíš tak moc točit motor při rozjezdech, předjíždění a podobných dynamických změnách rychlosti (teda pokud si nebudeš užívat motor, pak spotřeba vyleze :-) beru to že jezdíš stejně). samozřejmě že při konstantní rychlosti to bude brát stejně.
vycházím z OI kde jsem měl čiplý motor. není to sice steinbauer ale myslím že pro názornost to stačí
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

...

Příspěvekod milan74kb » 09.11.2008 10:55

ono pani, taketo zariadenie sa urcite nedava z dovodu uspory paliva :-D
ja som do toho isiel lebo som chcel silnejsi motor a to aj mam a s ohladom na uz vyssie zmienovane dovody

presne ako bolo povedane, mas iny krutak, viac koni, t.j. silnejsi motor a tam kde som chodieval napr. v meste predtym 2 idem teraz uplne v pohode 3.
dokonca ked som predtym isiel plne nalozeny (5 chlapov a aj plny kufor) tak sa mi stavalo ze vo vacsich kopcoch na dialniciach som musel podradovat
do 4, teraz to uplne v pohode zvlada 5-ka bez toho ze by som ju tlacil. Rozbeh je tiez uplne ina kava ...

jedinu nevyhodu vidim v tom ze mam 5 rychlostnu prevodovku, co pri serii stacilo ale teraz zalostne chyba 6-ty stupen to by bola parada ...
ale kedze toto zariadenie je prenositelne na dost inych aut, aj co sa v ramci kia tyka, neriesim to.

ja som so svojou volbou maximalne spokojny
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2009 10:11

Uz jsou na svete nejake vysledky porovnani tech 2 zarizeni (RacingBox a Steibauer) ?

Mel bych pak 1 obecnejsi dotaz - rekneme, ze motor ma mit vykon 85kW na papire, v realu maji tyhle CRDicka kolem 92kW +-.
Jenze tenhle vykon je na setrvaku.
Vykon se v servisech meri na kolech, kde bude diky ztratam nizsi.
Dozvedeli jsme se, ze ve finale si servis muze nastavit jakousi korekci jakou chce, takze nam teoreticky muzou vyjet vykon jaky chceme :-)

Ja se tedy ptam - kolik by zhruba mel bejt vykon ka kolech 1.6 CRDi 85kW Ceeda?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 08.01.2009 13:35

cmk píše:Uz jsou na svete nejake vysledky porovnani tech 2 zarizeni (RacingBox a Steibauer) ?

Mel bych pak 1 obecnejsi dotaz - rekneme, ze motor ma mit vykon 85kW na papire, v realu maji tyhle CRDicka kolem 92kW +-.
Jenze tenhle vykon je na setrvaku.
Vykon se v servisech meri na kolech, kde bude diky ztratam nizsi.
Dozvedeli jsme se, ze ve finale si servis muze nastavit jakousi korekci jakou chce, takze nam teoreticky muzou vyjet vykon jaky chceme :-)

Ja se tedy ptam - kolik by zhruba mel bejt vykon ka kolech 1.6 CRDi 85kW Ceeda?

na ja myslím že 85kW. těch 90-92kW jak třeba naměřili ve Světě Motorů byl právě výstup z motoru a těch 5-7kW si myslím že budou ty ztráty na cestě ke kolům.
žádná automobilka si nemůže dovolit vypustit do světa motor který nesplňuje technické parametry kterými se chlubí ne? jako že jsou nižší. nebo jsem naivní? :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Berka » 08.01.2009 14:36

Výkon 85 kw má mít motor. Všude je uvedeno výkon motoru, a ne na kolech :-o . Že je výkon o něco větší je standartní snad u všech výrobců. Nikdo nechce řešit reklamaci po 2 letech že jeho motor má 80 kw.
Výkon se běžně měří na válcích (na kolech), ale pak se u auta zase změří na stejných válcích ztráty které se přičtou k naměřenému výkonu a máme výsledek jaký výkon je na motoru. Všechny tyto měření jsou ale s určitou tolerancí a správný výkon motoru změříte jen na stolici a motor kvůli tomu asi vyndavat nechcete :idea:
Změření na válcích má určitou vypovýdající hodnotu, ale nelze říct že ten kdo měl o 2kw větší výkon tam ten výkon bude mít i zítra. Stačí jiná teplota vzduchu (ta se sice taky do měření započítává) a výkon bude zase malinko jinde.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Technický koutek