Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod milan23 » 23.02.2019 12:24

melonsvk píše:Mazda 3 je v interieri mensia ako Ceed, dospely clovek nad 180 ma vzadu uz problem. A osobne by som urcite radsej volil Mazdu 6 ako Optimu, uz len kvoli motorizaciam - 1.7 CRDi v tak velkom aute nepouzitelne, 2.0 turbo uz je cenovo inde a 1.6 T-GDI je velky otaznik, trochu sa bojim ze to bude zrat 10 litrov ked uz v Ceede je to uzrany motor.
Na zaklade coho hodnotis,ze je ta 1.7 Crdi nepouzitelna?

Odoslané z VTR-L09 pomocou Tapatalku
Kia Cee´d SW Gt_Line 1.6 Crdi 7DCT
Kia Optima SW Gt_Line 1.7 Crdi 7DCT
Kia Sorento 2.2 CRDi A6
milan23 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima SW IV (2017)
20550 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod melonsvk » 23.02.2019 13:08

Na zaklade toho, ze 1.6 CRDi v Ceede je uz na hrane a 1.7 v tazsej Optime je len o 4kw silnejsia.

Teda, aby sme sa chapali, pre mna by to nebolo dostatocne, pre x inych ludi to bude urcite dobry motor. Ja by som v strednej triede ale pod 180 koni nesiel.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod archanielik » 23.02.2019 14:07

Vyzerá to tak že budúci týždeň objednávame GT v modrej farbe. 3-4mes cakacka ale nevadí

Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
archanielik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod melonsvk » 23.02.2019 14:19

Sanchez píše:Ano Melon, 4kW je nic.
Len s tym, ze 1,6 vs 1,7 je rozdiel 80 Nm krutiaceho momentu, co je dost.
260 vs 340, podobnych otackach.

Ja mam 300Nm v uplne rovnakych otackach a Optima ma o 200kg viac.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod archanielik » 23.02.2019 17:39

Jedna technická otázka. Zabudol som sa opýtať v salóne. V GT výbave je presivanie iba červené?
Lebo farba auta bude modrá a nie som si istý ci by to vyzeralo dobre.

Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
archanielik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 23.02.2019 19:50

Offtopic :
Optima 1,7 CRDI 1,6 CRDI 100 kW ma nejvyssi tocivy moment 320 Nm pri otackach 2.000 - 2.250 :yes:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod milan23 » 23.02.2019 20:40

snike píše:
Offtopic :
Optima 1,7 CRDI 100 kW ma nejvyssi tocivy moment 320 Nm pri otackach 2.000 - 2.250 :yes:
To je 1.6 a tam by som povedal,ze uz to bude slabsie. 1.7 ma 340NM,pocitovo je to lepsie ako 1.6crdi v Cee'd, lepsie fungujuca prevodovka. Na oboch uz odjazdene dost,takze z vlastnych skusenosti. Plati len po facelift. Komu staci Cee'd,staci Optima bohate. Optima 1.6t-gdi je vykono porocnatelne s 1.4t-gdi v ceede.

Odoslané z VTR-L09 pomocou Tapatalku
Kia Cee´d SW Gt_Line 1.6 Crdi 7DCT
Kia Optima SW Gt_Line 1.7 Crdi 7DCT
Kia Sorento 2.2 CRDi A6
milan23 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima SW IV (2017)
20550 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 23.02.2019 20:50

Offtopic :
@milan23: ... mas pravdu :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dulus » 25.02.2019 00:22

Zdravim KIAci, som tu novy, ale su tu nejaky uz realny majitelia KIA Proceed 2019 1.6 T-GDi GT ? Pripadne aj nejakej GT Line. ALebo uz to mate niekto objednane?
Ako tak na to auto pozeram vyzera to pre mna ako idealne auto a velmi zvazujem jeho kupu. Keby malo este 4x4 tak ani neuvazujem, ale tak to sa da ozeliet ta jedna lyzovacka za rok. Coho sa ale trocha bojim su svetla, ci svietia dostatocne dobre aj pri rezime stretavacich, moderne LED svetla bez "adaptivnej" fukncie zvacsa svietia velmi blizko. Planujem ist na skusobnu jazdu, ale tak nejake skusenosti sa vzdy hodia.
dulus Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod mn_e4 » 27.02.2019 14:31

Čus, minulý týden jsem přivezl domů nový Proceed GT 1,6 GDI. Pár poznatků za zatím ujetých 450 km, což je sice relativně málo, ale dost na to, aby se odkopali základní silné a slabé stránky. Víc dojmů pak připojím později.

Nejdřív proč jsem to auto kupoval:

- Nemám rád designově obyčejné auta. Všechna čest škodovkám, oktávka a spol. nepopiratelné dobré auto, praktické a prodává se z X dobrých důvodů. Ale mě prostě nebaví. Nelíbí se mi jeho tuctovost. Takových aut jezdí po silnici kýbl a v životě by mě nenapadlo otočit se za podobným obyč kočárem.
- Moje předchozí bylo Renault Megane IV (r.v.2017), což je sice taky designově zajímavé, ale vzhledem ke slabšímu motoru (1,6 atmosféra 114k) a malému kufru a výbavě přestalo stačit. Toto auto vyfasovala partnerka na pojížďky po Praze.
- Dal jsem si pevný budget 750 tisíc a dal se do hledání nového auta. Hrozně dlouho jsem se díval po Meganu RS (ale byla píčovina mít doma dvě stejně velké auta), pohrával jsem i s myšlenkou i30N, ale furt je to malé auto, ikdyž už se zajímavou porcí koní. Pokud bych chtěl zabrousit do Golfu R kombi nebo Cupra combi (kvůli velikosti), tak se bavíme o částce spíš k 900 tis. se zajímavou výbavou. Takže diskvalifikace a musel jsem se smířit s tím, že moje auto holt nebude atakovat hranici 300 koní. Budu si muset ještě počkat :)
- Někdy v prosinci jsem objevil Proceed a hned mi padnul do oka. Designově zajímavý, čekal jsem na výbavu, pak na cenu. Vůbec netrpím přesudky typu "pouze německé auta" a podobné shity lidí, co v pravděpodobně v německém autě nikdy nejeli, dvakrát se podívali na Top Gear a jsou z nich motorističtí odborníci :)
- V Proceedu jsem se byl projet (Emil Frey v Praze) a vzal si týden na rozmyšlenou. Po týdnu jsem byl jezdit ještě jednou, abych si pár věcí ujasnil. Ještě jsem zvažoval, že počkám na předváděčku, jenže to spíš vypadá, že to A) potrvá dlouho, než nějaké budou a za B) bude jich málo vzhledem k tomu, že auto je tak trochu atypické.
- Nakonfiguroval jsem si tedy Proceeda (ano, pravda, moc tam toho už nakonfiguroat nejde:)), poslal do Freye a dealer mi odepsal, že mám asi štěstí, protože auto v naprosto přesné konfiguraci je na cestě a mělo být jako skladovka, jestli ho chci. Chtěl jsem...

Pozitiva:
- Motor příjemné překvapení. Jak jsem říkal, není to trhač betonu, to ani není účel, ale na nějakou srandu stačí, táhne už od spodních otáček, žádný turbo-delay jsem nezpozoroval, věřím, že se ještě zajede. Slušný zvuk i ve sportovním režimu. Lidi se budou otáčet a pište si, že nebudou čekat KII :)
- Výbava - prakticky není co vytknout. Sáhnul jsem po maximu, takže včetně metalízy a panoramatického okna.
- Sedačky - super boční vedení, tvar, materiál... Jen sedíte trochu vysoko. Mám 185 cm, nad hlavou mám sice ještě dost místa, ale dokázal bych si představit sedět v autě víc "utopený" a radši si šoupnout volantem. Ale to je subjektivní.
- Převodovka - není co řešit, dvouspojka z USA Kií, naladěná od Biermanna, stejně jako podvozek. Zatím žádný negativní projev, necuká, přeřazuje stabilně, zatím se nevyskytuje ani typické zmatené podřazování při pomalém dobržďování při příjezdu ke křizovatce. "Trojka, dvojka, aha ne ***, tři, zpět dva... no já navím..." - tak to tady fakt nezaznamenáte.
- Audio - nejsem audiofil a nervu tam Rammsteiny na max, ale na poslech standardního streamu z telefonu (Spotify apod) je to nadprůměrné, tady zklamaní rozhodně nebudete, ani pokud hudbě fandíte víc, než já. JBL hraje suprově.
- Objem kufru skoro 600 litrů. Ještě jsem nic objemného až na pár tašek a kufrů kolem Prahy nevezl, ale úložných prostor je mraky a skoro to vypadá, že ani v setupu 2+2 (dva dospělí, dvě děti) odjedete i na větší a delší dovolenou bez problémů. Z čeho bych měl obavu je přeprava nadrozměrných věcí - tašky a batohy do auta vždycky narvete, ale když budete chtít převézt skříň z IKEA, asi budeme mít problém, protože nakládací otvor do kufru je podstatně menší, než u běžných kombi.
- Infotaintment - bez připomínek. Dělá to co má, měl jsem sice sraní s Apple CarPlay, ale i to se nakonec vyřešilo a spíš to byl problém telefonu, než auta. Navigace je aktuální, přesná, porovnával jsem i s Google Mapama a většinou je to na chlup stejné. Ovládání dotykáče rychlé, přesné, nezasekává se, nezpožďuje se. Display je suprově čitelný i na slunci, s tímto mít problém určitě nebudete. Mimochodem ta bezdrátová nabíječka je super věc - beztak je každý zvyklý vytáhnout z kapsy kalhot telefonu a švihnout ho někam do auta, takto se vám bude aspoň nabíjet. Tady palec nahoru!
- Panoramatická střecha - v porovnání s jinými vozy (teda, jedním :) - otec má Insignii s panoramatickou střechou) mi přijde dost tichá a má hladký chod, myslel jsem, že to bude jen tak na parádu, ale těším se na léto, až bude mít i praktické využití. Uvidíme...
- Asistenti - možná jsem z toho zbytečně paf, protože v autech dřív jsem to neměl, ale fungují fakt dobře. Udržování v pruhu, autonomní brždění, parkovací asistent - čumím! Když jsem to četl v katalogu, tak jsem si říkal, že to je taková pěkná vyfikundace, ale v praxi nevyužitelné, ale teď si "zatím" myslím opak :)

Negativa:
- Při zařazení zpátečky trochu pískají (asi) brzdy. Nemůžu si pomoct, ale furt to slyším, vrže to a píská jak dveře do stodoly :) Snad si to sedne.
- Zvuk motoru je sice pěkný, ale časem začne být trochu otravný, v režimu COMFORT bych si představoval trošku tišší projev. Možná je to i odhlučněním, pořád to není Němec, ale tady si kolegové z Koreje (nebo ze Žiliny?:)) mohli dát víc záležet...
- Nevím, jestli je to negativum, spíš konstatování - počítejte se spotřebou kolem 10ti litrů, a to i pokud se vyvarujete startování z křižovatek po vzoru Nikiho Laudy :) Možná si to ještě sedne, jak říkám, 450 km je málo na hodnocení.
- Absence adaptivního tempomatu - to jsem byl docela šokovaný, že v nabídce vůbec není, přitom myslím, že na SK KIA se vyskytuje, ale nejsem si jistý :(

Suma sumárum - pokud hledáte zajímavé a neobvyklé auto, kterých na silnici asi moc neuvidíte, které je o něco silnější, než běžné dostupné kombi na trhu, ještě k tomu za relativně rozumné peníze, je to auto pro vás. Pokud nemáte s egem problém a budete OK s tím, že máte KII a ne 5 let starou A4 avant (třeba), tak určitě nasraní nebudete a auto splní vaše očekávání.

Sorry za elaborát, věřím, že kdo hledá info, tak si čas na přečtení najde ;) Přeju šťastnou ruku kupujícím...
:kia: KIA Proceed GT 2019, 1,6 T-GDI, šedá Penta Metal, panorama, bez adaptivního tempomatu, kua! :lol:
mn_e4 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod rotoped64 » 27.02.2019 15:33

Takže 450km = jedna nádrž... Škoda že jí to nemá větší. Za normálních okolností je vzdycky kolem pumpa, ale cesta na dovolenou bude "Petrol tank pump tour"... :D
Jinak gratuluji k autu a jsem zvědav na další zkušenosti - sem s nimi!
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mn_e4 » 27.02.2019 16:18

Přesně tak, 450 km a tankoval jsem dnes ráno. Ta nádrž nebyla na začátku úplně plná, natankovalo se při přebírání vozu za 1000 Kč. Možná mě to začne srát časem, že je fakt malá, myslím, že rozumnou jízdou a až se zajede motor se dostanu někam na 550 km. Uvidíme, budu to sledovat...
:kia: KIA Proceed GT 2019, 1,6 T-GDI, šedá Penta Metal, panorama, bez adaptivního tempomatu, kua! :lol:
mn_e4 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Dix_ » 27.02.2019 16:52

mm_e4:Díky za recenzi.Nemáš ten stříbrný skladový ProCeed GT s panoramou co byl ve skladovkách u Freya ?
Dix_ Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mn_e4 » 27.02.2019 17:23

Dix_: Jo, přesně ten, tmavě šedá metalíza. Když jsem odjížděl, říkal, že budu možná první na značkách s novým Proceedem. Ale věřím, že si to své řidiče fakt najde, zatím jsem spokojený. Za týden s tím jedu na hory, takže pojedeme delší cestu, zase budu mít nějaké dojmy...

Ještě jedna věc co jsem řešil (a při výběru kvůli tomu zařadil mezi adepty i Levorga) je náhon 4x4. Nakonec ale, jak už tady někdo psal, člověk jede fakt na hory jednou do roka, takže jsem od tohoto požadavku upustil. Levorg sice splňoval to, aby to bylo zajímavé auto kterých moc nejezdí, nicméně znovu - vybereš si auto za 700, začněs vybírat nějakou jakš-takš výbavu a šup, jsi na 900 tis. A já jsem ten rozpočet fakt chtěl dodržet. Škoda ale, že tu 4x4 do nabídky Proceedu nezařadili, možná by si to cestu k některým zákazníkům našlo...
mn_e4 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 27.02.2019 20:41

no nejso schopný dodat na CZ trh adaptivní tempomat a ty bys chtěl 4x4 :-D to by dopadlo tak, že v CZ by byl pohon 4x3 :D na slovensku 4x4 ale jen když couváš .. :lol:
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed