Servisní prohlídka a záruka na motorový olej

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Olej a garančka ?

Příspěvekod hodas » 04.11.2008 14:03

Jakou možnost volíte u garančky ? Olej svůj a nebo od servisu... ?

Pokud svůj, tak jaký a kolik bych měl koupit do Ceedu SW 1,6 CRDI, popřípadě kde koupit a kolik stojí....

Díky moc
Ceed SW, 1,6 CRDI 85KW. Najeto každým dnem více :-)
hodas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Skalican » 04.11.2008 14:09

No myslim ze to maju servisy lacnejsie, nakolko to beru vo velkom, ak sa nemylim. Ale ak mas nejakeho znameho a da ti to lacno...
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod snike » 04.11.2008 14:24

Jaké oleje se řeší tady http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=274 a garanční prohlídky tady http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=170

Stačí trošku hledat a hnedka nezakládat nové téma ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.11.2008 21:48

Tak lacinejsi to urcite nemaji a bohuzel ty ani nemas jistotu ze ti olej opravdu vymeni! A dokazat to jde spatne, nebo spis vubec!!! Pokud muzes, dones si vlastni a bud primo u vymeny...

Mam spatnou zkusenost s jistym servisem. Donesl jsem si olej, olej byl pouze dolit a jeden kanystr pryc... :x :x :x Pak jsem zajel ke znamemu mechanikovi a rek mu, ze chci vymenit olej. Podival se na nej a jen rek.... jj, uz je jetej a vymenil jej. To mi jen potvrdilo podezreni, ze olej nebyl vymenen... :( :(

Priste kdyz pojedu do "znackoveho KIA servisu" budu trvat na pritomnosti u servisniho zasahu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.11.2008 14:57

Nedávo jsem zajel do servisu, ať mi vymění olej a co se dělá na servisní prohlídce pro 140 tis km.Na to mi bylo řečeno, že se jen kontroluje olej a filtry.
Za výměnu oleje a olejového filtru chtěli 2000kč.Nevím jak vám, ale mě se ta cena zdála být moc vysoká, tak sem si to vyměnil sám a ještě jsem ušetřil +/- 800kč.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.11.2008 15:31

grafix píše:Tak lacinejsi to urcite nemaji a bohuzel ty ani nemas jistotu ze ti olej opravdu vymeni! A dokazat to jde spatne, nebo spis vubec!!! Pokud muzes, dones si vlastni a bud primo u vymeny...

Mam spatnou zkusenost s jistym servisem. Donesl jsem si olej, olej byl pouze dolit a jeden kanystr pryc... :x :x :x Pak jsem zajel ke znamemu mechanikovi a rek mu, ze chci vymenit olej. Podival se na nej a jen rek.... jj, uz je jetej a vymenil jej. To mi jen potvrdilo podezreni, ze olej nebyl vymenen... :( :(

Priste kdyz pojedu do "znackoveho KIA servisu" budu trvat na pritomnosti u servisniho zasahu.

toto je chrapunstvo, mam ja vobec ako bezny uzivatel moznost nejako zistit, ze bol olej komplet vymeneny?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Katikakus » 07.11.2008 17:08

skalican píše:No myslim ze to maju servisy lacnejsie, nakolko to beru vo velkom, ak sa nemylim. Ale ak mas nejakeho znameho a da ti to lacno...

Oni sice nakoupi diky mnozstevnim slevam levneji, ale tuto slevu uz neprenesou dal ale ji pouziji na zvyseni sveho zisku, tazke ty, jako zakaznik zaplatis plnou cenu. Lepsi je kuopit od znameho nebo na internetu.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.11.2008 18:55

g-m píše:
grafix píše:Tak lacinejsi to urcite nemaji a bohuzel ty ani nemas jistotu ze ti olej opravdu vymeni! A dokazat to jde spatne, nebo spis vubec!!! Pokud muzes, dones si vlastni a bud primo u vymeny...

toto je chrapunstvo, mam ja vobec ako bezny uzivatel moznost nejako zistit, ze bol olej komplet vymeneny?

Mas... udelas si test pred vymenou a po vymene... Staci otrit sterku do papiroveho ubrousku, posoudis barvu, pruzracnost, zapach..... Problem je v tom, ze to nedokazes... Ja to tak udelal, rano pred vymenou a odpoledne po vymene a mel jsem jasno... :( Stalo me to dva a pul tisice... Olej byl cerny a vonel spaleninou... a to to auto nenajelo ani kilak. Po SKUTECNE vymene a po ujeti cca 500km jsem se schvylne podival, jak olej vypada... Medova barva a zapach jako novy olej...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.11.2008 19:30

a ako si to konkretne riesil? ako ze sa to neda dokazat? ked mi tam daju nalepku, ze bol olej meneny a je spinavy, tak to nedokazes?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Berka » 07.11.2008 23:17

Myslím že to dokážeš velice snadno. Olej po výměně musí být čistý a v žádném případě nemůže být černý. Pokud by argumentovali tím že se během krátké jízdy znečistil tak je to blbost. Žádný olej se rychle neznečistí pokud byla výměna provedena správně. Můžou udělat dvě chyby: v motoru zůstala část starého oleje tím jak se "zapoměl" vyměnit olejový filtr, nebo se nepočkalo dost dlouho aby olej dokonale vytekl a ten pak částečně znečistil (znehodnotil) olej nový a nebo olej nikdo nevyměnil. V každém případě bych chtěl novou výměnu oleje. Když jsem si u předešlých aut měnil olej tak jsem měl vždy problém na měrce olej vůbec najít jak byl čistý a rozhodně nezačal lehce tmavnout dřív než po několika stovkách kilometrů.
Já si na garančku přinesu olej svůj a zdůvodním to tím že mám prostě slabost pro konkrétní značku (hlavně kvůli ceně za kterou olej kupuji :-o ) kterou používám řadu let a nehodlám to měnit. Myslet si můžou co chtějí ale pokud olej splňuje požadavky motoru tak nemůžou nic namítat.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.11.2008 01:52

myslim, ze to spravim uplne rovnako, nakolko sa garancka blizi. sice mam akych takych znamych v predajni, ale co ja viem co si servisak zaumieni?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.11.2008 12:17

Tak treba na nich!! My mame 1.garancku tento mesiac, tak tiez skontrolujem ten olej. Len cena bude dost vysoka, uz minuly rok spominali, ze cca 6500,- Sk :evil:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.11.2008 14:09

no tak za garancku na taketo auto 6500 odmietam dat a ani nedam ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Servisní prohlídka a záruka na motorový olej

Příspěvekod dusek » 14.06.2010 22:20

Abych si zachoval garanci na vůz, musím si nechat každý rok měnit motorový olej
nemalé finanční hodnoty (včetně práce kolem 2.000Kč), bez ohledu na to, zda ujedu
limitovaných 15.000km nebo jenom kilometr jeden (případně nevyjedu vozem vůbec).
Výměnu musím provést i přestože se na olej vztahuje zákonná 24 měsíční záruční lhůta
(některé oleje 36 měsíců). Považuji to za mrhání lidskými i surovinovými zdroji ve velkém,
nehledě na hlediska ekologická.
Zajímaly by mne vaše pocity; je to správné?
Lze to nějak technicky (právně) zdůvodnit?
KIA Cee'd 1,4 (80kW)
dusek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Re: Servisní prohlídka a záruka na motorový olej

Příspěvekod JonnY » 14.06.2010 22:59

pri oleji nejde o pocet najazdenych km. ak by benzinove auto jazdilo vyhradne po dialnici konstantnych 130kmh, tak si olej svoje vlastnosti zachova aj po dajme tomu 50 tisic km.
naopak v meste, pri mnozstve studenych startov, moze byt olej na vymenu aj po 5 tisic km.

priznam sa ze som toto konkretne v prirucke ceedu nestudoval, ale pokial viem tak bezne tam clovek najde skrateny interval vymeny oleja (aj na polovicu) pri prevadzke v tazkych podmienkach (mesto, tahanie privesu...)
naopak pri prevadzke vyhradne na dialnici sa interval vymeny predlzuje.

auto mas v zaruke a servis sa chce tiez nejak poistit. servis nedokaze zkontrolovat ako presne jazdis, a kedy presne by si mal ist menit olej. takze radsej pravidelny interval, ako menit v zaruke cely motor, ci vdaka volne nastavenemu intervalu ziskat povest po 200 tisic km znicenych motorov.
a samozrejme ide im aj o tie peniaze. to je bez debaty :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion