Racingbox - zkusenosti z provozu

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Racingbox - zkusenosti z provozu

Příspěvekod Beda » 14.10.2008 19:22

Dostal jsem moznost od Realcentra Usti n/L si bezplatne na mesic vyzkouset tzv. Racingbox. V tomto tematu budu uvadet sve zkusenosti z provozu.

Obrázek

Prvni poznatky:
- kolem 3000ot. je citit ztrata tahu a auto si rika o to, aby jste preradili vyse, u pateho rychlostniho stupne uz to citit neni
- pri jizde po meste 50km/h se da jet i na 4ku, uz se to tak nedusi => toto potvrzuje, ze Racingbox posouva max. tocivy moment uz pod hranici 1900ot.
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Powerbox

Příspěvekod black » 14.10.2008 21:17

Kurnik, chlape, to bych si chtel taky poridit. Tohle me moooc zajima.
Zvazuji tohle nebo chip....
black Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Alife » 14.10.2008 21:55

Tak to som tiez zvedavy, a kolko ta skatulka stoji ma tiez zaujima.

EDIT:

BEDA: A nebude spravanie tvojho tatosa na sportovom filtri trosku ine?
A ta cena ma fakt zaujima, mna stal chip 8 litrikov.
Magentis EX CRDI, Obrázek, 94 000 km
Alife Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 15.10.2008 10:01

Sportovni filtr dle meho subjektivniho posouzeni je jen o lepsim vytaceni otacek motoru (pridal mu trosku na zivosti). Spotrebu nejak neovlivnil :no:

S boxem je ta zivost motoru pozorovatelnejsi. Jeste mam v planu tam zkusit nalit Aral Ultimate Diesel :idea: ale to az se dostanu do Nemec.
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod snike » 15.10.2008 12:36

Ceník a detaily Raicingboxu je tady http://www.racingbox.cz/index.php?page=seznam_vozu&znacka=Kia&typ=Cee%B4d

Co jsem se bavil při zimní prohlídce s p. Dolínkem, tak Kia zvažuje, že bude nabízet klasický chiptuning pro CRDi. Nebude to řešeno Power boxem, ale nahráním nového programu do ŘJ, což je pro motor samozřejmě mnohem lepší a šetrnější ;-)

Pak ještě bude záležet na ceně :?::?::?: Pokud bych chtěl zvýšit výkon u svého auta, tak jedině klasickým chiptuningem a ne "prasáckým" Powerboxem :yes: :yes: :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 4.555 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
4555 km @ 0 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 15.10.2008 13:33

Já nevím, já nejsem zastánce ani chipu, ani ničeho jinýho. Člověk je tvor zajímavej...většina lidí kupovala CRDi s tím, že to jede jak z praku, jak mnozí uváděli,ale časem se člověk přežere a je mu to málo, takže začne zkoumat, jak to vylepšit. Neříkám, že mě ten motor stačí výkonově, ale koupil sem ho s tím, že by měl bejt pro moji potřebuju dostatečnej.

Ovšem jak jsem psal už v nějakém topicu, ropa už mě do domu v budoucnu nesmí a takové auto s takovým malým výkonem taky ne (brát s rezervou, taky jsem se rozmlsal). Raděj bych to prodal a koupil auto jiné, silnější
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Motorsport » 15.10.2008 22:07

To Beda:

Ahoj, kam se to připojuje? Jestli se to připojuje na senzor tlaku v liště, tak bych to okamžitě vyndal. Mám zkušenosti z Hyundaie, kde jsme to zkoušeli a po ujetí několika tisíc km se měnily vstřiky. To zařízení totiž nedělá nic jiného, než, že dává zkreslenou informaci do ŘJ o tlaku paliva. Informace je nižší, než je skutečný tlak a tudíž ŘJ zvýší tlak v systému. Výsledkem je, že díky stejnému času otevření vstřiku, ale vyššímu tlaku, dostane motor více paliva. Vstřiky jsou ale bohužel dimenzovány na standardní tlak.... Navíc pokud se to špatně nastaví, tak vstřik nedovře úplně a ukapává nafta..... A navíc motor má vyšší spotřebu, kterou ale neukáže PP, protože neví, že je vyšší tlak a on chudák stále počítá s informacema z ŘJ.

Lepší systém je, který se připojuje ke vstřikům a poloze pedálu plynu. Tento systém je také připojen až za řídící jednotkou, dá se také jednoduše demontovat a nikdo nic nepozná. Při montáži se nic nenastavuje (každý modul je určen pouze pro jeden konkrétní motor) a systém dle informace o poloze plynu (aktuální poloha a rychlost změny) a požadavku na vstřik od ŘJ přepočítává dobu/okamžik vstřiku a sám ovládá vstřiky. Tyto systémy jsou ale složitější (HW i SW) a jsou tudíž mnohem dražší.

Je otázka zda je lepší nižší počáteční investice a vyšší náklady později nebo vyšší počáteční investice a klid :lol:

To bylo jenom takové malé zamyšlení a osobní zkušenost......
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Racingbox

Příspěvekod black » 20.10.2008 21:52

Presne, v zahr. se te svinarne rika powerbox apod. a pekne to przni motor.
Motor je dimenzovany na uplne jine formy uprav. Pripomina mi to tu cast stare zname pohadky, jak macecha osekava sekerou nohu vlastni dceri, aby se vesla do strevicku, co nekde potratila skleroticka behna Popelka, tedy dcera nevlastni...
black Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

...

Příspěvekod milan74kb » 21.10.2008 07:19

Motorsport píše:
...
Lepší systém je, který se připojuje ke vstřikům a poloze pedálu plynu. Tento systém je také připojen až za řídící jednotkou, dá se také jednoduše demontovat a nikdo nic nepozná. Při montáži se nic nenastavuje (každý modul je určen pouze pro jeden konkrétní motor) a systém dle informace o poloze plynu (aktuální poloha a rychlost změny) a požadavku na vstřik od ŘJ přepočítává dobu/okamžik vstřiku a sám ovládá vstřiky. Tyto systémy jsou ale složitější (HW i SW) a jsou tudíž mnohem dražší.
...

A o co presnejsie ide ? Co taka sranda stoji ?
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Beda » 21.10.2008 07:52

@milan74kb
ta sranda, kterou mam ja, stoji neco malo pres 7tis. Kc, jeste par dni a budu brat plnou, abych porovnal spotrebu, protoze pocitac aktualne ukazuje o 0,8l nizsi spotrebu nez predtim bez Racingboxu, takze jsem zvedavej zda lze a nebo ne :?:

@Motorsport
presne jak pises, je to pripojeny na rail do kabelu k senzoru tlaku, takze si to na 99% nehodlam nechat, je mozny, ze s tim nekdo najezdil desetitisice km bez problemu, ale jak se rika nahoda je sv*** a muzou mi odejit vstriky po par tisicich km, coz nebude levna zalezitost, kdyz jeden vstrik stoji v tisicich Kc

@skolnik
jaky mas zkusenosti ty?
Beda Muž
Administrátor

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Motorsport » 21.10.2008 09:34

Tusil jsem to :P

To o čem píši stojí min o 100% více. S tímto zařízením se dá i snížit spotřeba pokud se jezdí stejným stylem jako před montáží. Navíc je možno na palubní desku namontovat vypínač a zařízení zapínat jen když je potřeba. Na motorech CRDi to je vyzkoušené (i dlouhodobě) a oproti systému se zvyšováním tlaku v Railu nejsou zatím problémy.
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Beda » 25.10.2008 19:30

Tak jsem dnes byl brat plnou a muzu potvrdit to, co psal Motorsport. Palubni pocitac ukazoval celkem o 0,9l nizsi spotrebu nez normalne, ale pri prepoctu na litry benzinu mi vysla spotreba stejna (+- 0,1l) jak bez Racingboxu. Takze se nenechte zmast tim, co vam rika pocitac :!:

Takze shrnuti:
+ tahne od nizsich otacek, neni nutno tolik radit
+ nejlevnejsi varianta jak si zvysit vykon motoru
+ zarizeni muzete kdykoliv sami odpojit
+ pri instalaci v autorazivanem servisu neprijdete o zaruku
+ prenosna na stejny typ motoru

+- spotreba je priblizne stejna

- palubni pocitac bude spatne pocitat prumernou spotrebu a prevdepodobne i celkovy dojezd
- muzou vam drive odejit vstrikovace, protoze zarizeni funguje na principu zvysovani tlaku vstriku
- za studena vice kouri
- zarizeni a kabelaz nevypadala moc vodotesne, takze pri myti motoru bych to radsi odpojoval

Na zaver jedna udalost z meho testovani. Overil jsem si, ze velmi vysoky vstrikovaci tlak je hlidan ridici jednotkou :idea: kdyz se mi druhy den po instalaci Racinboxu nepovedlo nastartovat. Nastartoval jsem az po odpojeni onoho zarizeni, v logu chyb se nachazel zaznam o velmi vysokem tlaku v railu a tak ridici jednotka zabranila nastartovani motoru. Takze mi v servisu hned druhy vymenili jednu krabicku za druhou a u ni uz jsem nepozoroval ani ty skokove ztraty tahu, jak jsem popisoval v prvnim prispevku a vuz uz nasledne startoval bez problemu ;) Pravdepodobne ta prvni byla spatne naprogramovana ci se vloudila nejaka jina chybka :?
Beda Muž
Administrátor

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Kužel » 25.10.2008 19:33

Takže když to shrneme ta rizika nestojí za ten daný výkon a efekt. Můj názor.
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Motorsport » 25.10.2008 20:43

Díky za potvrzení toho co jsme již zjistili na stejném motoru u Hyundai.

Nevím, že by toto byl originální (schválený) doplněk a mám pocit, že pokud s tím pojedeš do jiného servisu, tak bude problém...

Palubní počítač udává nejen nesprávnou průměrnou, ale i okamžitou spotřebu a samozřejmě i dojezd, který se počítá z průměrné spotřeby.

I ten druhý systém se nedotkne záruky, i když si ho namontuji sám :no: . Zařízení je také připojeno systémem konektor-konektor a tudíž než jedu do servisu, tak ho odpojím....

Druhý systém má možnost instalovaní vypínače a je možno ho zapínat jen když je potřeba.

Systém je také přenosný na jakýkoliv vůz se shodným motorem, tzn. jak KIA, tak i Hyundai.

Konektory jsou vodotěsné a celý box je vodotěsný.

Spotřeba je s tímto systémem při shodném způsobu jízdy nepatrně nižší.

:lol: Pokud by i přes tyto argumenty byl zájem o systém se zvyšováním tlaku, tak ho můžeme dodávat asi tak za 1.000,- Kč a budou všichni spokojeni. Tzn. zákazník ušetří a my dobře vyděláme - tím jsem jen chtěl říci co ve skutečnosti stojí tato krabička :-D
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Berka » 26.10.2008 18:29

Beda napsal:

Na zaver jedna udalost z meho testovani. Overil jsem si, ze velmi vysoky vstrikovaci tlak je hlidan ridici jednotkou kdyz se mi druhy den po instalaci Racinboxu nepovedlo nastartovat. Nastartoval jsem az po odpojeni onoho zarizeni, v logu chyb se nachazel zaznam o velmi vysokem tlaku v railu a tak ridici jednotka zabranila nastartovani motoru. Takze mi v servisu hned druhy vymenili jednu krabicku za druhou a u ni uz jsem nepozoroval ani ty skokove ztraty tahu, jak jsem popisoval v prvnim prispevku a vuz uz nasledne startoval bez problemu Pravdepodobne ta prvni byla spatne naprogramovana ci se vloudila nejaka jina chybka

... pochybuji že tam nějaký SW vůbec je. Po otevření krabičky by na tebe asi vykoukl malý odpor za 2.50 kč
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Technický koutek