od figaro » 14.10.2018 16:55
Ďakujem všetkým za gratulácie.
Čo sa týka spotreby, zatiaľ sa nemôžem vyjadriť nakoľko som prešiel s autom ani nie 50 km. Inak pri preberaní malo auto na tachometri 9 km a v nádrži len výpary
Interiér vyzerá naozaj kvalitne spracovaný, nič nevŕzga, nebúcha. Motor ani nepočuť. Hafo asistentov (LKA, FCA, DAA, adaptívny tempomat, čítanie dopravných značiek, mŕtvy uhol). Nebol som na toľko tlačidiel v kokpite zvyknutý. Nejaký čas potrvá, kým sa to naučím všetko obsluhovať.
Jediná vec, ktorá mi naozaj vadí v porovnaním so starým Ceedom I gen. FL sú odkladacie priestory. V tomto novom aute nemáš kde čo položiť. Odkladacia priehradka pred spolujazdcom je menšia, dokonca neklimatizovaná. Priestory na odkladanie vo dverách sú polovičné. V starom Ceede mala lakťová opierka odkladacie miesto okrem hlbokej šachty aj šikovné miesto hneď pod koženým čalúnením. Aspoň žuvačky a cukríky som mal kde držať. V novom aute nič. Kufor je na tom rovnako zle. V starom Ceede som mal pod dnom dojazdovú rezervu a okrem toho plastový organizér s priehradkami, kde sa dalo odložiť kopec drobností. V novom Ceede je kufor objemovo síce väčší (v mojom prípade dokonca bez dojazdovej rezervy, len lepiaca sada), napriek tomu miesta pod posuvným dnom je oveľa menej. Aj miesto vzadu za prednými sedadlami je menšie v porovnaní so starým Ceedom.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019