Dobrý den pánové,
Taky přispěju svou troškou do mlýna. Byl jsem na 1.garancni prohlidce, po 2 letech. A to v Kie v Brně Králově poli, mám Kia ceed SW, 1.6 crdi, TOP. Skladalo se to z vymeny oleje, brzdovky, kompletní vyčištění brzd, kontrola karoserie, motorove části, baterie, doliti kapaliny ostřikovačů a nasazeni 2 novych prednich pneu. Olej jsem si donesl vlastni, samozrejme patricne specifikace, ale bylo mi oznameno, že i když mám správný olej, tak zo nedoporučují, jelikož se dost pajcuje a Kia k tomu pak přihlíží v rámci případné reklamace. Zpráva z údajně posledniho školení mechaniků v Kie. Cena byla 8900 Kč za výše uvedený servis. Jelikož si měním olej ne při doporucovanych 30 tis. Km, ale standardně po osmi, tak si další výměnu udělám sám. Za filtr, těsnění a olej jsem se vlezl do tisicovky. Jen jsem nechtel mit škraloup v servisce

Kdyz jsem byl v 19tis km jen menit olej (po koupi auta) vyšlo to na krásných 3800 Kč. Aneb to je tak, když máte cenu za litr 411 Kč bez DPH, coz se mi zdá jako dost velká zlodějina... Můžou nějak poznat, že olej byl vyměněn jinde? Díky za info