Dnes jsem poprvé měnil žárovku v pravém potkávacím světle Kia Ceed prní generace po faceliftu. Dle návodu se má vyndavat světlo ?! Naštěstí jde postupovat tak, jak píše Mikalo výše. Takže vyndat dva šroubky držící vyrovnávací nádobku chladící kabaliny (neodpojovat hadičku), pak ji opatrně zvednout nad trubičky klimatizace opatrně "odložit" za ně. Vyšroubovat příslušný zadní kryt světlometu. Vysunout konektor z žárovky. "Pružina (drátek)" držící žárovku v pozici se zřejmě zatlačí směřem do světlometu a pak odehne směrem ke středu auta. (Toto nevím jistě, protože se mi to nedařilo a proto jsem nejdříve musel povolit šroubek držící tu pružinku.) S trochou praxe by se to snad dalo zvládnout do 10 min. Mě to na poprvé trvalo o dost déle
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Praskla mi po 12 měsících potkávací žárovka na Ceedu po FL 2010. Philips White vhision. Nicméně na denní svícení se mi přes léto nechce dávat nějaké výkonné (v zímě zvolím Nightbreakery). Doporučte nějaké žárovky H7 se zachováním bílého světla ale s rozumnou výdrží? Pro účely denního svícení to znamená hlavně za světla. Díky
Vyměnil jsem prasklou H7 a je patrný rozdíl ve svícení. Jenže teď to stejně svítí hlavně za světla a žárovky si měním sám. Má tedy význam hned vyměnit i tu druhou nebo ji nechat dosvitit?
Ahoj rozhodně vyměnit ihned stará bude brát víc proudu a rychleji odejde já se na to taky vykašlal a za týden jsem to měnil u benzínky hrůza děs v té zimě ...
U první generace jsem raději vyndal světlo, ztratil jsem tím méně nervů. U druhé generace je výměna žárovek potkávacích světel pohoda, ale dálková a přisvěcování do zatáček je zvlášť na straně řidiče za trest. Chtěl jsem taky vyndat světlo, ale nepřišel jsem na to jak. Po povolení 3 horních šroubů tam stále drželo.
Subaru Outback 2.5i Executive Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Chlapci. Asi bude problém někde u vás, pač mě mění žárovky mechanik Kia (můj známý v soukromém čase) a vyměna netrvá ani jednu vykouřenou cigaretu. A rozhodně si u toho ruce neláme a rozhodně nevyndavá celý světlomet. Prostě to chce cvik. Mám Ceeda první generace po faceliftu.
@Sanchez: A to si menil predné stretávačky? Mám tiež GDI ale výmena obidvoch predných stretávačiek mi zabrala tak cca 5-6 min. Ale je pravda, že mám celkom štíhle ruky.
Kia cee´d 1.6 GDI Gold, Dark Gun Metal, MY 2016 Honda Civic 1.8 VTi - predané
Hmmm. Ja som sa bál zlého prístupu, ale po tom, čo som tu na fóre čítal, by mal byť zlý prístup len u dieselových verzií. GDI spomínali, že je v pohode. Keď som ich menil, tak som musel súhlasiť. Hoci pri mojej zručnosti je výmena žiaroviek asi to jediné, na čo si na svojej trúfnem . No ale však každý si musí zvážiť sám .
Kia cee´d 1.6 GDI Gold, Dark Gun Metal, MY 2016 Honda Civic 1.8 VTi - predané