kúpa novej kie ceed

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: kúpa novej kie ceed

Příspěvekod Žuky » 20.03.2017 20:20

TO: wayne
15" ALU disky dokupene podla specifikacii maju jeden zadrhel. Na zadnej naprave, zadne rameno sa takmer dotyka nalepovacieho zavazia z vnutornej strany disku a pri prepruzeni je to niekedy aj riadne pocut. Nastastie sa to da odstranit pri vyvazeni kolies - nalepit zavazie viacej ku stredu. Ved uz sa to tu neraz rozoberala a rovnako to riesia kolegovia na Hyundai fore. 15" plechacoch sa to netyka.
Ak porovnam prechod z mojho predchadzajuceho auta do Ceedu SW, tak je to diametralny rozdiel. Amber ma vo vybave omnoho viac. Do Fiesty som musel aj radio dokupit :D . Nemala ani klimu a o kufre ani nehovorim....
Cize Ceed dobra volba :thu:, teda az na tu svetlu vysku.
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod wayne » 20.03.2017 21:19

No ja som chcel nech to ma klimu a bluetooth, pozeral som aj po inych znackach, kvoli apple car play a android auto. a az potom ma predajca ukecal na somariny.. ako prisvetlovacie svetlo do zakrut, sklapatelna stredova opierka vzadu, cuvacia kamera... v podstate zbytocnosti, bez ktorych by som vedel zit, ale tak nejak rom rad ze ich tam mam... kym sa nezacnu kazit :) hoci som mal na pamati, ze cim menej elektroniky tym lepsie, aj vo felicii bol jediny lepsi cip snad autoradio, neodolal som. :'(
Obrázek :kia: cee'd 1.4 D-CVVT 73kW, Cassa White
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Žuky » 20.03.2017 21:49

Ja mam len to malo vo vybave a aj tam kde co strajkuje :-|.
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod BigFoot007 » 21.03.2017 00:18

@wayne - vidim ze ty si dopadol ako ja:D
Povodne som chcel co najlacnejsiu verziu s tempomatom (teda cesku vybavu comfort plus, mal som uz aj vyhliadnuty voz v Zline za 325t KC), vo finale ale vzhladom na dostupnost modelov a cenove podmienky som skoncil pri vyssej vybave a predvadzacke z Kia Modrice pri Brne.
Rozhodlo aj to ze na zaciatku januara ked som kupu riesil tak bola treskuca zima, a vyhrievany volant s vyhrievanym sedadlom boli velkym lakadlom.
Co som ja zatial ocebil je celkom slusna navigacia s RDS TMC prijmom, parkovacia kamera so senzormi (predsa len v porovnani s predchadzajucimi autami ten vyhlad dozadu nie je az tak super) a aj tie svetla s natacanim do zakruty su velmi prijemna zalezitost.
Naprv som si myslel ze to funguje cez hmlovky, ako kedysi na koncernovych autach, az potom som zistil ze je tam samotna ziarovka v hlavnom svetlomete...
:kia: Ceed 1.4MPi 73kW Kappa, Exclusive + paket Navi, Winter a Color Grey 2016
BigFoot007 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Roman-Zilina » 21.03.2017 10:27

mna zaujima to prisvecovanie do zakrut. prisvecuje to stale? aj pocas dna, ci len vtedy, ked mas zapnute hlavne svetla?
Sucasnost: :kia: Rio III 1.25 CVVT, 62,5 kW
Minulost: :kia: Sephia 1.5, 59 kW
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 21.03.2017 10:56

corner light fungují jen když máš potkávací světla zapnuta a jen do 70km/h pak už ne
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TatkaSmoula » 21.03.2017 11:19

Dovolim si rozporovat. Z vlastni zkusenosti.... prisvecovani funguje i pri dalkovych a v rychlosti pres 70. V Rakousku se mi povedlo vymect docela slusnej uzkej vingl, na dalkove mi to normalne prisvitilo a jel jsem docela dost pres 70 (cca 120 :oops: , jinak bych nemel pak slusny bobky a nechapu jak jsem se tam vubec vesel). Takze ono je to mozna taky jak se za to vezme. Ale tutove to sviti az s hlavnimi svetlomety.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Roman-Zilina » 21.03.2017 12:20

:thu: tak to je fajn :yes: lebo niektore svietia aj pocas dna, tusim to maju tak koncernove, a to je mierne povedane zbytocnost. opravte ma, ak sa mylim :help:
inak kvalitne svetla a dobre videnie je zakladom :yes:
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 21.03.2017 13:41

me se teda přisvěcování vypíná. Když jedu tu samo zatáčku pomalu rozsvítí se, pokud jedu rychleji jak 70 tak už i i když ji jestě víc utáhnu. Každopádně přisvícení rohu krajnice při parkování je hodně prima. Zbytečné to rozhodně není
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TatkaSmoula » 21.03.2017 13:45

Roman-Zilina píše::

No, zrovna "kvalitni svetla" bych celkem nerekl. Pripada mi, ze dalkova jsou velice uzka a mohla by svitit i vic do stran :x . Proste aby kuzel byl sirsi. Prave do te me blbe situace jsem se dostal, ze jsem videl sice daleko v primce, ale po stranach byla tma. Napriklad s Picantem by se mi to nestalo, ma svetla vic do boku. A to mam svetla serizena ze servisu (ale nemusi byt uplne OK, cert vi). Mohlo by to svitit proste lip. Co se tady na foru naresilo veci kolem lip sviticich zarovek. :?

A prisvecovani do boku .... nechapu jak jsem bez nej mohl dosud jezdit. To je hned po couvaci kamere nejlepsi vec ( :x kameru tam nemam a moc bych chtel, ale je to moc a moc drahy dodelat)
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Roman-Zilina » 21.03.2017 13:55

BigFoot007 píše:@wayne - vidim ze ty si dopadol ako ja:D
Povodne som chcel co najlacnejsiu verziu s tempomatom (teda cesku vybavu comfort plus, mal som uz aj vyhliadnuty voz v Zline za 325t KC), vo finale ale vzhladom na dostupnost modelov a cenove podmienky som skoncil pri vyssej vybave a predvadzacke z Kia Modrice pri Brne.
Rozhodlo aj to ze na zaciatku januara ked som kupu riesil tak bola treskuca zima, a vyhrievany volant s vyhrievanym sedadlom boli velkym lakadlom.
Co som ja zatial ocebil je celkom slusna navigacia s RDS TMC prijmom, parkovacia kamera so senzormi (predsa len v porovnani s predchadzajucimi autami ten vyhlad dozadu nie je az tak super) a aj tie svetla s natacanim do zakruty su velmi prijemna zalezitost.
Naprv som si myslel ze to funguje cez hmlovky, ako kedysi na koncernovych autach, az potom som zistil ze je tam samotna ziarovka v hlavnom svetlomete...

:?: kolko ta vyslo vypalne na uradoch pri prihlaseni z dovozu na :SK: :?:
Roman-Zilina Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Canon69 » 21.03.2017 14:17

TatkaSmoula píše:
Roman-Zilina píše::

No, zrovna "kvalitni svetla" bych celkem nerekl. Pripada mi, ze dalkova jsou velice uzka a mohla by svitit i vic do stran :x . Proste aby kuzel byl sirsi. Prave do te me blbe situace jsem se dostal, ze jsem videl sice daleko v primce, ale po stranach byla tma. Napriklad s Picantem by se mi to nestalo, ma svetla vic do boku. A to mam svetla serizena ze servisu (ale nemusi byt uplne OK, cert vi). Mohlo by to svitit proste lip. Co se tady na foru naresilo veci kolem lip sviticich zarovek. :?

A prisvecovani do boku .... nechapu jak jsem bez nej mohl dosud jezdit. To je hned po couvaci kamere nejlepsi vec ( :x kameru tam nemam a moc bych chtel, ale je to moc a moc drahy dodelat)

Tak teď tedy nevím kde je pravda jak to přisvěcování funguje? Pouze do 70km/hod, nebo stále? Čekám na auto (zatím ve výrobě) s výbavou comfort plus. Světla jsou umístěna v hl. světlometech?
Canon69 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2017)
1800 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 21.03.2017 14:35

Svetla jsou umistena v hlavnich svetlometech ... po stranach, jasne poznas kdyz se kouknes zepredu.
A mne prisvecuje kdykoli kdyz jsou zapnuta hlavni svetla.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod wayne » 21.03.2017 15:16

TatkaSmoula píše:A prisvecovani do boku .... nechapu jak jsem bez nej mohl dosud jezdit. To je hned po couvaci kamere nejlepsi vec

toto iste mi napadlo vcera ked som siel vecer v tme po manzelku.

a ci svietia svetla vzdy neviem, skusim vecer asi
Obrázek :kia: cee'd 1.4 D-CVVT 73kW, Cassa White
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod BigFoot007 » 21.03.2017 20:30

@wayne - dovoz na Slovensko ma stal z pohladu uradov cca 190€ naviac, 100€ dopravnemu uradu za schvalenie vozidla a vydanie velkeho TP, 90€ za kontrolu originality.

Ak si zaratam dalsie naklady (benzin/nafta, dve ceske dialnicne znamky a pod) tak ma to cele vyslo do nejakych 250€. A vzhladom na cesku cenu (340t KC), za auto prakticky v topke a este aj so zimakmi, nebolo velmi o com. Len som auto musel ist kupit na dvakrat, najprv som ho chcel vidiet (predsa len predvadzacka) no a druhy vikend som si auto uz odniesol domov...V BA som mal ponuku na Slovak edition bez metalizy (ale v krasnej cervenej farbe) a bez zimakov za 13 000€.
Naposledy upravil BigFoot007 dne 21.03.2017 21:44, celkově upraveno 1
:kia: Ceed 1.4MPi 73kW Kappa, Exclusive + paket Navi, Winter a Color Grey 2016
BigFoot007 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed