Drnčící opěrka hlavy spolujezdce

Trápí Vás něco na voze?

Drnčící opěrka hlavy spolujezdce

Příspěvekod Polsondeside » 26.04.2016 15:36

Ahoj,
mám Ceed po FL 2010 a iteriér na ty léta celkem fajn, ačkoli plasty palubní desky a dveří jsou žalostné, při dotyku praskají jak taborák v létě.
Co ale nemohu rozdýchat je drnčení opěrky spolujezdce když v ní právě nikdo nesedí, pokud ji při jízdě tlačím dozadu, přestane, menší osoby co zatíží jen opěradlo a taky nedrnčí, Bohužel njde vyndat a tak netuším jak se toho pazvuku mám zbavit. Servis se na tohle vyse..Má někdo s tím podobnou zkušenost?

EDIT: ještě mi praská v ofukové liště u čelního skla, je trochu odchlíplá, chtěl jsem koupit novou ale nenašel a Kia se s cenami posral....přilepit? Neautorizuovaný servis?
Sportage 2016 IV 1.6 T-GDI GT-Line + packet TECH; 16 000Km
Nejezdím, nejezdím, taky to nehuntuju
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Drnčící opěrka hlavy spolujezdce

Příspěvekod mino66621 » 26.04.2016 18:01

Polsondeside: mam pred FL ale s tou opierkou spolujazdca mam rovnaky problem a tiez nic neriesene tak som tam vopchal kusok sparadla a zvysok ulomil... Medzicasom mi vypadol ale bol nacas klud... Takisto mam komplet rozdrncane vnutorne spatne zrkadlo... A plasty interieru su myslim v pohode s vynimkou predneho stropneho svetla s priehradkou na okuliare ktore mi drzi vypodlozkovane na samorezkach a pri dotyku sa ochotne sype...
mino66621 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
324000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 26.04.2016 21:29

tak zpětný zrcatko a osvětlwní kabiny mám vpoho, to jsem testoval.
Ta opěrka mě sere, je to nepříjemné drnčení a stačí jen na opěrku zatlačit a utichne, vubec nechápu co to způsobuje, asi taky zkusím nějak utěsnit to vysouvání.
Ta lišta ofuku, no comment, plasty na palubce jsou opravdu mizerné, stačí přejet hadrem a praská jak svina. Navíc v Praze jsou super silnice, dostává to na prdel a to kličkuji mezi kanály. Ta opěrka nejde hold vyndat a nějak poladit. Ještě se mi zacali vyklat zadní sedáky když se na nich sedí ale to půjde poštelovat. Jinak auto celkem fajn, Nedávno jsem jel s novým Rapidem a Ceed je opravdu na tom lépe a to i v pospkřípávání.
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 27.04.2016 09:28

Ludia mne to hrkoce na sluzobnom aute. Lexus podotykam. V servise mi vravia,ze aktivne opierky maju istu volu. Tak im vravim nech opravia tie ostatne tri ktore nehrkocu. Pakaren tieto servisy. Vrazil som tam kotuc elektrickej ciernej pasky,ide to pekne s ciernou kozou :lol:
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Pavka » 27.04.2016 09:43

Stejně je to pakárna, člověk si koupí auto (je jedno jaké značky) očekává nějakou kvalitu a ono ve finále je to rozhrkaný jak auto po dvaceti letech provozu. Myslel jsem že čas škodovek, kde se vše třáslo a hrkalo od začátku je pryč. Bohužel je vidět že se vracíme zpět, jen za jiné peníze. :?
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 27.04.2016 21:33

Ta kvalita plastu a zpracování je často zoufalá. Teď jsem dal auto do servisu aby mi upevnily ty plovoucí sedáky vzadu, snad se to nějak povede, stačilo je parkrát složit a vůle byla na světě. Opěrku nějak pořeším nebo vyletí oknem, je to děs, nebo koupím figurínu. Něco mi vzadu klepalo, stabilizační tyčky, ok, nechal jsem to dnes přezout a po cestě do servisu to zmizelo :shock:

Co může vzadu lehce poklepávat když je prej všechno ok, že by jen třeba uložení tlumičů?
Sedáky opravil tak, že po dosednutí jsou opět plovoucí, jako nevíte někdo co s tím, Vám se vzadu nevrtí?
Praskající palubku mi natřel nějakou lesklou pastou a po najetí na kostky jsem měl doslova drnčící koncert od spolujezdce, už sem u Kia vozu na tohle téma celkem bezradný,
Do opěrek jsem narval stahovací pásky a asi to pomohlo, jiné řešení mě nenapadlo, je prostě třeba utěsnit ty vodící tyče.
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod mino66621 » 27.04.2016 21:59

Pokial ide o palubku mam pocit ze ma tendenciu drncat nieco spod palubky od spolujazdca predpokladam dajaky odhnicky cvok uchopenia... Ale ozyva sa to aspon mne dost nepravidelne... Otec na Sportage mal podobne u dveri od nova... Rozobrali tapacirku zlozili a je ticho vraj vo vyrobe im necvakol cvok na miesto
mino66621 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
324000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 27.04.2016 22:46

no jo, jenže kia za rozebrání chce nesmyslia neorigo servis je velký risk, že to pokurví úplně...ani nevím, kde hledat šrouby na palubní desce a jak se k ním dostat?
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Zpět na Závady