Kia ceed množstvo chýb

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Kia ceed množstvo chýb

Příspěvekod Darebák » 08.04.2016 15:56

Zdravím Vás tu všetkých,

v máji 2014 som kupoval novú kiu ceed 1,4 benzín. Je to moje 3. nové auto, pred ňou som mal 2x fabiu.
Na kii mám teraz nabehaných cca. 55000km. Počas jej používania sa prejavilo množstvo nedostatkov a podľa mňa aj chýb.

tu sú:
Ráno naštartujem motor trochu počkám cca. 30-60 sekúnd, potom pri rozjazde po rovinke a pridaní plynu, auto spomalí dokonca takmer zastaví, ako keby
nešiel benzín do valcov, párkrát niečo poklepe a potom sa až rozbehne.

Ďalej bol problém s denným led svietením, najprv odišlo jedno a potom druhe denné svietenie... 2x som bol v servise, obe svetlá vymenili v rámci záruky.
a žiarovky na dosvecovanie zákrut mením ako ponožky...

Odomykanie centrál, už sa mi veľa krát stalo, že idem otvoriť auto tlačidlom na kľúči, sklopné zrkadlá sa odchýlia len trošilinku a auto sa neodomkne,
musím to následne otvoriť kľúčom v zámku (zrkadlá sa normálne odklopia).

Tempomat, nedrží rýchlosť ani pri miernych stúpaniach, ak idem na kopec rýchlosť klesne, na kopci potom pridá ako šialené a nastavenú rýchlosť prekročí niekedy až o 20km/h, potom sa to o 10 sekúnd zrovná. Niekedy sa nedá ani nastaviť SET, vôbec sa neaktivuje, až po novom naštartovaní.
Na Fabii tempomat držal rýchlosť, ručička na tachometri bola ako prikovaná!

Dažďový senzor, niekedy stierače idú rýchlo ako šialené aj ked len kropí a nestierajú vtedy keď majú, keď už pomaly nevidím.

Vyhrievanie volantu a sedadiel, za tých istých podmienok, raz ledva hreje, inokedy až dosť...

Okno na vodičovej strane veľmi ťažko ide hore asi 10cm pred zavretím veľmi spomalí a vidieť, že má čo robiť aby to privrelo.
Nehovoriac o funkcii predchádzania privretia, skoro mi useklo paprče....

Niekedy sa nevie systém kia spárovať s mojim mobilom...

Teraz ma už nič také nenapadá. Neviem, či len ja mám taký kus - nepodarok, alebo aj iní máte také problémy.
Jedno je však isté, že kiu po doplatení lízingu predám a nechcem viac o tej značke počuť! Nikdy viac!

Majte sa pekne a dík za Vaše postrehy.
Darebák Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kia ceed množstvo chýb

Příspěvekod dong » 08.04.2016 16:58

tu sú:
Ráno naštartujem motor trochu počkám cca. 30-60 sekúnd, potom pri rozjazde po rovinke a pridaní plynu, auto spomalí dokonca takmer zastaví, ako keby

Nikdy se mi nestalo, nemam benzin. Ukazoval si to v servisu? A myslim, ze neco podbneho se tu i resilo...
Ďalej bol problém s denným led svietením, najprv odišlo jedno a potom druhe denné svietenie... 2x som bol v servise, obe svetlá vymenili v rámci záruky.
a žiarovky na dosvecovanie zákrut mením ako ponožky...

Mel sem taky problem s jednim LED vepredu, dle fora zde nejsem sam...bez problemu meni za nove. Zarovky prisvetleni sem menil zaim 1x cca po 50tis. km.
Odomykanie centrál, už sa mi veľa krát stalo, že idem otvoriť auto tlačidlom na kľúči, sklopné zrkadlá sa odchýlia len trošilinku a auto sa neodomkne,
musím to následne otvoriť kľúčom v zámku (zrkadlá sa normálne odklopia).

U me NO problem, bez chyby.
Tempomat, nedrží rýchlosť ani pri miernych stúpaniach, ak idem na kopec rýchlosť klesne, na kopci potom pridá ako šialené a nastavenú rýchlosť prekročí niekedy až o 20km/h, potom sa to o 10 sekúnd zrovná. Niekedy sa nedá ani nastaviť SET, vôbec sa neaktivuje, až po novom naštartovaní.
Na Fabii tempomat držal rýchlosť, ručička na tachometri bola ako prikovaná!

Neni to spis vykonem motoru? :) Me totiz taky drzi tempomat rychlost jako prikovany (dle GPS +-2km/h, na tacho to videt neni). No a tempomat mi nejde zapnout, jen pokud nesplnim podminky pro zapnuti (napr. jsem jeste nebrzdil).
Dažďový senzor, niekedy stierače idú rýchlo ako šialené aj ked len kropí a nestierajú vtedy keď majú, keď už pomaly nevidím.

Taky bez problemu, nemuzu si stezovat, krome snehu stira presne, tak jak ma.
Vyhrievanie volantu a sedadiel, za tých istých podmienok, raz ledva hreje, inokedy až dosť...

Az na to, ze se mi prepalil vyhrivaci drat v operadle sedadla (vymeneno v zaruce), chodi tak, jak ma.
Okno na vodičovej strane veľmi ťažko ide hore asi 10cm pred zavretím veľmi spomalí a vidieť, že má čo robiť aby to privrelo.
Nehovoriac o funkcii predchádzania privretia, skoro mi useklo paprče....

Ukaz v servisu. Funkce "neprivreti" je u me dost jemne nastavena.
Niekedy sa nevie systém kia spárovať s mojim mobilom...

Obces se mi stane, ze mu dlouhop trva stazeni tel. seznamu a po vymene telefonu za LG G2 musim po kazdem spojeni zesilovat zvuk (proste si nepamatuje, kde jsem skoncil).
Ta hlasitost je ale asi fakt problem telefonu, s predchozim problem nebyl.

Jinak nejaky "problem" s autem maji nebo meli asi vsichni. Jeste jsem nemel ani jedno bezporuchove auto, ani Fabia nebyla dokonala, jen tam sem opravy platil ja :-( Dulezite je, ze v servisu nereptaji a opravnene veci opravi bezproblemu v ramci zaruky.
I kdyz je to "vopruz"

Ja to mel treba takhle:
Skoda Fabia 2001 - vicko nadrze (zaruka). tycka stabilizatoru, cidlo teploty a snimac otaceni volantu (po 6letech a 55tis sla z domu).
Ford Focus 2006 - kondenzator klimatizace, vzpery patych dveri, naklapeci motorek svetla (po 6letech a 170 tis. sel z domu, novemu majiteli se po mesici, pote co odeslo turbo potkal motor)
Kia Ceed 2012 - vyhrivani sedacky, roletka, predni svetlomet a 2x zhavici svicka (ted ma najeto 90tis.)
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod mv12 » 08.04.2016 18:31

Z toho na co si stěžuješ, je častější známou vadou asi jen to, že odejdou LED denního svícení. U mě se zatím nestalo, ale reklamovalo to už dost lidí a KIA to uznává a mění.
Odcházející žárovku v přisvětlení do zatáček bych spíš viděl na nekvalitu žárovek. Mě zatím drží. Sice blikání žádné žárovce neprospěje, ale to není důvod, aby pořád odcházela.
Do okna jsem prsty nestrkal :D tak nevím, co to dělá, ale myslím si, že ochrana proti přivření prstů tam snad ani nebyla ve výbavě - mám taky Ceed 2014. Ale mohu se plést, nebyla to pro mě věc, kterou bych vyžadoval a řešil při výběru auta.
K vyhřívání se neumím vyjádřit, protože to nemám, ale vše ostatní je u mne OK a nevím, že by obecně nebylo. Tempomat rychlost drží naprosto bez problému. Okno zavírá a nezpomaluje. Centrál bez jediné chybičky. Stěrače stírají. Čidlo deště sice není 100% ale tak na 98% mi funguje bez problému. Ani jsem neměl potřebu měnit intenzitu stírání dle intenzity deště tím kolečkem na páčce, mám ho pořád na prostřední úrovni a nestěžuji si.
Já mám tedy zatím opačnou zkušenost. :kia: jsem se docela obával, ale jsem zatím příjemně překvapen. Doufám, že nebudu muset měnit názor s přibývajícími km. Přece jen mám najeto zatím hodně málo na nějaké závěry.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 08.04.2016 19:40

k 1. problemu s motorem, toto mi delala moje "stara" i30 2. generace (stejny motor jak ty), dokonce mi tehdy na zaruku v nejakych 9tkm menili cely motor (3 valec minimalni tlaky a odesel i kat.), po vymene motoru to delalo stejne porad, takze to delalo v jednom aute s 2 motorama, mel jsem tehdy podezreni na palivovy cerpadlo, v naprostym tichu jsem z nej slysel, kdyz bylo auto na zvedaku pekny piskani a na volnobehu to vypadalo behem 5min., ze asi 3x chcipne jak z venku bylo slyset zakolisani otacek, bohuzel me tehdy servis, kdyz jsem tam dojel s nastrelem zavady s cerpadlem poslal nekam , ze nic neslysi, pote jsem se nastesti auta dobre zbavil (skoro za nakupni cenu bez par tisic a to jsem ho mel 2 roky), takze muzu s timto poradit, zameril bych se na ono palivovy cerpadlo bude to dle meho toto, jen muzu rict, ze kdyz se mi to objevilo poprve dost jsem se lekl, otacky rapidle letely dolu a auto jakoby "skytalo", musel jsem vyradit, dat tam za 1na a plnej do podlahy aby se probralo, jinak se mi toto nepravidelne stavalo pri zarazene 2ce a klidne i 2500ot., takze motor urcite podtoceny nebyl
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod ireneaos73 » 23.04.2016 20:38

Ja mám z toho všetkèho, čo deklaroval pán Darebák len to, že sa mi niekedy nedá zapnúť tempomat. Musím auto zastaviť, vypnúť motor, chvíľu počkať a znova naštartovať. Potom už funguje a drží aj rýchlosť, samozrejme keď ide do prudšieho kopca, tak rýchlosť klesne, veď je to len 1,6 a 99 kW.
Ale to s tým občasným nezapínaním tempomatu by ma zaujímalo, čím to je. ?
ireneaos73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2015)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 23.04.2016 21:30

Nevím, jak jsi četl nebo nečetl zdejší diskuzi nebo manuál, ale jednou z podmínek, aby se dal zapnout tempomat je to, že po nastartování se musí aspoň jednou šlápnout na brzdu. Nemůže to být tím? Tj. že jsi do zapnutí tempomatu někdy do té doby nebrzdil?
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 24.04.2016 00:52

Urcite to tak je, nebyl by prvni, takto se kdosi rozciloval i na Hyundai foru, nejvetsi gol byl ten, ze s tim byl i v servisu a ten misto toho, aby mu to taky rekl, kdyz si dotycnej neprecetl manual, tak mu pouze rekli, ze auto je OK :D
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod crui5er » 24.04.2016 09:56

Nemyslíte si, že aby za jízdu nesešlápl ani jednou brzdový pedál by musela být hodně velká náhoda? Problém s tempomatem jsem také zažil. Bylo to tedy pouze jednou, ale nepomohlo nic jiného než zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat. Šlo o 100 km trasu, během které normálně fungoval, ale pak náhle vypověděl a už nešel aktivovat. Stalo se se mi to v prvním roce provozu, od té doby se to už neopakovalo.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod jjb » 24.04.2016 13:47

Nemusi to by nahoda - ja som pri ceste BB-BA zastavil na R1 na pumpe OMV Tekovske Nemce. Odtial som vyrazil len cez pridavanie a po napojeni cez pripajaci pruh som tempomat normalne zapol, ale ked som chcel dat SET na nastavenie rychlosti 130km/h, tak mi to neslo. Celu cestu som sa nervoval, skusal a rozmyslal, ze sa zrejme zastavim v BA v KIA servise, kedze auto malo vtedy len par mesiacov! Az po cca 90km som sa pred Trnavou pripajal na D1 a musel som spomalit aj pomocou brzdy. Ked som uz bol na D1, povedal som si, ze este raz skusim dat SET, kedze tam je cez den len 110km/h - a ono to zrazu islo !!
V tej chvili som si este nespojil pouzitie brzdy a tempomatu, docital som sa o tom az po pouziti uja Googla :) Takze 90km bez brzdy je uplne v poho a nebyt mimourovnovej krizovatky R1/D1, tak sa o 138 km nervujem v bratislavskom servise.... A keby som siel dalej, tak aj po ovela viac km :) :) :)
KIA c'eed II SW 1.6 GDI (predané)
2013 JD
Obrázek
jjb Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod zaplosak » 24.04.2016 14:46

mě taky odešlo jedno přední světlo s led, výměna obou, jinak je autíčko ok... :-) :D :D :D
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod crui5er » 24.04.2016 15:38

@jjb: nevím jak na slovenských dálnicích, ale české jsou plné omezení a neukázněných řidičů v levém pruhu. Připouštím ale, že pokud bude konjunkce Venuše s Jupiterem, dá se možná plynule projet bez použití brzd :D
Mě se ale problém s tempomatem udál na běžné okresce, takže nesešlápnutí brzdy mohu zcela určitě vyloučit.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod dong » 25.04.2016 07:00

zaplosak píše:mě taky odešlo jedno přední světlo s led, výměna obou, jinak je autíčko ok... :-) :D :D :D

Jen jedno? Ja uz cekam na druhe.
Ocividne se v tom vyhreje elektronika, dnes jak byla rano zima, tak na chvilku svetlo naskocilo a po chvilce zase zhaslo :-)
To prvni taky zaclo zobit v lete, kdyz bylo vedro.
Nu coz, aspon mam krasne nove svetlo a budu mit i druhe. Jediny problem je, ze to potrebuju stihnout do patku. V sobotu odjizdime na dovcu a rad bych to mel OK...a svetlo zatim (po tydnu) nikde :-/
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod Legemza » 15.07.2016 14:25

--> to sa mi stava takisto. v zime je to este horsie ako v lete. v servise mi povedali, ze mam chvilu po nastartovani nechat bezat motor a potom ze to robit nebude. vacsinou ale po nastartovani okamzite odchadzam. ci to je chyba netusim, podla servisu je to ale uplne normalne.

Obcas sa mi stane, ze pri odomknuti dialkovym sa nevyklopi prave spatne zrkadlo, dokonca opakovane.
Nasadnem a vnutornym prepinacom prepnem aby sa zaklopili a uz funguju normalne.
--> vyjadrenie servisaka - ved to nepouzivajte, nechajte to proste odklopene. druhe vyjadrenie: a co akoze vam tam mam vymenit teraz?
skoro som toho technika rozkusol
Legemza Neuvedeno
Nováček

Zpět na ceed