ceed problem s radenim

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: ceed problem s radenim

Příspěvekod Legemza » 02.03.2016 17:04

Ja som si to vsimol na svojom ceede cvvt 1.4 pri preradovani z dvojky do trojky. v piatok sa mam ukazat v servise, ale ako si pamatam toho servisaka, tak to nic nie je. okrem toho sa mi pri otvarani klucom nevyklapa prave spatne zrkadlo, ale ako sa uz vyjadril - a co ako mi tam ma vymenit? :shock:
Legemza Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod nexter » 04.03.2016 09:18

Pre vsetkych co si nic nevsimli.

V mojom pripade nejde ani tak o zvuk ako o pocit v ruke. Jednoducho ta 2ka nejde vzdy uplne tak zlahka ako ostatne stupne. To neznamena ze tvrdim ze ide tazko alebo zle. To vobec nie, len definujme ze zaradenie je INE ako pri zaradeni inych stupnov. A co sa tyka vsimavosti. Pri stlaceni spojky som si hned po prvom sadnuti do auta po prebrati vsimol ze po zosliapnuti spojky citim v nohe jemne, nevedel som to nazvat inak ako cvaknutie. Ked mi prisiel technicak cca po tyzdni a vracal som docasne znacky opytal som sa na to servisaka a on netusil o com hovorim tak to isiel vyskusat... Nic necitil! Az ked sa velmi sustredil, tak zacitil to co som mu popisoval. Isli sme to preto vyskusat do inych modelov na predajni a cuduj sa svete robilo to vo vsetkych, ale bol som prvy ktory sa na nieco take pytal a vsimol si to. Jedna sa zrejme o snimac vypnutia tempomatu. Takze naposledy verte mi ze su ludia ktory su naozaj vnimavejsi ako ti ostatni. PEACE! :sneaky:
Obrázek
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015 (priebezne 196 000km)
FORD FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 (150 000km)
nexter Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
181000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 04.03.2016 09:30

o "lupani" spojky mi mluvis z duse :D jezdil jsem 2 roky na i30 (shodne spojky, prevodovky, motory) sedl jsem si do sveho Ceeda poprve a rikam co to je, ta spojka lupe pri seslapnuti :D ted mam 3500km a uz to neni tak moc, jak na zacatku, ale porad to jemne citim, sedl jsem do predvadeciho auta na salonu a delalo to taky, hold nekdo veci vnima vice nekdo mene, nekdy je to vice spis na zblazneni :D

P.S. pritelkyne odkojena na Scenicovi svych rodicu, tam clovek musi "fofr klackem" tak mlatit, ze potom nema v ruce zadny cit, takze kdyz ridi moje auto, tak s tim tak skube a mlati, ze ji musis umravnovat :lol: a hadejte neciti zadne "krupani" v razeni, naopak se ji nelibi jak presne drahy ma Ceed/i30, pry je to takove moc presne a jemne :D :D
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Žuky » 04.03.2016 13:11

U mna je to tiez tak ako to vo svojom poslednom prispevku popisuje nexter, riadenie z jednotky do dvojky nieje pocitovo vzdy tak ako u inych rychlostnych prevodov. Skor sa mi zda, ze je to citit pri studenom motore ako pri zohriatom. Ale taka chybycka sa da predsa nasim Ceedom odpustit. ;)
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod cdkia » 04.03.2016 21:13

Co uz niekto vnima aj male zmeny chvenia vetra, niekto nie. Ja patrim k tym prvym, takze som sa chcel najprv radsej spytat vas ako hned bezat do servisu. V kazdom pride som rad, ze to nerobi len mne ale je to globalne, skratka :kia:
Ako bolo povedane v jednej recenzii nieje to GOLF aleje to dobre auto a stym suhlasim! :)
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ramon302010 » 22.03.2016 09:56

Opýtam sa tu,lebo vhodnejšie vlákno som nenašiel.Je nejaký rozdiel medzi prevodovkami na 1,4l a 1,6l benzínoch?Jedná sa konkrétne o predfacelift vs. facelift. Potrebujem vymeniť, z trojky do dvojky radím až pod 20km/h,inak cez zuby a oprava mojej by vyšla drahšie ako jazdená zo zárukou.Čo som zisťoval,mali by byť rovnaké,len si chcem byť istý. Dík
KIA CEED 1,6 CVVT, 93kW, modrá metalíza
ramon302010 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Nole » 22.03.2016 14:49

neviem, kde si zisťoval, ale sú iné
ak sa bavíme o črevách, tak je to iné
ak máš na mysli praktické použitie 1,6y do 1,4ky, tak je to možné
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ramon302010 » 22.03.2016 16:14

Nole, môžeš mi o tom napísať viac? Ide mi o to praktické použitie.Ja mám 1.6ku a môžem zohnať málo jazdenú 1.4ku.Ak budú iné črevá,to mi nevadí.Potrebujem vedieť,či tá 1.4ková prevodovka bude točiť tie isté otáčky a či bude pasovať na môj motor( či ju tam namontujem,bez akéhokoľvek upravovania). Ak by vedel aj niekto iný,píšte,potrebujem to dosť promptne vyriešiť.Nemáte niekto prípadne parametre,nákresy týchto prevodoviek? Dík
ramon302010 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Nole » 22.03.2016 20:04

ako som písal, naopak by to išlo
v tvojom prípade by som to ale nerobil, pretože na 1,4 je úplne iný prevodový pomer, oproti 1,6
takisto aj zaťaženie je rátané ľahšie, ako na 1,6
ako sú na tom dráhy prevodov v kulise, čiže rozdiely, to sa priznám neviem, ale môžu byť aj v tom
ak to vymeníš naopak, dá sa to, avšak budeš musieť počítať so stratou na rýchlosti
preto by som to nerobil
je to však len môj názor a možno niekto na to bude mať iný názor :)
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ramon302010 » 22.03.2016 22:02

Nole dik za info.Myslel som,ze tie prevodovky su rovnake.Experimentovat urcite nechcem.To dam radsej opravit tu moju.Vymena jedneho prevodu (a ktovie ci vobec kompletneho) ma nepolozi.Vymena celej jazdenej prevodovky by bola tak trochu macka vo vreci.Inak ani by som to neriesil,ja som sa s tym naucil jazdit,ale manzelka sa po rokoch rozhodla urobit si vodicak a kedze tam ucia radit dvojku pri 30km/h,cochvila by som musel asi fakt menit celu prevodovku.Este raz dik.
ramon302010 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Polsondeside » 10.05.2016 16:37

když mi spojka zabírá téměř nahoře, je nutné při řazení sešlapávat až na podlahu? Tuhle se přeřadil se spojkou v půli a poho.
Sportage 2016 IV 1.6 T-GDI GT-Line + packet TECH; 16 000Km
Nejezdím, nejezdím, taky to nehuntuju
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 10.05.2016 17:12

Ano, spojka se seslapuje na doraz.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod cdkia » 10.05.2016 22:37

Ano treba zoslapovat az na podlahu, ale tiez som skusil aj nie uplne na podlahu povedzme 3/4 a zuby neboli citit, samozrejme to neodporucam.
cdkia Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed III (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 10.05.2016 23:02

ok, díkes, jen jsem se chtěl ujistit. Ted ještě pořešit drhavý chod 1 do 2. Prý mi promažou dráhy řazení, o oleji to prej není.
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Polsondeside » 14.05.2016 16:04

k řazení jsem dostal informaci, že mám jedno z nejlepších za poslední čas,
Nicméně to promazali, chod je malinkooo snazší a rychlosti padají zlehka. U řazení 1 a 2 jsem ale vysledoval, že dosud jsem byl navyknutý přitáhnout páku k sobě a při tom tahu ještě do dráhy převodu(konstantní tah k sobě a ve směru převodu), tenhle způsob jakoby malinko drhne o nějaké nerovné hrany či jak to popsat a řešíme ho všichni ALE pokud přitáhnu páku jen zlehka k sobě a zlehka ji dotuknu do dráhy převodu, není problém. Převod tam padá skoro z lehkostí jako ostatní.
Polsondeside Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2016)
16000 km @ 8 l/100km

Předchozí

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí