Zimní pneu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Zimní pneu

Příspěvekod usakcek » 25.12.2015 22:09

Ahoj,
díky za přispěvek. Disky jsou originální od výrobce, respektive zakoupil jsem je přímo u dealera, tak předpokládám, že to jsou originály. O víkendu jedno kolo sundám a kouknu se jaké šrouby tam jsou použité a jak ty poklice sedí.
Obrázek KIA Ceed SW MY16 Exclusive
usakcek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod DigX » 28.12.2015 19:09

Když jsem koupil svého ceeda měl jsem na něm originální hliníkové 17" a při přezouvání na zimní ocelové disky s orig. poklicemi jsem řešil to samé. Musíš použít jiné matky, které mají po obvodu plastový kroužek. Pamatuji si, že originální jsou hodně drahé (tenkrát podle cenové nabídky cca 130kč/ks) a proto jsem sehnal na netu. Jestli si to dobře pamatuji kupoval jsem je tady Mám je už třetí zimu a svůj účel plní. Akorát počítej s horší povrchovou úpravou. Ale za tu cenu si můžeš objednat každý rok nové :D
Kia ProCeed GT 1.6T-GDi GPF 7DCT (2019)
Kia Ceed SW 1.6GDi Exclusive (2013) - prodáno
DigX Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
430 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod usakcek » 30.12.2015 19:06

Díky za příspěvek. Potvrdil jsem si, že je to přesně tak jak píšeš. Na plechových discích mám šrouby z alu kol (jen kónus bez plastového/kovového kroužku). To způsobylo deformaci poklic. Vždy když se matice utahuje, tak se deformace zvětšuje. Příští týden s tím jedu k prodejci (AutoBond Praha) a budu chtít aby mi vyměnili šrouby a bohužel i poklice. Jsou totiž už zdeformované a zvlněné. Spíše mě překvapuje, že to v autorizovaném servisu nevědí. kupoval jsem si u nich auto včetně plechových disků a poklic, tak jsem předpokládal, že auto dostanu v pořádku. Uvidím, jak se k tomu postaví.

poklice.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
usakcek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kremilek10 » 30.12.2015 21:04

chapu doufam spravne, ze to jdes reklamovat ?
Kia Ceed SW 1.4 CVVT Anniversary Plus, barva Blue Space, 4/2015
kremilek10 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod usakcek » 31.12.2015 12:44

Přesně tak. Půjdu reklamovat a budu požadovat výměnu na jejich náklady. Dám vědět jak jsem dopadl...
usakcek Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod DigX » 01.01.2016 15:42

Mám úplně stejné zkušenosti s aut. servisem. Vůbec nevěděli jak to je. Vše jsem si musel zjistit sám. Naštěstí k poškození poklic nedošlo a po nějakém čase se srovnali podle disku.
Kia ProCeed GT 1.6T-GDi GPF 7DCT (2019)
Kia Ceed SW 1.6GDi Exclusive (2013) - prodáno
DigX Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
430 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Nole » 02.01.2016 22:59

to snáď ani nie je možné
k plecháčom som dostal osobitné šroby, k elektronom tak isto
by som ich do zadku nakopal, to čo tam robia za ľudia :?
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod 4sAd » 03.01.2016 21:03

Nole: V tom má trochu máslo na hlavě i obchodní zastoupení Kia. Co mám informace, tak se v jednu dobu ve stejný čas prodávaly auta s několika verzemi matic. Krátké na elektrony, dlouhé na plecháče, dlouhé na plecháče s originál poklicemi a dlouhé shodné na elektrony a plecháče. Pak se v tom čert vyznej.
4sAd Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
170000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Nole » 05.01.2016 00:10

neuveriteľné, fakt mi to nejde do hlavy toto :cry:
ale nehádam sa, možné je všetko
tvrdím ale jedno, treba sa ohlásiť a reklamovať
je to právo každého zákazníka a treba trvať na svojom, pokiaľ je reklamácia oprávnená

apropo:
ten obrázok tej zvlnenej puklice bije do očí už z kilometra
toto by som zákazníkovi nedal ani za nič :lol:
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod lenovo206 » 06.01.2016 16:54

Ja osobne si myslí, že je lepšie mať disky aj na zimné, aj letné. Aj keď ja mám len jedny :( Ale, tak ja som zakúpil druhé auto, takže nie sú financie. Na aute boli 225 45 R17 Matador, nové letné, tak som musel zakúpiť taký rozmer aj zimné. Letné ale neskutočne hučia.. zimné sú tiché.
lenovo206 Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2008)
166450 km @ 4.5 l/100km

Příspěvekod usakcek » 27.01.2016 17:22

Tak jsem po dlouhém vyjednávání s dealerem konečně reklamoval použité poklice. Po svátcích jsem zašel za prodejcem a ukázal jsem mu na fotkách, že matice, které použili na zimní disky jsou ty z elektronů, tedy špatné. Bohužel prodejce vůbec netušil, že plechové disky musí mít jiné matice a dokonce mi tvrdil, že to je divné, protože poklice jsou normálně nacvakávací a žádné matice je nedrží. Nicméně se mi ho podařilo přesvědčit, respektive mi řekl, že se na to musí podívat servisní technik a zhodnotit to... Bohužel to trvalo skoro tři týdny, jelikož se nějak nemohli se servisním technikem dohnat a domluvit. Nakonec jsem se už naštval a objednal se do servisu. Chtěl jsem vyměnit olej po prvních 2tis a řekl jsem že ty poklice alespoň vyřešíme, když tam auto bude.

Auto jsem normálně předal s tím, že se na poklice podívají a zavolají mi. Odpoledne mi volali s tím, že mám pravdu, že jsou tam špatné matice, ale že bohužel nemají 20ks těch správných a jestli jim tam auto můžu nechat. Auto jsem potřeboval, takže jsme se domluvili, že ho tam přivezu opět druhý den. To už matice vyměnili, ale nechali tam původní poklice. Volal mi následně prodejce, že je to hotové a že jemu se poklice zdají v pořádku. Domluvili jsme se na tom, že se na poklice podívám a pokud pořád budou zdeformované, tak že je tedy nechá na reklamaci vyměnit. Bohužel (pro něj) jsou poklice zvlněné jak byly přitaženy těmi špatnými maticemi, tak jsem řekl, že chci opravdu poklice vyměnit na reklamaci. Moc nadšený nebyl, snažil se mě přesvědčit, že to není vidět atd. Naštěstí jsem se nedal. takže teď čekám až mi zavolá, že má poklice připravené a já to snad ukončím...

Popravdě musím říci, že mě KIA Autobond Praha 9 vůbec nenadchnul. Všechno strašně trvá, nikdo mi nedá kompletní informace, všechno si musím zjišťovat sám, urgovat je o odpovědi... Nevím, velmi vážně uvažuji že začnu jezdit opět do Carhouse, kde jsem byl spokojen.
usakcek Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Nole » 27.01.2016 23:20

to uskacek
páčil sa mi tvoj neodbytný postoj :thu:
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod kremilek10 » 28.01.2016 07:39

presne tak, dneska kdyz si clovek nedupne nema sanci...
Kia Ceed SW 1.4 CVVT Anniversary Plus, barva Blue Space, 4/2015
kremilek10 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Prokeš » 28.01.2016 08:29

Když jsem kupoval auto dostal jsem k němu zimní kola navíc a šrouby k tomu zvlášť.takže na letní a zimní každé jiné, je tam jiný kónus....
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Harley1 » 30.01.2016 12:30

Ake zimne pneumatiky 15 na Kia Ceed SW 1.6 ?

-195/65R15

-185/65R15
Kia Ceed sporty wagon CRDi 1.6 85 KW r.v. 2007
Harley1 Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW