od ribik » 09.09.2015 22:08
Olejovy servis po 1 roce (14.000km) a kontrola LPG. Se servisem spokojenost, chovani vstricne, ochota. Po kontrole faktury jsem z toho dost rozpacity. Prace za vymenu oleje 245 Kc, to beru. Manipulace s ekologickym odpadem 50 Kc taky. Vim,ze olej je v servisech predrazeny, ale tohle se mi zda opravdu dost hodne . Olej Shell Helix U. PROF. AF 5W30, litr za 367 Kc (s DPH 444 Kc). Pry doporucena cena od Shellu. Snazim se najit oficialni doporucenou cenu primych distributoru Shellu, uvidim, zda se mi to podari. Pritom servisy berou cele sudy, coz je levnejsi nez male spotrebitelske baleni. Nehledam nejlevnejsi ceny na Heureka.cz ( asi 135 Kc, to bych fakt neriskoval),ale priste koupim 4 l baleni od solidniho a zavedeneho prodejce z prime distribuce, coz bude tak okolo 250 Kc. Co me vsak nadzvedlo, ze si klidne na fakturu napsali 4l oleje, pricemz v technickych datech je napln pro benzin 1.4 motor 3.6 l. Kolega, ktery si menil olej do stejneho motoru sam rikal, ze tam dal 3.1 l a byl po horni rysku.
Kdyz tedy odectu LPG servis,tak me to vyslo na 2133 Kc s DPH, z toho tedy olej (vc. ekologie) 1837 Kc.
Muj zaver je, ze priste si tedy koupim olej svuj, uschovam si ucty z nakupu oleje pro pripadne tahanice, pokud se neco stane s motorem, jak jsem na to byl upozornen. Nejkritictejsi je prvni rok, nez se motor zabehne a to jsem mu tedy dal tu nejlepsi peci a jeste dalsi rok bude mlsat oficialne doporuceny olej (podle udaju je to ten z nejlepsich).
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely