On spis neni asi velky problem v tom, ze by ten motor nejel. On podle me jede na atmosferickou 1,6 slusne. Prvni problem bude v tom, kdyz presedlate z neceho silnejsiho, tak ten motor bude jasny ousider, nez si clovek zvykne

Druhy problem je, za jako sparvna atmosfera potrebuje k zatahu otacky 4000+, no a to jsou presne ty otacky, ktery se daji pouzivat spis jen na to predjeti ne na normalni provoz. A pokud ten motor bude nekdo takhle pouzivat, treba jen proto, ze mel pred tim turbodiesel nebo turbobenzin (rozumneho objemu, ne ten do sekacky), tak ten motor sezere i travu kolem silnice.
Ja osobne s novou nabidkou motoru

vubec spokojeny nejsem:
1,4 benzin i diesel, o tom nebudu ani psat, nestoji pro me za rec
1,6 CRDI - moje nynejsi motorizace a jsem 100% spokojeny, 2,0TDi to sice nepredjede, ale me to staci. JENZE ted s EU6 to vylepsili skvelym LNT "katalyzatorem" a spotreba poleze o dalsich tipuji 0,5l/100km nahoru na regenerace (zlata mocovina).
1,0 T-GDi - do mesta podle me dobry, na bezny jezdeni po okreskach s hodne lehkou nohou asi taky, ale na dalnici to podle me taky sezere i travu kolem silnice. Objem proste nicim nenahradis.
1,6 GDi - O tomhle motoru jsem premyslel uz pri koupi nynejsiho cedniku, ale nakonec vyhral dieslel protoze jsem na nej byl zvykly a nelibily se mi prave ty vylety nad 4000 ot. pro nejakou dynamiku (mozna mi ale jen chybel turboefekt

)
Dalsi proti mam az s odstupem casu, podle toho kolik mym stylem jizdy bere ten diesel, tak si radsi ani nedovedu predstavit moji spotrebu benzinu

Me tam chybi nejake vetsi turbo i do normalnich aut ne jen GT (1,6T-GDi napriklad a vetsi diesel 1,7-2,0CRDi by bylo super).
P.S: Na druhou stranu me prekvapil Seat Leon 1,2TSi co na nemecke dalnici, dost casto i nekde u 200km/h, si vzal asi 8,5l/100km. To jsem cekal vic...