Uzivat si jidzu v Kie?

Mno, asi jsi nikdy nejel v zadnym poradnym aute...
Abych pridal svoji trosku do mlyna- napodzim mi dosla trpelivost s neustalym lepenim jetych aut a jelikoz jsem osoba samostatne vydelecne cinna a navic platce DPH, rozhodl jsem se ze vezmu neco na operativni leasing, ktery zrovna napodzim zazival poradny boom.
Puvodne jsem chtel O3 RS TFSI. Nechal jsem si udelat kalkulaci na 5 let, 15000 km ujetych rocne. Vysledna cena?... 10 000,- mesicne BEZ DPH. U O3 TDI ve vybave cena stejna. A to bylo s jakousi slevou ze znamosti. Rekl jsem diky, nechci, tohle je na me moc.
Nahodou jsem jel okolo Strahova, okolo autosalonu KIA, a rekl jsem si ze se jen tak na kukacku zastavim. Na showroomu meli akorat Ceeda SW fifa edici, ja si do toho auta sednul a v ten moment ze me spadli vsechyn predsudky, ktere jsem ke znacce KIA mel, alespon tedy ty designove. Hned jsem si to auto sel projet, a musim rict ze po zkusebni jizde jsem si rekl ze to auto splnuje vsechno co od toho auta ocekavam- moderni design, benzin ktery tak nejak jede a hlavne vybavu, ktera je ve FIFA edici celkem kralovska.
Bohuzel mi tento autosalon nebyl schopen nabidnou jinou barvu nez bilou, a tak jsem objel jeste par salonu po Praze, az v Autobond mi byly schopni nabidnou hezkou barvu, kterou jsem si i podle letaku vyhlidl- Sand Track. Velkym prekvapenim pro me byla konecna cena pri stejnem vypoctu jako O3... 5 let, 15000km, cena bez servisu a gum (servis by se mi pri tomto najezdu nevyplatil)... 5000,-/mes. bez DPH. V teto castce je komplet pojisteni+okna, dalnicni znamka kazdy rok, silnicni dan kazdy rok... Takze jsme si ve finale placli a ja si "pronajal" Ceeda SW na 5 let.
Auto ma ted najeto 9000 km, motor me samozrejme nebavi ani trochu, protoze to proste nejede at si kazdy rika kdo chce co chce, pokud je clovek zvykly na nejaky "jedouci" auta, tohle mu musi pripadat jako peklo. A taky ze je. Honit to okolo 4tis se tomu motoru ani trochu nelibi a pak taky dost zere, prumer mam za cca 70% jizd po Praze nejakych 9,3 s tim, ze kolikrat na me vykouklo cislo 10,5 (dle spritmonitoru). Podotykam ze to samozrejme okolo 4tis. nedrzim, proste jezdim normalne jako kazdy jiny, ani rychle ale ani pomalu.
Zavady- po nejakych 3 ujetych tisicich zacal jit do auta nejaky zapach, jak kdyby se neco palilo. Sel jsem to reklamovat a bylo mi receno ze se vypaluji stitky v motoru. Po cca dalsich 2 tis. to prestalo, takze pravdepodobne meli pravdu. V zime zaclo neco lupat v sedacce pri opreni se do ni, s tim jak se oteplilo to prestalo. Jinak zatim nic.
Jinak vyhody toho auta jsou v tom, ze mi to auto nikdo nezavidi

Zlodeji se o nej nezajimaji, je skvele vybaveny

a hlavne nejvetsi vyhoda- JE NOVY! ... A to jsem presne potreboval. A taky me proste a jednoduse nezruinuje, protoze to co za to auto zaplatim za 5 let jsem byl schopen nacpat za rok do jetyho staryho BMW.
Tezko rict jestli si az ubehnou ty zbyvajici 4 roky vezmu znova Kiu, uvidime jaky bude dalsi vyvoj.