videokamera do auta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: videokamera do auta

Příspěvekod spd001 » 21.04.2015 22:06

Dnes som nahodil "novu" Truecam A7 a celkom som bol prekvapeny.V krabici sa uz nachadza aj kompletny manual v roznych jazykoch,pribudla velka okruhla nalepka na auto ze mate kameru od Truecam v aute + aj magneticka nalepka.Najvacsia zmena je ze kamera ma novu verziu firmware 2.0...... ktora zatial neni ani na stranke s aktualizaciami k stiahnutiu.Zmena ktoru som hned postrehol je ze kamera ma uz aj screensaver v podobe aktualnej rychlosti podla GPS na 1/2 displeja + ukazovatel svetovej strany na druhej polovici.Neviem ci to mala aj verzia 1.9.... ak ano tak som si to nevsimol :oops: inak kamera slape bez problemov, mam ju nadstavenu na odlozeny start o 10s. kvoli problemom s rannym dlhsim startom ale to vyriesi nove trafo ktore napojim na stabilne napatie stropneho osvetlenia ako @crui5er no a nakoniec som ju kupil vdaka kuponom od alzy za konecnych 122€ co je lepsie ako najlacnejsia ponuka na nete :tongue:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 22.04.2015 09:11

Ty jo Truecam A7 za 3350 Kč :whistling: pěkná cena :yes:
Už se těším na nový firmware 2.0 :roll: ve staré 1.9 není :no: screensaver s aktuální rychlostí :scooter: a ukazatelem světové strany :sun: .
Díky za info spd001 :drink:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 22.04.2015 16:21

Naco potrebujete screen saver s aktualnou rychlostou? A kompas? Fajnsmekry :)
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod snike » 22.04.2015 17:34

... jen to odvadi pozornost ;) Ja mam na kamere nastaveno, aby se mi displej po minute zhasl a tak nerusi ... hlavne v noci :)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spd001 » 22.04.2015 21:41

Moju pozornost to neodradi nikdy kedze pocas jazdy kameru vobec nevidim nakolko ju mam za spatnym.Je to aj zbytocnost ale aj celkom dobra vychytavka vies si to nadstavit ci po 1min,2,5,10 sa to ma spustit(alebo sa uplne vypne displej) a po spusteni to funguje ako ciernobieli displej cize displej je cely cierny a rychlost je dobre citatelna tusim tmavo zltou farbou.Je to taka zaujimavost pre spolucestujucich s infom o aktualnej rychlosti a smere a co je uplne zaujimave ze tato aktualna rychlost nie je podla GPS ako som si myslel ale je uplne rovnaka ako rychlost na tachometri(+/-1kmh).Zatial som nepozeral nahrate video ci to vyvojari zmenili aj v ramci zapisovanej rychlosti do videa(dufam ze nie ze tam nadalej zapisuje presnu rychlost podla GPS) ak ano tak to je pekne naprd.Doteraz som sa ako tak trochu spoliehal ze na videu je realna rychlost podla GPS v pripade ze budem potrebovat nieco dokazat(aj ked je to skoro nic platne) a ono mi to teraz pre cestujucich ukazuje rovnako ako tachometer.Musim zajtra skontrolovat nahrate video.

edit: a uz som hned aj objednal zdroj so zahnutym konektorom nech to tam netrci http://www.ebay.com/itm/271826456556?_t ... EBIDX%3AIT nechapem preco to nerobia aj na origo zdroji ked vedia ze drviva vacsina ludi potiahne kabel tak ze vide zo stropu
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod qeed01 » 23.04.2015 09:36

taky jsem se dival na Truecam, jake ma nocni zaznamy? A jak funguje, resp. jestli, ta detekce radaru? ;)
qeed01 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 23.04.2015 19:35

Ta detekcia radarov u nas na :SK: samozrejme nefunguje kedze takmer ziadne stacionarne radari nemame ale teraz som bol chvilu v irsku a tam to celkom fungovalo no musim uznat ze nie vsade ale zas na druhej strane netusim kedy tu databazu robili a ako stare(ako dlho) boli tie radari na cestach.Nocne zaznami su na moj vkus dost dobre ale necakaj ze to bude brutal kvalita za tie prachy.Pokial jazdis v osvetlenej obci tak neni problem ale mimo mesta to pochopitelne slabne a vidno iba to co je osvetlene.
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 20.05.2015 19:35

spd001 píše:Moju pozornost to neodradi nikdy kedze pocas jazdy kameru vobec nevidim nakolko ju mam za spatnym.Je to aj zbytocnost ale aj celkom dobra vychytavka vies si to nadstavit ci po 1min,2,5,10 sa to ma spustit(alebo sa uplne vypne displej) a po spusteni to funguje ako ciernobieli displej cize displej je cely cierny a rychlost je dobre citatelna tusim tmavo zltou farbou.Je to taka zaujimavost pre spolucestujucich s infom o aktualnej rychlosti a smere a co je uplne zaujimave ze tato aktualna rychlost nie je podla GPS ako som si myslel ale je uplne rovnaka ako rychlost na tachometri(+/-1kmh).Zatial som nepozeral nahrate video ci to vyvojari zmenili aj v ramci zapisovanej rychlosti do videa(dufam ze nie ze tam nadalej zapisuje presnu rychlost podla GPS) ak ano tak to je pekne naprd.Doteraz som sa ako tak trochu spoliehal ze na videu je realna rychlost podla GPS v pripade ze budem potrebovat nieco dokazat(aj ked je to skoro nic platne) a ono mi to teraz pre cestujucich ukazuje rovnako ako tachometer.Musim zajtra skontrolovat nahrate video.

edit: a uz som hned aj objednal zdroj so zahnutym konektorom nech to tam netrci http://www.ebay.com/itm/271826456556?_t ... EBIDX%3AIT nechapem preco to nerobia aj na origo zdroji ked vedia ze drviva vacsina ludi potiahne kabel tak ze vide zo stropu

dnes mi prisli tie koncovky.... tebe uz dosli tiez resp. uz si to nahodil ??? ak ano ako si to zapajal a je to funkcne ? ;)
KIA CEE'D 1,6 GDi SLOVAKIA X.EDITION -Dark gun metal
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 21.05.2015 17:02

mne to prislo mynuli tyzden a bol som prekvapeny mini rozmermi toho trafaka.napojenie je uplne jednoduche a niekde v tejto teme dal crui5er odkaz na foto navod.Ale v skratke vyberies osvetlenie(2 skrutky) a odpojis konektor na ktory sa napojis.Je to 4-pin konektor a napojis sa na cerveny+ a cierny- tie dva zlte si nevsimaj.Odkedy som to napojil na osvetlenie ide kamera bez akychkolvek problemov :thu: ja som sa napojil stylom ze som vypinoval tie piny(na koncovke musis vytiahnut zadnu poistku a potom tenuckym skrutkovacom nadvihnes plastovu zapadku v mieste kam sa zasuva protipin a nasledne pin vytlacis) rozobral a znova zlisoval spolu s kablikom pre napajanie kameri ako to pripojis je na tebe
ObrázekObrázekObrázek
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 21.05.2015 17:04

super tak to hned cez vikend vyskusam a kable si vopchal do tej koncovky alebo narezal kabel a tak ? sorry nevyznam sa v elektro :D...a vypina kamera po vypnuti kluca alebo ako ??? na firemnom Dople som to skusal ale v kuse bezala aj po zamknuti auta atd :lol:
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 21.05.2015 17:17

kamera sa vypne az ked auto zamknes aj to az po 1min vypne RJ stavu pre osvetlenie a tym padom vypne kamera.Je to ovela lepsie ako na klasickej zastrcke nakolko kamera bezi aj ked su kluce vytiahnute zo spinacky.Co sa tyka toho konektora je viac sposobou ako som pisal ja som sa napojil priamo do pinov(musel som ich vytiahnut neni to tazke ale chce to presnu ruku a vhodne naradie) alebo odblankujes a priletujes a zaizolujes alebo pouzijes tie el. spojky co tam vlozis kabliky a zacvaknes a tie mikro noze co su v tej spojke sa zarezu do izolacie az ku kabliku http://www.conrad.sk/kabelova-rychlospo ... ks.k733784
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 23.05.2015 13:45

spd001 píše:mne to prislo mynuli tyzden a bol som prekvapeny mini rozmermi toho trafaka.napojenie je uplne jednoduche a niekde v tejto teme dal crui5er odkaz na foto navod.Ale v skratke vyberies osvetlenie(2 skrutky) a odpojis konektor na ktory sa napojis.Je to 4-pin konektor a napojis sa na cerveny+ a cierny- tie dva zlte si nevsimaj.Odkedy som to napojil na osvetlenie ide kamera bez akychkolvek problemov :thu: ja som sa napojil stylom ze som vypinoval tie piny(na koncovke musis vytiahnut zadnu poistku a potom tenuckym skrutkovacom nadvihnes plastovu zapadku v mieste kam sa zasuva protipin a nasledne pin vytlacis) rozobral a znova zlisoval spolu s kablikom pre napajanie kameri ako to pripojis je na tebe
ObrázekObrázekObrázek

Tu poistku ja vytiahnem :evil: neviem jh vybrat a vytiahnut kabliky
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod spd001 » 23.05.2015 19:52

nemam podrobne foto ale ta poistka sa nevytahuje uplne iba sa povitiahne o par milimetrov a nasledne sa pozries do pinov z opacnej strany ako ide kablik a je tam plastova zapadka(kazdy pin ma svoju) ktoru musis nadvihnut(brani tomu aby sa pin vytlacil samovolne) tenuckym skrutkovacom a zaroven vtedy vytlacis pin dany pin
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Rastiksvk » 23.05.2015 20:38

jj dik za info no nevedel som to ani za boha vytiahnut :lol: skoro som tu poistku vytrhol z nervoch :lol: tak som iba oholil kabliky a takto to napojil a fakci :)
Rastiksvk Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
78000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion