Vrzání interiéru

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: Vrzání interiéru

Příspěvekod mv12 » 02.03.2015 02:02

Mě naštěstí nic nevrže, kromě pístů pátých dveří při otevírání, ale to se vyřeší. Pokud jde o kapotu, tak záleží, kde to máš. Např. vpředu zespoda jsou na ní dva štelovatelné gumové dorazy, které lze otáčením vysouvat či zasouvat a výšku kapoty tak lze vpředu na obou stranách částečně doladit.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Nemo55 » 02.03.2015 09:28

Také mi zatím nic po 4,5 letech nevrže :D takže spokojenost s :kia: . . . . .kecám klouby mi vržou, ale to je v mém věku normální :lol:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Cifo » 04.04.2015 18:04

Mám takú otázku. Pri garančnej prehliadke mi povedal technik že pri rádií sa odlepuje prístrojová doska. Riešili to niekedy lepením ale nemajú s tým dobré skúsenosti, odlepovalo sa to znovu a tak mi navrhol že v rámci záruky mi vymenia prístrojovku za novú. Ide o to že keby mi nepovedal a neukázal miesto kde sa to akože odlepuje, tak to asi nikdy nezbadám. Síce povedal že mám čas do roku 2018, ale v prípade že pri tom odlepenom mieste praskne, tak záruka padne na bezplatnú výmenu. Neviem či mám ísť do toho, nakoľko mi palubovka momentálne nevrźga a ani iné čudné zvuky nepočuť a po výmene sa obávam či to osadia ako z fabriky a aby potom nezačala vŕzgať, všetko fungovalo ako doteraz a pod. Jednoducho či tú montáž a demontáž neodfláknu, aby mi nenarobili do budúcnosti len starosti. Pracujem v jednej dopravnej spoločnosti a viem ako tam mechanici pracujú na opravách a výmenách, nechcel by som im zveriť moje vozidlo. :)
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT 92kW 8/2011 M6
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 05.04.2015 08:44

Tak to je tazke rozhodnutie a ja by som do toho asi nesiel prave kvoli tomu ze to nezlozia ako vo fabrike. skor by som si vyziadal papier o tom ze bola zistena zavada palubovky nech to mas cierne na bielom a ked nasledne nahodou praskne tak mas doklad ze na to malo vpliv to rozlepenie.Neviem ci na to pristupia a asi by som skusil napisat aj importerovi ze ako sa postavi voci tomu ze zatial tu palubovku menit nechces no na druhej strane chces mat istotu ze aj o 2 roky budes mat narok na vymenu bez dalsieho skumania akychsi prasklin atd.ALE su aj poctivy mechanici no je ich velmi malo :)
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod crui5er » 05.04.2015 09:54

Přesně, mám stejný názor. Výměna takto velké části je risk. Navíc to většinou dopadne i tak, že ti při výměně poškrábou okolní plasty v interiéru, při demontáži pár úchytů popraská, na pár šroubků se zapomene a co se nepovede, to se nějak zamaskuje. Záleží jak zručný člověk se do toho pustí.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod mbiron » 05.04.2015 10:52

Nesmysl: u prvni generace Kia Cee´d nam byla menena pristrojova deska a vse dopadlo OK. Dokonce byla menena dvakrat, poprve si mechanik nevsiml, ze nova palubovka kterou namontoval ma povrchovou vadu, tak ji musel znovu sundavat ;) Auto slo sice do sveta a dnes jezdim Cee´dem druhe generace ale myslim, ze pristrojovka je stale OK.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod crui5er » 05.04.2015 12:03

První generace má podstatně jednodušší palubovku, všechno je pohromadě a není tak členité jako u poslední generace. Tady nelze srovnávat, o tom bez debat. Takže musím se opakovat, ale opravdu bude záležet, jak šikovný servisák se výměny ujme.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod kori » 05.04.2015 12:58

Mňa rozčuľuje vodičové spätné zrkadlo interiérové! Asi ho vymením celé za VW alebo čo zoženiem!
Kia cee´d sw 1,6 crdi ex 2009 biela
kori Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
178000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Cifo » 05.04.2015 15:58

Skúsim sa o tom porozprávať v servise či mi to dajú na papier v prípade budúcej reklamácie, tiež nechcem moc ísť do tej výmeny. Radšej by som bol keby to skúsili predsa len najprv podlepiť a ak to časom nepomôže potom budem uvažovať o reálnej výmene. Tiež zdieľam názor s crui5er že čo sa nepodarí sa dá zamaskovať a pod. a nemám náladu potom im poprípade dokazovať že hento alebo tamto je po výmene naprd.
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod DC69 » 31.05.2015 15:40

Zdravim vas,ja mam taky problem ze mi vrzga kufor a neviem to lokalizovat odkial to vrzga,uz som aj natrel tesnenie silikonom a stale nic.Vrzga hlavne v tedy ked je teplo ,uz mi to lezie na nervy :x
DC69 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
126000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Cifo » 02.09.2015 18:18

Tak som sa nakoniec rozhodol ist do tej vymeny palubovky, nahodou praskne a zaruka dovidenia. Kamarat tvrdil ze jemu tiez menili a je to dobre a nema uz problem. Ale zaskocil ma garancny technik ktory sa vyjadril ze palubovky sice su uz take ktore sa neodliepaju, ale podla vyrobcu musia minut najprv tie starsie ktore maju xy na skladoch a az potom budu davat tieto novsie. Ale ze nie vsetky palubovky sa museli menit aj po druhy krat, boli uz ok. Asi treba mat stastnu ruku skladnika pri vybere zo skladu.

Edit: Takze nakoniec prisli volajake modifikovane palubovky, volali mi z KIA aby som sa objednal na vymenu. Vraj zmenili vyrobcu tychto paluboviek, tie co boli doteraz na skladoch stiahli a nove by mali byt OK. Uvidim, napisem popr. postrehy.
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Skrew » 06.09.2015 21:07

kori píše:Mňa rozčuľuje vodičové spätné zrkadlo interiérové! Asi ho vymením celé za VW alebo čo zoženiem!

Zrcátko mi nevrzá (schránka na brýle ano), ale zase mě trápí že se během jízdy chvěje a obraz v něm je tak rozmazaný. Když ho přichytím rukou tak je samozřejmě krásně ostrý, není to očima :)
Zkoušel jsem s ním hýbat a tváří se že drží pevně a nic není třeba přitahovat.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Cifo » 12.09.2015 20:40

Takze pristrojovka vymenena, jej povrch je taky gumovejsi, uz tam nie je vlozeny ten molitan ako v povodnej a nie je cierna ale taka do seda. Je vidno farebny rozdiel medzi pristrojovkou a kastlikom. Prve dojmi pri jazde su, ze je taka tuhsia, pevnejsia a dufam ze nebude po case vrzgat a podobne. Prve foto je povodna a druhe foto uz nova.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Re: vrzganie/pristrojovka

Příspěvekod Žuky » 15.09.2015 09:33

Jay-Jay píše:
quapor píše:pri zvysenej teplote interieru sa zacina ozivat pristrojova doska, priblizne oblast strieborneho ramu nad radiom
ale vlastne cokolvek na pristrojovke silnejsie zatlacite-spoje, vrzga
riesenie?

Vyriesil si dako tento problem? ..nieco podobne sa deje aj u mna, tiez je to pri zvysenej teplote ide o vrzganie nad budikmi alebo nad radiom.

Presne tak.
Staci spoje na palubovke zatlacit a uz to vrzga. Pravdepodobne bezny jav v :kia: autach.
Dokonca, ked mas napr. v praci cely den auto na slnku odparkovane, potom po praci si ho privezies do garaze a po kratkom case si don opat nasadnes, tak niekedy pocut sem-tam pukanie v palubovke, ked sa interier ochladzuje od tepla. :huh:
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod LUBOBUBO » 02.12.2015 22:37

Tak mne začala teraz vŕzgať prístrojovka resp. také klepkanie v nej. Je to v oblasti nad rádiom, nad displejom. Najviac to počuť pri prejazde nerovností, pri jazde po kockách, ale aj pri rýchlosti okolo 100km/h to začne rezonovať. Je to taký zvuk, ako keby nejaké uvoľnené lanko - tiahlo búchalo vnútri o palubovku.
Neviete niekto náhodou, či po vybratí displeja, alebo rádia je tam otvor, ktorým by som sa eventuálne dostal do prístrojovky a videl, čo to tam môže klepať? Ak má niekto skúsenosť, ako vybrať rádio a displej mohol by sem dať prosím tip? Ďakujem ;)
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér