Posilovač řízení 1.6 CVVT

Trápí Vás něco na voze?

Re: Posilovač řízení 1.6 CVVT

Příspěvekod mbiron » 01.01.2015 09:58

Uz jste s tim byl nekdo v servisu? Zatim tu vidim same postupy dodo coz pri zaruce na aute bych urcite neprovadel. Osobni zasah do vozidla muze znamenat konec zaruky. Nikdy nevite co se po.... jak se rika, nahoda je blbec.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod knecht » 01.01.2015 12:03

Popisovaný problém s posilovačem jsem zaregistroval taky, ale jenom občas a jen při otáčení na jednu stranu. Objevilo se to tak okolo 25 000 Km.
knecht Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
60000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Petr Masák » 12.01.2015 16:31

měl jsem podobnou závadu, okolo středové polohy se volant choval divně a zatuhával
byl jsem v Mukařově a na diagnostice se ukázala závada snímání úhlu natočení volantu (nebo tak nějak)
provedli reset a je to v pořádku (musím zaklepat, nevím zda se neprojeví znovu)
Petr Masák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
55000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 14.01.2015 08:18

Tak mě se ta moje kia sere jak svině..
Necelé dva měsíce od koupi aaa a už výměna destiček, odstřikovače, kontrolka ABS, a teď dokonce kontrolka Check + volant šel hodně z tuha.
Přes noc se mi navíc vybila baterka - nenastartoval jsem, tak jsem si ji 5 hodin nabijel a nastartoval jsem v pohodě.
Kontrolka dokonce i zmizela, ale volant šel stále z tuha.
Zajel jsem do autor.Kia a tam mě vyděsily - prej to může být servo a nové stojí 52tisíc.
Už mám po 7.leté záruce a aaa se od toho distancují.
Máte nějaké řešení, jak se vyhnout té 52tis. palbě?
Za auto jsem dal 140tis. a ani ne po 3.měsících mám dát dalších 52? (minimálně).
Je to na reklamaci?? nebo nemám šanci?
A může to být i jiná (menší) závada?
A kolik stojí servo na vrakáči cca?
jsem dost na dně, protože auto potřebuju na cestu do práce a máme miminko (3 měsíční) a spousta dojíždění po doktorech apd.
Potřebuju i trochu uklidnit a povzbudit..
Tak sorry za plachtu..
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod achiles » 14.01.2015 11:32

podle mě bys to měl u AAA reklamovat jako skrytou vadu, což můžeš udělat do 6 měsíců od koupě. V kupní smlouvě by muselo být přímo uvedeno, že je vadný posilovač řízený, což tam předpokládám není.

rada na závěr: příště se AAA obloukem vyhnout. Je to bazar s nejhorší pověstí...
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mv12 » 14.01.2015 16:55

Nevím, jestli je to stejné u použitého jako u nového zboží, ale u nového platí, že závada v prvních 6sti měsících od koupě je považována za vadu, kterou již měla věc v okamžiku prodeje, pokud prodávající nedokáže opak (což je většinou nemožné).
Rozhodně bych se nedal odradit přístupem AAA a reklamoval, reklamoval, reklamoval...
Pokud se cukají, tak se předem poraď, ať víš na co máš přesně nárok. Zdarma např. poradí spotřebitelské organizace, třeba viz. www.dTest.cz
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Beda » 14.01.2015 20:56

Jestli nemáš známého právníka, tak dostaneš jak já predtistenou odpověď na tvoji reklamaci, že jsi byl v kupní smlouvě upozorněn, že kupuješ opotrebovanou věc, kde je třeba vše vyměnit. Už to mají vytiskle dopředu, jen to vloží na reklamační arch a vrazi to do kopírky a tobě zašlou. :x
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod mv12 » 14.01.2015 21:45

To možná mají, ale důležitý je nenechat se tím odradit... Pokud přesně tuto vadu nemá vyjmenovanou v kupní smlouvě, tak si myslím, že šanci uspět má. Ale je to nutno samozřejmě posoudit individuálně dle té vady, okolností, smlouvy atd. Každopádně nějaké obecné formulace, že auto má všechny vady, jaké může mít :D jim nepomůžou. To má jen za cíl odradit neznalé zákazníky od dalších akcí... Jiná věc je běžné opotřebení. Jen mě tak napadá, není to právě AAA, kdo všude inzeruje, že auta prochází jejich servisem a jsou tak v pořádku? Pokud ano, tak se o to dá také opřít při případném sporu...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 15.01.2015 08:15

Díky za rady - včera jsem tam v 18:30 ( po 24 hodinách) volal a stále na 100% neví co s tím je.
Maj podezření, že se jedná o pravé čidlo ABSka, které mi svítilo o 2 dny dřív, než nastali problémy s kontrolkou motoru a s posilovačem řízení.
Dneska to prej zjistí na 100% a budou volat cenu apd.
Sice nevím, kolik to čildlo ABS může stát, ale trochu mi spadl kámen ze srdce, že to není to servo za 52 000,-, čím mě strašili..

Vy nevíte, kolik takové čidlo ABS může stát? Jak origoš díl, tak i z vrakáče, popřípadě z druhovýroby?
Jen pro představu..

I tak ale půjdu s fakturou za opravu do AAA a pokusím se jim to hodit na hrb... Sice si myslím, že na takový jako jsem já, jsou už zvyklý a maj naučený odpovědi, ale zkusím to už jen pro můj dobrý pocit..

Dostal jsem od AAA pojištění Carlife, a to je rozdělené do 4. tříd (podle staří vozidla a km) - spadám do 2. třídy (nejvyšší je 4.) a tam je tabulka, které poruchy a části vozidla mohu reklamovat... Bohužel ABS tam není, tak si myslím, že se odkážou právě na toto Carlife pojištění.
A abych odsoupil od smlouvy, tak daleko zajít nechci - další starosti s papírama, dohady, tisíc podpisu apd..
Auto si chci 100% nechat, tak se tím ohánět nemůžu..

Až mi zavolají kde byl problém, cenu a zjistím vyjádření AAA, tak dám vědět, abych se podělil o své pocity a zkušenosti.. :|
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 15.01.2015 12:08

Nejsem si úplně jistý, ale nepozdává se mi ten zvolený postup. Pokud to chceš uplatňovat po AAA jako reklamaci, tak si myslím, že vadu bys měl reklamovat přímo u nich. Oni pak musí reklamaci přijmout a řádně vyřídit (opravou či jinak, vyřízením reklamace je i její zamítnutí - písemné - pak můžeš jít do sporu). Dost pochybuju, že když si dáš bez předchozího schválení prodejcem auto někde opravit, tak že pak můžeš přijít s fakturou a žádat úhradu... Tím podle mne celou možnost reklamace zabiješ... (U ojetiny to asi nehrozí, ale takovýto postup by třeba u nové televize, znamenal pokles pravděpodobnosti i jakékoli úspěšné reklamace jiných vad do budoucna, protože se budou točit na tom, že do výrobku zasahoval někdo neoprávněný...)

Vadu obecně máš reklamovat především u prodejce, nebo můžeš (ale nemusíš) i u smluvních (autorizovaných) servisů, pokud je prodejce má a odkazuje na ně. V žádném případě ale za reklamaci (opravu) ani v jednom případě neplatíš (nelze požadovat žádný poplatek za jakoukoli reklamaci, ani jakékoli poplatky za práci či náklady s neoprávněnou reklamací), takže ani od autorizovaných servisů neběháš s účtenkou k prodejci... Odstoupit od smlouvy (vím, že to nechceš, ale jen pro info) nebo vrátit peníze v případě neopravitelnosti vady lze ale jen u prodejce (pokud si reklamoval v autoriz. servisu, ten ti obvykle výrobek vrátí, dá vyjádření a musíš k prodejci).

Rozhodně nemůžeš dát opravit výrobek kamkoli a pak chtít zpětně po prodejci opravu zaplatit... Nevím to 100%, ale dost pochybuji, že by to u ojetých aut bylo jinak...

Zmiňuješ ještě nějaké pojištění. To jsou dvě věci, které bych nespojoval dohromady. Odpovědnost prodejce za vady a tvoje právo je reklamovat je jedna věc a platí, co jsem uvedl výše.

Druhá věc pak je, jestli daná závada už nespadá pod odpovědnost prodejce (např. vypršela reklamační lhůta, jde o běžné opotřebení atd.), a máš nějaké pojištění, které danou vadu kryje. Pak ale nejde o reklamaci, ale o uhrazení opravy v rámci té pojistky a tam už postup a rozsah nároku, který máš, záleží jen na daném smluvním ujednání a podmínkách v pojistce...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Beda » 16.01.2015 20:58

Pojištění Carlife je jen marketingový oblbovak, jak dostat z kupujícího další peníze za auto. Zkoušel jsem je taky, ale odkazali mne nejdřív na řešení přes AAA, že Acka to budou reklamovat u nich, no Acka mne zase řekli, ať si to nechám opravit a pak přijdu řešit reklamaci.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 19.01.2015 08:51

Tak auto je v pořádku a vše mi udělalo pravé čidlo ABS!
Blbě snímalo a i když auto stálo, tak dávalo servu signál, že jede 600km/h.
V servisu mi řekli, že čím větší rychlost auta, tím má jít volant hůř - vyjiždím z parkoviště, volant má být zcela lehký, když jedu po dálnici 130km/h, volant má jít hůř - to vše logicky kvůli bezpečnosti.

Pravé čidlo ABS vyměněno a i s prací a diagnostikou mě ta sranda stála 4340,-

ABS ani kontrolka motoru už nesvítí, volant jde tak jak má a vše je v pořádku (klep klep na zuby).
Na AAA zatím teda s*ru, ten čas a nervy mě za to nestojej..

Díky všem za čas a užitečné rady a podporu! :yes: :thu:
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 19.01.2015 09:03

za pokus by to aj tak stalo 10 min ta nezabije
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Sportovecs » 19.01.2015 09:21

No kvůil tomu ABS jsem tam volal už o dva dny dřív, než se mi stalo to servo, a poslali mě někam..
Pojištění Carlife se na to nestahovalo a u reklamace bych jim musel dokázat, že to byla skrytá vada.
Navíc jsem byl za ty 3 dny v MHD tak vyřízenej, že jsem chtěl mít auto co nejdřív.. Bůhví jak dlouho by to AAA řešili a na 99% by výsledek byl stejný - netyká se nás to.. :x :oops:
Sportovecs Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 19.01.2015 10:51

Přesně na toto ten autobazar hraje, zamítá a většina lidí se na to vykašle...
Pokud jsi neměl vadné čidlo ABS uvedeno ve vadách vozidla při koupi, je to podle mne jasný nárok na reklamaci. Nevím kolik má auto najeto, ale čidlo asi nespadá do položek, které se běžně jízdou opotřebí, tj. že by mělo omezenou životnost třeba cca 100 tis. km a auto to samé najeto. Takže je to nejspíš vada...

Píšeš, že máš auto 2 měsíce, takže je omyl, že bys musel prokazovat, že to bylo vadné už při koupi. Když se závada objeví do půl roku po prodeji, zákon předpokládá, že už existovala při prodeji. Pokud se prodejce brání, musí prokázat opak on, nikoli ty...

Problém je, že to AAA zřejmě, jak Ti už signalizovali, zamítnou a musel bys to hnát do sporu. Otázka je, jak daleko, jestli až k soudu, to si ale myslím, že i oni vědí, že by prohráli, takže by cukli mnohem dřív, až by viděli, že to tam směřuje a hlavně, že jsi odhodlán to dotáhnout...

Ve tvém případě je ale nejspíš hlavní problém to, že jsi to nechal opravit bez reklamace u AAA, takže teď už je na reklamaci nejspíš pozdě a nemáš už šanci a pravděpodobně ani nárok uspět... Takže už to asi opravdu nemá cenu řešit.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady