Výměna žárovky Cee'd 2011

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Výměna žárovky Cee'd 2011

Příspěvekod paw » 28.11.2014 07:45

Nazdar,
je tady někdo, komu se podle návodu podařilo vyndat přední (levé) světlo tak, aby mohl bez problému vyměnit žárovku? Prohledal jsem tohle fórum, prohledal jsem internet, návodů je spousta, ale nikde není zobrazen přesný postup jak vyndat světlo. Buď jen slovní popis (a to je na nic) nebo že se to nakonec povedlo. Ideální by bylo video.

Díky :)
paw Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Výměna žárovky Cee'd 2011

Příspěvekod zdenek.r » 28.11.2014 09:31

Zdarec. Zkoušel jsem to dle návodu, ale v momentě, kdy jsem měl vycuknout přední mřížku, tak jsem vyměknul a jel jsem do servisu, tam ten mechanik měl asi gumový ruce, protože bez demontáže čehokoliv vyndal žárovku, dal novou, trvalo mu to asi 2 minuty celý a šel jsem. účtoval si jenom žárovku a řikal něco vo debilech, co dělají uživatelsky přívětivý světla. Nedovedu si představit, co bych dělal v noci na silnici, kdyby to kleklo,, nedejbože obě najednou. a tím pádem ani nevim, proč je vozím sebou. ženu jednou takhle upozornili četníci, že ji nesvítí světlo, kontrolovali ji , jestli má náhradní, tak je poprosila, jestli by jí nepomohli s výměnou, za čtvrt hodiny to vzdali.
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Jenda » 28.11.2014 10:10

Celý postup, jak na výměnu žárovky máš na tomto odkaze.
http://kimlo.blog4ever.com/photos
Je to sice na CEED před FL, ale u nového to bude obdobné. :)
Jenda Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod zdenek.r » 28.11.2014 10:15

no právě. dělěj si to na silnici. Navíc ty plasty jsou řekl bych na jedno použití.
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod paw » 28.11.2014 10:30

Jenda: Kia po FL to má právě jinak - světla jsou špičatější a víc zapasovaný pod grilem, kterej je našroubovanej na nárazník, takže to nejde sundat.

Nakonec se nám to povedlo s kolegou hrubou silou (jeden odtahoval gril, druhej trhnul za světlo).

No a při kontrole jsme zjistili, že jestě nesvítí parkovačka v pravým světle, ale na to už jsme neměli morálku :).
paw Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 28.11.2014 13:12

Také jsem se pokoušel vyměnit žárovku, ale nakonec jsem to vzdal a druhý den se stavěl v servisu. Tam ji měli vyměněnou během chvilky, že jsem ani nestačil vypít nabídnutou kávu. Účtovaná byla také jen žárovka. :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefan.Pavlik » 28.11.2014 13:26

Ja mam Ceed SW 2011 (FL) 1.6 CRDi a ziarovky v pravom prednom svetle s trochou namahy vymenim bez rozoberania.
Ale ked mi praskla v lavom svetle tak som to odniesol do servisu, kde sa s tym chlapik cez 15 minut natahoval (videl som to cez sklenene dvere ako vyberal cele svetlo).
Stefan.Pavlik Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
68000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod spacirx » 28.11.2014 15:10

2014tka aspoň teda GDI, má kolem světel placu, že by se tam dalo tančit. Už se úplně teším až mi prdne nějaká žárovka, a že jich tam je... :D
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod crui5er » 28.11.2014 19:23

Musím potvrdit, že u nového Ceeda je to pohodička. Všechno krásně přístupné.

Tady je výměna u Ceeda FL a nevypadá to až tak hrozně :)

crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod paw » 28.11.2014 22:32

Jo, tohle je s trochou šikovnosti a malejch prstů řešení. Ale zpět k prvnímu příspěvku.... návodů je spousta, ale žádný neodpovídá postupu popsanému v manuálu. Prostě neexistuje video nebo návod, který by ukazoval jak se to dá udělat v domácích podmínkách a tak jednoduše jako je to popsaný v manuálu. :).
paw Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod LOVIT » 29.11.2014 19:32

na ceedu model 2008 (před FL) to jde celkem lehce
ze strany řidiče pravé světlo, co se týká potkávaček, je třeba odšroubovat expanzku s chladící kapalinou - 2 šroubky a dát si jí bokem, pak jen odšroubovat plastové těsnící víčko (má šipku která ukazuje nahoru, správný směr umístění a pak kam točit pro otevření a zavření, oddělá se konektor a pak povolí drátek co drží žárovku ve světlometu, prostě jako pružinka, vyhme se žárovka, nová vloží zobáčkem nahoru, když si posvítíš a podíváš se zjistíš, že špatně dát nejde, v objímce je pro zobáček vybrání aby tam přesně žárovka seděla, pak už jen zaklapnout jistící drátek zapojit konektor a zašroubovat víčko

u řidiče to je trochu horší, já mám malé ruce, tak nemusím ani hýbat baterkou dá se tam dostat, chce to ale obě ruce, postup stejný. Někdo radí povolit šroub co drží baterku a pak s ní pohnout k motoru a nebo pohnout s filtrem vzduchu.
Když není zima a je cvik je to tak na 10 minut a M10 ořech
LOVIT Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 29.11.2014 21:15

Ten polák ve videu říká, v každým autě zobáčkem dolů....
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod LOVIT » 30.11.2014 01:10

no právě, to mě taky zarazilo, ale když jsem to tam tak dával tak tam žárovka prostě nešla :) a pak jsem se podíval proč to nejde a zjistil, že je vybrání pro zobáček nahoře, asi nejlepší fotka co jsem našel, není to z ceeda ale pro názornost stačí
http://homepage.ntlworld.com/dave.maccy ... dedip2.JPG
červeně je to vybrání, prostě jinak tam žárovka vložit nejde
no a tady i s žárovkou
http://homepage.ntlworld.com/dave.maccy ... iedip2.JPG
LOVIT Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pražák » 03.12.2014 09:51

Zatím jsem musel jen vyměnit H7 v přisvěcování do zatáček prasklé obě a na pohodu :thu:
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod 4sAd » 27.10.2015 21:50

Nevíte náhodou někdo, jak je řešené nacvaknutí parkovacích žárovek ve FL Ceedu 2011? Výměna obrysových a dálkových je pro mě otázka chvilky, ale ty parkovačky odtamtud dostat prostě nemůžu a mám strach, že něco ulomím.
4sAd Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
170000 km @ 6.1 l/100km

Zpět na Technický koutek