Přeskočený rozvodový řetěz 1,4 CVVT

Trápí Vás něco na voze?

Re: Přeskočený rozvodový řetěz 1,4 CVVT

Příspěvekod vwq » 10.09.2014 08:44

V tomhle vláknu jsem popisoval nastavení a příčinu přeskočení i kontrolu. Případné řešení. Nechci už řešit přeskočení.

viewtopic.php?f=179&t=3181&view=unread#unread
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vwq Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod elino » 03.10.2014 13:02

Pridávam sa k tejto smutnej skupine obetí preskočenej reťaze.Mám Hyundai i30 rv.2011FL 1,4 CVVT 80 kw. Asistenčne služby som musel využiť v Maďarsku, keď som sa vracal z letiska v Budapešti.Počas predbiehania na štvorke, otačky cca 5 tis. som ukončil predbiehanie, zaradil päťku a motor prestal ťahať.Z ničoho nič.Mal som pocit, ako by mi na ďialku niekto cez bluetooth odpálil riadiacu jednotku. Vratil som do štvorky,potom do trojky ... a len spomalovalo a spomalovalo.Nakoniec som zapol vystažné smerovky,stiahol sa na krajnicu a nechápal čo sa stalo. Najazdene 47 500km dosiaľ mi menili len olej a filtre.Žiaľ v servise, ktorý bol autorizovaným ešte rok po kúpe auta a potom si už autorizáciu neobnovovali, ale servisujú dodnes.Vraj podľa nariadenia EK už nemusia nové autá servisovať iba autorizovaní... .Ale naspät na cestu. Zavolal som asistenčku, tá vyrozumela Maďarskú stanu zavolali mi a do hodiny ku mne prišiel žltý anjel, ktorý mi urobil diagnostiku na vozidle.Motor točilo, bez žiadneho klepania,len nenaskočil.Mechanik sa domnieval, že to je pravdepodobne porucha na doprave paliva do motora.Po kratkom telefonáte s autorizovaným servisom v Salgotarjane mi oznamil, že po mna príde odtahovka a odtiahne ma do servisu.Stalo sa.Prišla asi po pol hodine.Ešte počas nakladania šofér vtipkoval, že takéto auto ešte neviezol.Vraj i30 sa nekazia :-).V servise odo mna pýtali garančnú knižku a po troch hodinách skonštatovali, že preskočila rozvodová reťaz :-(.
elino Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elino » 03.10.2014 18:30

Pokračovanie:
Asi po troch hodinách diagnostiky v maďarskom servise mi prijímací technik oznámil, že dospeli k názoru, že preskočila rozvodova reťaz.Potvrdilo to meranie kompresie, kde v treťom valci nebol skoro žiadny tlak.Následne mi oznámil, že síce mám vozidlo v záruke, ale reklamáciu mi neuznajú, nakoľko som povinné ročné prehliadky absolvoval v neautorizovanom servise.Opravia mi to jedine za hotovosť....:-(.To som odmietol a na vlastné náklady som musel na vozíku previesť auto späť na Slovensko do najbližšieho autorizovaného servisu,čo obnášalo cca 200 km.(stalo sa mi to ráno o 7:00 a doma som bol o 22:00)Našťastie na Slovensku mi záruku uznali a pustili sa do opravy.( Europske zákony si asi inak vykladajú na Slovensku a inak v Maďarsku.Samozrejme svoje práva som si naštudoval až na druhý deň.)Asi po týždni mi zavolal technik z Hyundaiu, že sa stretli ventily s piestmi a že momentalne testujú hlavu, aby to mohli po výmene súčiastok poskladať.Po ďaľšom týždni mi zavolal že poskladali.......ale...
Momentálne som ešte stále bez auta.Odniesla si to zrejme aj ojnica, nakoľko po naštartovaní sa z motora podľa slov technika ozval neskutočný klepot. :? :? :?
Objednali celý polomotor,ale momentálne ho nemajú na sklade.Bez auta som už dva týždne.Neviem či mám nárok na náhradné...nepýtal som sa radšej,určite by mi ho nedali len tak zadarmo.Som rád že sa mi to prihodilo ešte v záruke. Neprajem to nikomu :no:
Ponaučenie? Asi fakt stojí za reč kontrola napnutia rozvodovej reťaze. :!:
elino Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spd001 » 03.10.2014 19:02

tu sa opat potvrdilo ze neni servis ako servis keby bol hajzel tak ta odbije ze zaruka je neplatna a musel by si to vybavovat co by bol beh na dlhu trat.urcite to cloveka naserie ze na tak mladom motore odide rozvod ale na druhej strane budes mat novy motor co zas potesi.a to nahradne vozidlo si mohol skusit za opytanie by si nic nedal :)
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod profano » 06.10.2014 11:58

To je ovšem pěkně v hajzlu, když přeskočí při takových točkách bez předešlého varování při studeném startu, jak psal "Ceed_BB" v předchozím příspěvku. Jsem asi blbej, ale kontrolu napínáku od "vwq" viewtopic.php?f=22&t=4030&start=105#p106429 jsem nepochopil. Potřeboval bych to nějak víc názorně.
profano Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Ceed_BB » 08.10.2014 00:01

najlepsie bude keď si to dáś do servisu skontrolovať. Ja som sa už s mojim mechanikom o tom rozprával a radšej to budem kontrolovať cca po 20tisic km pre istotu.Ale ozaj ak je to už chytené tak to bude vydávať pazvuky určite pri studenom štarte mne toto robilo asi mesiac ! ! ! a ptm skok ... Servis KIA vraví že to môže byť aj olejom ... môže ale KIA motors dalo interval 20tisic km ... neviem budem to radšej kontrolovať priebežne aby sa to nestalo znova aj keď vraj už davajú inovovaný napinak aby sa to už nestalo a olej začnem meniť po 15tisic KM ..
Kia Cee'd r.v.2010 FL 1.4 benzín RED | 2DIN LG GPS NAVI | Tomason TN1 , 8,5J , 225-40-R18 | Matador MP 47 Hectorra 3 225/40 R18 92Y | Kia Sorento r.v. 2005 2.5 diesel BLACK EX
Ceed_BB Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd (2010)
100000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod elino » 09.10.2014 19:18

Konečne mám auto!!! nový motor.....zabehávam okrem motora mi menili aj katalyzátor. Hyundai sa zachoval tak - ako som dúfal. Všetko sa spravilo v garančke a jazdím ďalej :tongue: Neviem čo to spôsobilo.Bavil som sa so servisným technikom aj o napínaku,ale podľa neho to mohol spôsobiť aj olej.To že ti ho vyfaktúrujú ,neznamená že ti ho tam na 100 percent aj nalejú.( samozrejme ak nestojíš nad nimi v dieľni a všetky úkony kontroluješ) Ďalší servis už len v autorizovanom servise... . aspoň po dobu trvania záruky.
elino Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spd001 » 12.10.2014 08:31

potom nechapem preco si chodil do neautorizaku.ved hlavny dovod by pre mna by bol ze na pracu mechanika si mozem dohliadnut a nie ze usetrim 20-50€
a ked uz tak po vymene oleja si pozriem mierku ci ho skutocne vymenili ;)
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod vwq » 14.10.2014 19:11

profano píše:To je ovšem pěkně v hajzlu, když přeskočí při takových točkách bez předešlého varování při studeném startu, jak psal "Ceed_BB" v předchozím příspěvku. Jsem asi blbej, ale kontrolu napínáku od "vwq" viewtopic.php?f=22&t=4030&start=105#p106429 jsem nepochopil. Potřeboval bych to nějak víc názorně.

Při kontrole stačí zatlačit na řetěz mezi řetězové kola jak je na obrázku.Když je málo našponováno, bude ti tam lítat a to docela výrazně. Pořádně zatlačit, stačí jednou. Asi se tady brzo ukáže i jaký průhyb je přípustný a jaký už ne.Vzhledem k opásání na kolech a velikosti zubů by se to dalo spočítat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vwq Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod G_C » 29.10.2014 00:51

Tak se přidávám do klubu. Bohužel podruhé. Poprvé odtah do servisu na jaře a dnes po 5 měsících a 14 dnech podruhé. Auto má 5,5 roku. Pokud je to do půl roku od první opravy - mám nárok alespoň na odtah na náklady Kie, nebo mám prostě smůlu a další auto už Kia nebude?
G_C Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Stefi » 29.10.2014 10:42

:? Pokud máš platnou KIA Asistence, tak, by neměl být problém, já jsem ji měl, a mám dojem , že se dává/ mírný poplatek/ jde prodlužovat až na 7 let :roll: koukni na to, mimochodem každá oprava má rovněž garanci, možná až půl roku, někde jsem to registroval, ale krk na to nedám :shock: ...., mělo by to být na faktuře, dokladu o opravě....
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod G_C » 29.10.2014 14:20

Kia asistenci právě nemám. :-( Nezbývá než zavolat do servisu a poptat se.
G_C Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 29.10.2014 21:29

Ja mel zadarmo odtah od moji pojistovny, kde mam pouze povinne ruceni, kreji odtah do par desitek km. Zkus zavolat i tam, kdyz v servisu nepochodis :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod G_C » 30.10.2014 00:13

Tak jsem dnes v telefonu do servisu nadhodil, že od poslední opravy uběhlo 5 měsíců a 2 týdny. Po pár vteřinách ticha jsem se dozvěděl, že mě budou ráno kontaktovat co dál. Tak to jsem zvědav. V každém případě ten řetěz vydržel sotva 6 tisíc km.
G_C Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ostap » 16.12.2014 01:41

Tak i ja už mam skusenost s tymto problemom pri najazdených 84000km. Žiadne problemy do preskočenia reťaze som nepozoroval, žiadne podozrive zvuky. Muselo sa to stat pri starte, respektive pri pokuse o nastartovanie. Motor nechcel naštartovat a naštartoval, iba pri stlačeni plynoveho pedalu na podlahu, ale bol to velmi neprijemny zvuk. Zavadu som hned zistil vlastnou diagnostikov za 8 € z ebay. V autorizovanom servise KIA asi po tyždni to potvrdili, že reťaz preskočila o 7 zubov. Mechanik vratil reťaz na spravne miesto stým, že ju treba čím skor vymeniť. Takže teraz jazdim na starej reťazi už asi 300 km a medzitym zhanam nove rozvody. Na motore som nezistil žiadnu zmenu, ani zniženie vykonu, takže ventily a ostatne prislušenstvo to nepoškodilo. Nevie niekto kde kupit rozvody, lebo uz traja predajcovia nahradných dielov mi nevedia zohnat rozvody na moju ceedku 2008 1,4 77kw. :?
ostap Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Závady