Pánové, co mi poradíte?
Mám KIA CEED 1 396 cm
3 ED, motor typu G4FA 80.2 kW, benzín. Koupeno březen 2009. Najeto 65 tkm. Před několika dne se mi nepodařilo ráno nastartovat, teplota 9 st.C. Musel přijel odtah. Ve značkovém servisu zjištěna závada, není tlak ve válcích asi přeskočení rozv.
řetězu. Bylo provedeno přetěsnění hlavy motoru a vyměněny pístní kroužky. Ptal jsem se po příčině. Potvrdilo se přeskočení řetězu. Již jsem se dočetl, že je řetěz napínán tlakem oleje na kladku.
Je možné, že se tato závada bude opět opakovat (konstrukční chyba)? Nebo mám smůlu na auto a mám se ho nejdříve zbavit? Ještě neustále zlobí imobilizér. Byla již dvakrát měněna anténka. Přesto se občas (většinou ráno - první start) stane, že imobilizér nereaguje - nerozsvítí se kontrolka oranžového autíčka s klíčkem. Tím začne tělocvik. Vystoupit s auta zamknout (dálkové ovládání), nastoupit, zkusit, jít pro rezervní klíček, zkoušet vše znovu.
Zatím mám vůz v záruce, ale ta končí v březnu 2014. Co mám chtít po servisu? Již jsem slyšel takové názory, že jsem si vůz neměl vůbec přebrat, že oprava je špatná, že mi nebyla sdělena příčina, že se mi to může stát opět .....
Mám nárok na zaplacení odtahovky?