Když jsem to četl (našel jsem si i další díly) tak jsem se občas

, je to dost tendenční článek... Např koment, že je vzadu místa jak v autě o dvě třídy vyšším mě dostal...
Co se týká spotřeby, tak hodně záleží na podmínkách. Dá se, ale není to normální spotřeba, za jakou to vydávají, hlavně ve městě by to byl extrém... (tipoval bych to spíš na plynulý průjezd městem bez častého rozjíždění..) Dnes jsem tankoval ve městě a to vždy vynuluju počítač. Než jsem se dostal z města (3,5 km k ceduli), ukazovalo to průměr 8,5 l. A to bylo město prázdné, jen jsem absolvoval asi šest zastavení a rozjezdů na semaforech, kruháči a přechodu, jinak jízda do asi 50 km/h dle předpisů...
5,8 dynamická jízda po okreskách už by mohla být reálnější... Ale záleží, co si kdo představí pod dynamickou jízdou... Já absolvoval před 14 dny cestu do Alp a po asi 300 km jízdy (hlavní silnice, bez dálnic, jen minimálně průjezdů městy) přes Německo a Rakousko mi PP ukazoval 5,5 l. Nejel jsem žádný závod, ale ani jsem se neloudal. Mimo města jsem jel, pokud to situace dovolovala 100 km/h, občas jsem se ale táhnul za kamiony či dokonce traktory. Když to šlo tak jsem pomalejší předjížděl a to jsem auto nešetřil, podřazení a skoro max. akcelerace. Průjezd městy byl minimální... Klima byla v provozu celou cestu. Protože PP dost podměřuje, reálná spotřeba byla asi vyšší, ale předpokládám, že v článcích obvykle také vycházejí z údajů dle PP... Vzhledem k tomu, že měli auto již více zajeté (tuším, že psali cca 6 tis. km), tak 5,8 dle PP nevidím na okresce úplně mimo...